Tagit

Tunniste on JavaScript-koodinpätkä, joka lähettää tietoja kolmannelle osapuolelle, kuten Googlelle. Jos et käytä taginhallintaratkaisua, kuten Google Tag Manageria, sinun täytyy lisätä näitä JavaScript-koodinpätkiä suoraan sivustosi lähdekoodiin. Google Tag Managerin ansiosta sinun ei enää tarvitse ylläpitää jokaista JavaScript-koodinpätkää lähdekoodissa, vaan voit määrittää Google Tag Manager - käyttöliittymässä tunnisteet, joiden haluat käynnistyvän, ja sen, milloin haluat niiden käynnistyvän.

Google Tag Managerissa voit ottaa käyttöön tunnisteen joko tietyn tunnistemallin avulla tai, jos mallia ei ole saatavilla kyseiselle tunnisteelle, muokatun tunnisteen avulla. Muokattuun tunnisteeseen sijoitetaan tunnisteen JavaScript. Google Tag Manager tarjoaa

Tuettujen Google-tagien mallit

Google Tag Manager tukee alla lueteltuja tagityyppejä malleilla, joiden avulla voit minimoida mahdolliset virheet tageissa.

Google Adsin konversioseurannan tagi

Tämän tagin määrittäminen Google Tag Managerissa edellyttää konversiotunnuksen, konversiotunnisteen ja konversioarvon antamista.

1. Siirry Google Ads ‑tililläsi kohtaan Työkalut ja analyysi > Konversiot. Klikkaa Koodi-välilehteä.
  2. Valitse toiminnon nimi vasemmalta ja sitten Teen itse muutokset koodiin. Tee koodiruudussa seuraavat toi:
    • Etsi google_conversion_id-arvo ja kirjoita se Konversiotunnus-kenttään.
    • Etsi google_conversion_label-arvo ja kirjoita se Konversiotunniste-kenttään.
    • (Valinnainen) Etsi google_conversion_value-arvo ja kirjoita se Konversioarvo-kenttään. Jos haluat täyttää arvon dynaamisesti, valitse avattavasta valikosta muuttuja tai luo uusi muuttuja.

Lisää sääntö, jotta tagi käynnistyy haluamallasi konversiosivulla. Nimeä sääntö konversiosivun mukaan, esimerkiksi "PDF-latauksen konversiosivu". Näin tunnistat säännön helposti ja voit käyttää sitä myös muissa tageissa.

Lue lisää Google Adsin konversioseurannasta.

Floodlight-laskuritagi

Floodlight-laskuritagilla voit laskea, kuinka monta kertaa käyttäjät ovat käyneet tietyllä sivulla mainoksesi nähtyään tai sitä klikattuaan. Floodlight-tageja voi lisätä säilöön kahdella tavalla:

• Hyväksy tagi, joka on välitetty Campaign Managerin käyttöliittymästä.
  • Lisää tagi Google Tag Managerin käyttöliittymästä.

Välitetyn Floodlight-tagin hyväksyminen

Floodlight-tagi voidaan välittää säilöösi suoraan Campaign Managerin käyttöliittymästä. Tämä edellyttää, että hyväksyt linkityspyynnön ja välitetyt tagit Google Tag Managerissa. Lue lisää hyväksynnöistä. Ohjeet tagien välittämiseen Campaign Managerista saat artikkelista Floodlight-toimintojen lisääminen Google Tag Manager ‑säilöihin.

Hyväksy välitetty Floodlight-tagi siirtymällä kohtaan Hyväksyntäjono > Tagit. Klikkaa toiminnon nimeä. Tietyt parametrit (esimerkiksi arvot "src= ", "type= " ja "cat= ") määritetään valmiiksi.

Omat Floodlight-muuttujat ovat avainarvoja, joilla voit seurata käyttäjistä keräämääsi dataa, kuten käyttäjien ostamien elokuvien lajityyppejä. Omat Floodlight-muuttujat käyttävät avaimia u1=, u2= jne. Välitettyjen tagien kohdalla muuttujien nimet esitäytetään omien muuttujien kenttiin. Nämä muuttujat on määritettävä hakemaan haluttu data.

