Citeren in uw onderzoek

Gegevens die zijn verkregen via Google Surveys kunnen als volgt worden geciteerd:

Geschreven door {Bedrijfsnaam of uw naam} en uitgevoerd met Google Surveys, {maand jaar}

Bijvoorbeeld: Geschreven door Janet Smeets en uitgevoerd met Google Surveys, september 2015

Aanvullende aanbevelingen:

Afbeeldingen

Als u afbeeldingen maakt met gegevens van Google Surveys of gegevens rechtstreeks vanuit de interface van Google Surveys invoegt, moet u de bron citeren zoals hierboven wordt vermeld.

De maker van een enquête die het logo van Google of Google Surveys wil gebruiken, moet daarvoor een verzoek indienen.

Openbare resultaten

We adviseren enquêtemakers om rechtstreeks naar de enquêteresultaten te linken binnen publicaties. Dit betekent dat de gegevens openbaar zichtbaar moeten worden gemaakt.

1. Log in bij Google Surveys.
  2. Klik op de enquête die u wilt weergeven op het enquêtedashboard.
  3. Klik op de pagina met enquêteresultaten op Delen Opties voor delen.
  4. Klik onder Enquête openbaar maken op de schakelaar om uw enquête in te stellen op Openbaar zichtbaar.
  5. Klik op GEREED.

Als u later besluit uw gegevens weer privé te maken, volgt u dezelfde stappen als hierboven en klikt u op Privé maken.

Overzicht van methodologie

We moedigen makers van enquêtes aan te linken naar de website van Google Surveys (g.co/surveys) wanneer ze verwijzen naar Google Surveys. Hieronder wordt ter referentie een kort overzicht van de methodologie van Google Surveys gegeven:

Google Surveys geeft vragen weer in een netwerk van premium online nieuws-, informatie- en entertainmentsites (waar enquêtes rechtstreeks in de content worden ingesloten) en via de mobiele app Google Opinion Rewards. Op het web beantwoorden gebruikers vragen in ruil voor toegang tot die content. Dit is een alternatief voor een abonnement of upgrade. Het geslacht, de leeftijd en de geografische locatie van de gebruiker worden afgeleid uit de anonieme browsegeschiedenis en het IP-adres. In de mobiele app beantwoorden gebruikers vragen in ruil voor tegoed voor boeken, muziek en apps. Daarnaast beantwoorden gebruikers demografische vragen wanneer ze de app de eerste keer downloaden. Met deze gegevens kan Google Surveys automatisch een representatieve steekproef van duizenden respondenten samenstellen. Bekijk de whitepaper voor gedetailleerdere informatie.