The Google Analytics: GA4 Configuration tag is now the Google tag. GA4 Configuration tags in a web container will be automatically migrated starting in September. There are no changes to your existing measurement and there is no action required from you. Learn more

Suprimir i restaurar una etiqueta de Google

Quan suprimiu l'etiqueta de Google o l'envieu a la paperera, l'etiqueta ja no envia dades del vostre lloc web a la destinació de Google associada. Les etiquetes es poden recuperar durant 30 dies a partir de la data en què s'han enviat a la paperera abans no se suprimeixin permanentment.

Aquest article explica com podeu suprimir l'etiqueta de Google i recuperar-la.

Nota: si se suprimeixen de l'etiqueta de Google tots els usuaris i administradors, deixarà d'enviar dades del vostre lloc web a la destinació de Google. Podeu recuperar aquesta etiqueta seguint els passos que s'indiquen més avall. Els administradors de comptes de producte configurats com a destinacions de l'etiqueta de Google poden optar per connectar la destinació a una etiqueta de Google existent o a una de nova.

Suprimir una etiqueta de Google

Nota: a la pestanya "Etiquetes de Google" de Google Tag Manager es mostra una llista completa de les vostres etiquetes de Google. Només podeu suprimir l'etiqueta de Google quan la visualitzeu a Tag Manager.
  1. A la pantalla "Comptes" de Tag Manager, feu clic a la pestanya "Etiquetes de Google".
  2. Seleccioneu l'etiqueta de Google que voleu suprimir.
  3. Aneu a la pestanya "Administració".
  4. A la secció "Gestioneu l'etiqueta de Google", seleccioneu Suprimeix al menú de tres punts.
  5. Feu clic a la casella de selecció per confirmar que enteneu la informació i, a continuació, feu clic a Suprimeix.

L'etiqueta de Google es mourà a la paperera i, al cap de 30 dies, se suprimirà permanentment. Podeu veure l'etiqueta de Google suprimida a la paperera que hi ha a la part inferior de la pàgina "Tots els comptes".

Restaurar una etiqueta de Google

Podeu restaurar una etiqueta de Google suprimida de dues maneres:

• Des de la paperera del compte de Google Tag Manager
  • Des del compte de Google Ads o de Google Analytics

Podeu restaurar una etiqueta de Google si encara està instal·lada al vostre lloc web, perquè les dades flueixin a la destinació desitjada. Per restaurar una etiqueta de Google, heu de tenir-hi accés administratiu; es tornarà a concedir accés a l'etiqueta als usuaris que en tenien abans. Podeu actualitzar els nivells d'accés i la configuració un cop s'hagi restaurat l'etiqueta.

Restaurar una etiqueta de Google des de la paperera de Google Tag Manager

1. Des del compte de Tag Manager, feu clic a Paperera, a la part inferior de la pantalla "Comptes".
  2. Seleccioneu l'etiqueta de Google que vulgueu recuperar.
  3. Es mostrarà una llista d'elements marcats per ser suprimits.
    Nota: la paperera només es veu si conté almenys un element.
  4. Feu clic a l'etiqueta de Google que voleu restaurar i, tot seguit, a Restaura.

Restaurar una etiqueta de Google des del compte de Google Ads o de Google Analytics

1. Accediu a la pantalla de l'etiqueta de Google.
  2. Si l'etiqueta de Google s'ha enviat a la paperera, veureu la pàgina "Detalls de l'etiqueta de Google enviada a la paperera".
  3. Feu clic a Restaura.
  4. A la finestra emergent, feu clic a Restaura l'etiqueta de Google.

Moure la destinació d'una etiqueta de Google suprimida a una altra etiqueta de Google

Si no teniu permís per recuperar l'etiqueta suprimida, podeu moure'n la destinació a una altra etiqueta si teniu la funció d'administrador.

Haureu d'instal·lar l'etiqueta de Google nova perquè les dades flueixin a les destinacions desitjades.

1. Accediu a la pantalla de l'etiqueta de Google.
  2. A la pàgina "Detalls de l'etiqueta de Google enviada a la paperera", seleccioneu Tria una etiqueta existent.
  3. Feu clic a Continua.
  4. Feu clic a Connecta a una etiqueta existent.
  5. Ara podeu afegir una destinació nova a l'etiqueta.

Resoldre problemes relacionats amb una etiqueta de Google suprimida o enviada a la paperera

El vostre administrador ha perdut l'accés al compte, però l'etiqueta continua funcionant

Sempre que l'etiqueta tingui administradors d'etiqueta, continuarà funcionant i no caldrà que la recupereu encara que hi hàgiu perdut l'accés. Si tots els administradors de l'etiqueta deixen l'empresa i ja no hi teniu accés, els usuaris administradors de la destinació podran treure la destinació de l'etiqueta actual i connectar-la a una altra etiqueta de Google.
Exemple: una etiqueta té dues destinacions (un compte de Google Ads i una propietat de Google Analytics) i l'administrador de Google Analytics ja no hi pot accedir. Quan la propietat de Google Analytics s'hagi restaurat, no caldrà que recupereu l'etiqueta.

L'etiqueta està a la paperera durant més de 30 dies

Al cap de 30ˆdies, les dades de l'etiqueta i les destinacions es trauran. Els administradors de la destinació poden crear una etiqueta nova, que hauran d'instal·lar al seu lloc web, o connectar la destinació a una etiqueta existent.

No es troba cap identificador d'etiqueta

És possible que una destinació arribi a un estat en què no estigui vinculada a una etiqueta de Google. A fi que la destinació rebi dades, ha d'estar connectada a una etiqueta de Google.

Si la destinació no està connectada a cap etiqueta, rebreu una notificació quan obriu la pàgina de l'etiqueta de Google. Podeu triar entre connectar la destinació a una etiqueta de Google existent o crear una etiqueta de Google nova.

Codi conflictiu a la pàgina

A més de les destinacions i la configuració que definiu a les pantalles de l'etiqueta de Google, l'etiqueta de Google també processa les ordres gtag() a la pàgina per carregar i definir les opcions de configuració de les etiquetes de Google.

Si la mateixa etiqueta de Google es configura dues o més vegades a la mateixa pàgina, pot generar dades duplicades o una configuració mixta. Aquest cas es pot produir si implementeu la mateixa etiqueta dues vegades per error o si combineu dues etiquetes de Google que anteriorment s'havien instal·lat a la mateixa pàgina. Per ignorar les instàncies duplicades de les ordres de configuració a la pàgina, podeu activar l'opció corresponent a la secció "Gestioneu l'etiqueta de Google" de la pestanya "Administració": "Ignora les instàncies duplicades de la configuració a la pàgina". Per evitar problemes, aquesta opció s'activarà automàticament quan combineu dues etiquetes de Google.

Nota: algunes pàgines web estan etiquetades amb dues etiquetes de Google que tenen una configuració de pàgina diferent. Si combineu aquestes dues etiquetes en una de sola, només es processarà la primera ordre de configuració i s'ignoraran les ordres i opcions de configuració posteriors de l'etiqueta de Google en qüestió. En conseqüència, el fet de combinar etiquetes pot provocar un canvi en el comportament d'etiquetatge d'aquestes pàgines. Com a pràctica recomanada, heu de revisar les etiquetes amb configuracions conflictives a la pàgina abans de combinar-les.