Tee tagiin haluamasi muutokset ja klikkaa Hyväksy.

Tagin lisääminen Google Tag Managerissa

Valitse tagityypiksi Floodlight-laskuri.

• Etsi "src= "-arvo ja syötä se mainostajan tunnukseen.
  • Etsi "type= "-arvo ja syötä se ryhmätagin merkkijonoon.
  • Etsi "cat= "-arvo ja syötä se toimintotagin merkkijonoon.

Omat Floodlight-muuttujat ovat avainarvoja, joilla voit seurata käyttäjistä keräämääsi dataa, kuten käyttäjien ostamien elokuvien lajityyppejä. Omat Floodlight-muuttujat käyttävät avaimia u1=, u2= jne. Valitse kullekin omalle muuttujalle sellaisen arvon sisältävä muuttuja, jonka haluat välittää muuttujaan.

Kun olet syöttänyt kaikki tagin tiedot, klikkaa Tallenna.

Lue lisää Floodlight-laskuritagista.

Floodlight-myyntitagi

Floodlight-myyntitagin avulla voit seurata käyttäjien ostamien tuotteiden määrää sekä ostosten kokonaisarvoa. Floodlight-tageja voi lisätä säilöön kahdella tavalla:

• Hyväksy tagi, joka on välitetty Campaign Managerin käyttöliittymästä.
  • Lisää tagi Google Tag Managerin käyttöliittymästä.

Välitetyn Floodlight-tagin hyväksyminen

Floodlight-tagi voidaan välittää säilöösi suoraan Campaign Managerin käyttöliittymästä. Tämä edellyttää, että hyväksyt linkityspyynnön ja välitetyt tagit Google Tag Managerissa. Lue lisää hyväksynnöistä. Ohjeet tagien välittämiseen Campaign Managerista saat artikkelista Floodlight-toimintojen lisääminen Google Tag Manager ‑säilöihin.

Hyväksy välitetty Floodlight-tagi siirtymällä kohtaan Hyväksyntäjono > Tagit. Klikkaa toiminnon nimeä. Tietyt parametrit (esimerkiksi arvot "src= ", "type= " ja "cat= ") määritetään valmiiksi.

Välitettyjä tageja varten Tulo-parametri esitäytetään {{cost}}-muuttujalla. Sinun on luotava ja määritettävä {{cost}}-muuttuja, joka noutaa tulojen summan.

Tilaustunnus-parametri puolestaan esitäytetään {{ord}}-muuttujalla. Sinun on luotava ja määritettävä {{ord}}-muuttuja, joka noutaa tilaustunnuksen (tai myytyjen tuotteiden määrän, jos laskutapa on Myydyt tuotteet).

Omat Floodlight-muuttujat ovat avainarvoja, joilla voit seurata käyttäjistä keräämääsi dataa, kuten käyttäjien ostamien elokuvien lajityyppejä. Omat Floodlight-muuttujat käyttävät avaimia u1=, u2= jne. Välitettyjen tagien kohdalla muuttujien nimet esitäytetään omien muuttujien kenttiin. Nämä muuttujat on määritettävä hakemaan haluttu data.

Tee tagiin haluamasi muutokset ja klikkaa Hyväksy.

Tagin lisääminen Google Tag Managerissa

Valitse tagityypiksi Floodlight-myynti.

• Etsi "src= "-arvo ja syötä se mainostajan tunnukseen.
  • Etsi "type= "-arvo ja syötä se ryhmätagin merkkijonoon.
  • Etsi "cat= "-arvo ja syötä se toimintotagin merkkijonoon.

Valitse Tulo-parametrille muuttuja, joka sisältää tulosumman. Valitse tilaustunnukselle muuttuja, joka sisältää tilaustunnuksen. Jos olet valinnut laskutavaksi myytävät tuotteet, valitse muuttuja, joka sisältää myytyjen tuotteiden määrän. Sinun on luotava nämä muuttujat Google Tag Managerissa, jos et ole vielä luonut niitä.

