De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Uw Google-tag installeren met een websitebouwer of CMS

Opmerking: De Google-tag is een doorontwikkeling van de algemene sitetag (gtag.js). Dankzij deze wijziging krijgen nieuwe en bestaande gtag.js-installaties nieuwe mogelijkheden waarmee u meer kunt doen, de gegevenskwaliteit kunt verbeteren en nieuwe functies kunt gebruiken. Allemaal zonder extra code. Bekijk meer informatie over de Google-tag.

U kunt een websitebouwer of contentmanagementsysteem (CMS) gebruiken om het instellen van de Google-tag automatisch af te ronden. U kunt de tag ook handmatig installeren. Zorg ervoor dat uw tag op elke pagina van uw site is geïnstalleerd, zodat u gegevens correct meet.

Als u uw site op een van deze platforms beheert, kunt u het instellen van de Google-tag afronden zonder wijzigingen aan te brengen in uw code:

Als u uw Google-tag instelt vanuit uw Google Analytics-account, zijn er nog enkele platforms die een Google-tag accepteren die begint met G-. Bekijk platforms die deze tag-ID-indeling accepteren

Sommige websitebouwers en CMS-platforms bieden geen systeemeigen ondersteuning voor de Google-tag. Deze platforms accepteren mogelijk niet elke tag-ID-indeling.

U kunt de Google-tag nog steeds met deze platforms gebruiken door het Google-tagfragment handmatig in het aangepaste HTML-veld van uw websitebouwer/CMS te plakken. Meer informatie over hoe u uw Google-tag instelt