Redactioneel beleid van Google Surveys

Laatst geüpdatet op 26 september 2018

Relevantie en duidelijkheid

De tekst van vragen en antwoorden moet relevant en duidelijk zijn en rechtstreeks gerelateerd zijn aan de content van uw enquête. Door het juiste vraagtype te gebruiken en uw antwoorden goed te formuleren, kan de kwaliteit van de enquête aanzienlijk worden verbeterd. Google behoudt zich het recht voor binaire antwoorden, vastzetten, willekeurige volgorde en afmeldingsmogelijkheden te wijzigen.

De vraagtekst moet uit volledige zinnen bestaan en mag geen puur op het effect gerichte of onnodige interpunctie, symbolen, hoofdletters, spatiëring of herhalingen van woorden of zinnen bevatten.

Voorbeelden
Acceptabel Onacceptabel
  • Enquêtes over kennis (waarin wordt gevraagd naar algemene kennis en feitenkennis)
  • Enquêtes met samengestelde vragen (bijvoorbeeld: 'Wat is uw favoriete restaurant? Wanneer bent u hier voor het laatst geweest?')
  • Enquêtes met taal- en spelfouten
  • Enquêtes die geheel in hoofdletters zijn opgesteld
  • Enquêtes met ongerelateerde en onbegrijpelijke vragen en antwoorden (bijvoorbeeld: 'Mijn volgende pc wordt een desktopcomputer, omdat… Antwoord 1: Ja of Antwoord 2: Nee')
  • Enquêtes met grappig bedoelde pictogrammen (bijv. smiley ^_^)

Ondersteunde taal

Vragen en antwoorden moeten worden geschreven in een taal die begrijpelijk is voor de doelgroep in het doelland.

Grammatica en spelling

De vraagtekst mag geen grammaticale of spelfouten bevatten.

Lees voor meer informatie over het redactionele beleid Waar u rekening mee moet houden bij het maken van enquêtes.