Omat Floodlight-muuttujat ovat avainarvoja, joilla voit seurata käyttäjistä keräämääsi dataa, kuten käyttäjien ostamien elokuvien lajityyppejä. Omat Floodlight-muuttujat käyttävät avaimia u1=, u2= jne. Valitse kullekin omalle muuttujalle sellaisen arvon sisältävä muuttuja, jonka haluat välittää muuttujaan.

Kun olet syöttänyt kaikki tagin tiedot, klikkaa Tallenna.

Lue lisää Floodlight-myyntitagista.

Google Analytics ‑tagi

Etsi Web Property ID seuraavasti:

• Siirry Google Analytics -tilillä kohtaan Järjestelmänvalvoja.
  • Valitse Sivuston asetukset.

Anna seurantatunnus (muotoa UA-xxxxxx-xx) Web Property ID ‑kenttään.

Voit käyttää Web Property ID ‑kentässä myös muuttujaa, mikä on hyödyllistä, jos vastuullasi on useita Google Analytics ‑verkko-omaisuuksia.

Jos haluat ottaa käyttöön Display-mainonnan ominaisuudet, kuten Demografisen raportin, Kiinnostuksen kohteet ‑raportin, uudelleenmarkkinoinnin ja Campaign Manager ‑integroinnin, valitse Display-mainostajan tuen valintaruutu. Jos valitset tämän vaihtoehdon, lue Display-mainontaa koskevat käytäntövaatimukset.

Google Tag Manager tukee seuraavia Google Analytics -tageja:

Sinulla on myös mahdollisuus antaa lisäasetuksia (kohdassa Lisäasetukset):

• Perusmääritykset
    • Tee IP-osoitteista anonyymejä: tiedot
    • Virtuaalinen sivun polku (osoittaa sivun polun, jolla tietoja seurataan): tiedot
    • Aseta näytetaajuus: tiedot
    • Aseta istunnon evästeen aikakatkaisu: tiedot
  • Kampanjan seuranta:
    • Salli ankkuri: tiedot
    • Aseta kampanjan evästeen aikakatkaisu: tiedot
  • Muokatut muuttujat: tiedot
  • Verkkotunnukset ja hakemistot: tiedot
    Jos esimerkiksi käytät A.fi- ja B.fi-verkkotunnusten välistä seurantaa, sinun on määritettävä B.fi käyttämään evästedataa A.fi-istunnon URL-parametrista sen sijaan, että määrittäisit/käyttäisit omia evästeitä. Ota tämä linkitys käyttöön valitsemalla Salli linkitys -valintaruutu.
  • Hakukoneet ja viittaavat sivut: tiedot
  • Lisäasetukset:
    • Seuraajan nimi: Voit nimetä seuraajaobjektin itse. Huom. Emme suosittele nimeämään seuraajaobjektia itse. Jos käytät vahingossa jo olemassa olevan seuraajaobjektin nimeä, tiedot saattavat vioittua. Vaikka seuraajan nimeäminen mahdollistaakin Google Tag Managerissa luotujen seuraajien ja aiemman Google Analytics -koodin tilan jakamisen, sinun kannattaa sen sijaan päivittää sivustosi koodi käyttämään Google Tag Managerin dataLayer-syntaksia. Muuten et voi määrittää seurantaa Google Tag Managerin kautta.
    • Paikallinen GIF-polku: tiedot
    • Vierailijan evästeen aikakatkaisu: tiedot
    • Osuman takaisinkutsu: Tämän kentän arvon tulee osoittaa muuttujaan, joka palauttaa toiminnon. Tätä funktiota kutsutaan, kun Google Analyticsin seurantajäljite on lähetetty kokonaan.
    • Ota käyttöön Parannettu linkkien seuranta tiedot
    • Ota käyttöön selaimen seurantamoduuli: tiedot
    • Ota käyttöön Flash-tunnistus: tiedot
    • Ota käyttöön otsikon tunnistus: tiedot
    • Lähetä osumat Google-palvelimiin: Jos määrität paikallisen GIF-polun, osumat lähetetään omistamaasi palvelimeen. Tämän vaihtoehdon valitseminen lähettää osumat myös Googlelle.

Perusseuranta

Jos haluat käyttää Google Analytics -perusseurantaa, lisää yksittäinen Google Analytics -tagi ja valitse seurannan tyypiksi Näyttökerta. Lisää sääntö, joka käynnistää tagin kaikilla sivuilla. Jos perusseuranta riittää tarpeisiisi, sinun tarvitsee lisätä ainoastaan tämä Google Analytics -tunniste. Jos kuitenkin seuraat tapahtumia tai verkkokaupan tapahtumia, sinun on lisättävä ylimääräisiä Google Analytics -tageja.

Google Analytics ‑tapahtumien seuranta

Lue esimerkkejä Google Analytics -tapahtumista.

Verkkotunnusten välinen seuranta

Lue esimerkkejä verkkotunnusten välisestä seurannasta.

Universal Analytics -tagi

Universal Analytics -tagi on Google Analytics -seurantatagin uusi versio. Universal Analytics sisältää uusia ominaisuuksia, jotka muuttavat Google Analytics -tilin tietojen keräämis- ja järjestelytapoja.

Universal Analyticsilla voi kerätä useamman tyyppisiä tietoja ja parantaa tietojen laatua. Saat paremman kuvan siitä, miten kävijät toimivat yrityksessäsi jokaisessa vaiheessa: mainonnassa, myynnissä, tuotteen käytössä, tuessa ja asiakkaiden säilyttämisessä.

Universal Analyticsin asentaminen Google Tag Managerin kautta on paras tapa ottaa se käyttöön, sillä näin muutosten tekeminen on tulevaisuudessa paljon helpompaa.

Etsi Web Property ID seuraavasti:

• Siirry Google Analytics -tilillä kohtaan Järjestelmänvalvoja.
  • Valitse Sivuston asetukset.

Anna seurantatunnus (muotoa UA-xxxxxx-xx) Web Property ID ‑kenttään.

Voit käyttää Web Property ID ‑kentässä myös muuttujaa, mikä on hyödyllistä, jos vastuullasi on useita Google Analytics ‑verkko-omaisuuksia.

Google Tag Manager tukee seuraavia Google Analytics ‑tageja:

Voit myös antaa lisäasetuksia:
  • Perusmääritykset
  • Lisäasetukset
    • Toiminnon globaali nimi: tiedot
  • Evästemääritykset
  • Verkkotunnusten välinen seuranta: Automaattinen verkkotunnusten linkitys: erota verkkotunnukset pilkulla, esim. A.fi, B.fi, C.fi (katso käyttöesimerkki kohdasta Verkkotunnusten välinen seuranta).
  • Omat ulottuvuudet: tiedot
  • Omat tietotyypit: tiedot
  • Määritettävät kentät: Jos esimerkiksi seuraat tietoja verkkotunnuksesta A.fi verkkotunnukseen B.fi, sinun on määritettävä B.fi käyttämään evästetietoja A.fi-istunnon URL-parametrista omien evästeiden määrittämisen tai käyttämisen sijaan. Voit ottaa tämän linkityksen käyttöön määrittämällä seuraavat arvot:
    Kentän nimi: allowLinker
    Arvo: true.

Perusseuranta

Jos haluat käyttää Google Analytics (Universal Analytics) ‑perusseurantaa, lisää yksittäinen Google Analytics (Universal Analytics) ‑tagi ja valitse seurannan tyypiksi Näyttökerta. Lisää sääntö, joka käynnistää tagin kaikilla sivuilla. Jos perusseuranta riittää tarpeisiisi, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin lisätä tämä Google Analytics (Universal Analytics) ‑tagi. Jos taas seuraat tapahtumia tai verkkokaupan tapahtumia, sinun on lisättävä ylimääräisiä Google Analytics (Universal Analytics) ‑tageja.

Google Analytics ‑tapahtumien seuranta

Lue esimerkkejä Google Analytics -tapahtumista.

Verkkotunnusten välinen seuranta

Lue esimerkkejä verkkotunnusten välisestä seurannasta.

Google Display -verkoston uudelleenmarkkinointitagi

Voit määrittää Google Display ‑verkoston uudelleenmarkkinointitagin Google Tag Managerissa antamalla konversiotunnuksen ja konversiotunnisteen.

1. Siirry Google Ads ‑tilisi Kampanjat-välilehdelle.
  2. Valitse vasemmalta kampanjaluettelosta Jaettu kirjasto > Yleisöt.
  3. Etsi sinua varten luotu luettelo, jonka nimi on Pääluettelo. Klikkaa sitten Tagit/määritelmät-sarakkeesta kohtaa [Tagi].
  4. Klikkaa Tagi-linkkiä. Tee koodiruudussa seuraavat toimet:
    • Etsi google_conversion_id-arvo ja kirjoita se Konversiotunnus-kenttään.
    • Etsi google_conversion_label-arvo ja kirjoita se Konversiotunniste-kenttään.

Tarkat ohjeet saat kohdasta Google Adsin dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin määrittäminen. Lue lisää uudelleenmarkkinointitagista.

Sertifioitujen toimittajien tagien mallit

Google-tagien mallien lisäksi saatavana on malleja useille kolmansien osapuolten tageille. Valitse haluamasi malli ja anna pyydetyt tiedot, niin Google Tag Manager luo automaattisesti oikean koodin. Lue lisätietoja sertifioitujen toimittajien tageista.

Jos haluat, että Google sisällyttää mallin yrityksesi tagille, ota meihin yhteyttä ryhtyäksesi tagitoimittajaksi.

Muokatut tagityypit

Kahden seuraavassa annetun muokatun tagityypin avulla voit kopioida ja liittää koodia käytännössä mistä tahansa tagista. Jos sinun pitää ottaa käyttöön tagi, jota ei tueta eksplisiittisesti mallin kautta, voit käyttää jompaakumpaa seuraavista tagityypeistä:

Muokattu kuvatagi

Muokatun kuvatagityypin avulla voit ylläpitää kuvatagia, jota ei ole mainittu tagityyppivaihtoehtojen luettelossa. Jos esimerkiksi käytät seurantaan näkymätöntä yhden pikselin kuvaa, anna kuvan URL-osoite. Lisää muuttujia kirjoittamalla muuttujan nimi kaksoisaaltosulkeiden sisään, esimerkiksi {{muuttujan_nimi}}. Valitse //, jos kuvasta on käytettävissä protokollakohtaisia versioita. Valitse https://, jos käytettävissä on ainoastaan turvallinen https-versio. Vaihtoehtoa http:// ei suositella.

Valitse Välimuistin käytön esto ‑valintaruutu ja anna välimuistin käytön eston parametri. Näin varmistat, että osumat rekisteröidään myös selaimista, joissa kuvan versio on välimuistissa.

Muokattu HTML-tagi

Muokatun HTML-tagityypin avulla voit hallita tagia, jota ei tueta eksplisiittisesti Google Tag Manager -mallin kautta (esim. muut kuin Googlen tagit). (Lue lisätietoja tagien rajoituksista.)

Kopioi ja liitä HTML-/Javascript-koodisi tekstiruutuun. Varmista, että Javascript-koodinpätkät ovat HTML-tagien sisällä. Voit sisällyttää tageihin document.write()-funktion kutsun.

Lisää muokattuun HTML-tagiin muuttujia kirjoittamalla muuttujan nimi kaksoisaaltosulkeiden sisään, esimerkiksi {{muuttujan_nimi}}. Tämä voi helpottaa tagien uudelleenkäyttöä useissa konteksteissa.

Lisää tunnisteita toisistaan riippumatta yhdistämisen sijaan. Jos sinulla esimerkiksi on sivustosi alkuperäisessä koodissa kaksi tiedonkeruutyökalua rinnakkain, jaa nämä kaksi työkalua kahteen erilliseen muokattuun HTML-tunnisteeseen. Näin voit käyttää molempia tunnisteita itsenäisesti.

Määritä säännöt siitä, milloin tunnisteen pitää käynnistyä. Kun olet nimennyt ja tallentanut tagin, voit ylläpitää sitä Google Tag Managerissa.