Implementatiehandleiding voor code

De code in uw pagina('s) plakken

Nadat u de code van Google Surveys heeft gekopieerd, is de volgende stap om deze in de HTML-broncode van uw pagina te plakken.

We kunnen u geen exacte instructies voor het plakken van de code op uw specifieke pagina geven, aangezien elke editor en elke site anders is. Aan de hand van de volgende tips kunt u er echter voor zorgen dat de code van Google Surveys aan het juiste gedeelte van de HTML-code van uw pagina wordt toegevoegd.

Elk HTML-document bestaat uit tags tussen haakjes waardoor de webbrowser weet hoe de HTML-elementen moeten worden weergegeven. Alle HTML-elementen beginnen met een openingstag (< >) en eindigen met een sluitingstag (</ >). HTML-documenten hebben de volgende basisstructuur:

<html>

<head>

</head>

<body>

</body>

</html>

De openingstag <html> laat een browser weten dat dit het begin van uw HTML-document is.

De openingstag <head> bevat uw headerinformatie en is niet zichtbaar wanneer u de pagina in uw browser bekijkt. Tekst die wordt weergegeven tussen de body-tags (<body> en </body>), wordt weergegeven in uw browser.

De sluitingstag </html> laat uw browser weten dat dit het einde van uw HTML-document is.
U moet uw code direct na de <body>-openingstag van uw broncode plaatsen, om ervoor te zorgen dat uw enquête correct wordt weergegeven.

Als u problemen heeft met het vinden van de <body>-tags, drukt u op de toetsen 'Ctrl' en 'F' op een pc of op de toetsen 'Command' en 'F' op een Mac om het vak 'Tekst zoeken' te openen. Typ vervolgens '<body' (zonder de aanhalingstekens) om de openingstag te vinden of '</body' (zonder de aanhalingstekens) om de sluitingstag te vinden en klik op 'Volgende zoeken'.

Zorgen voor de juiste positionering van de enquête

Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat de enquête correct wordt weergegeven en dat uw premium content wordt gemaskeerd totdat de gebruiker actie onderneemt.

Plaats uw premium content in een div class met de naam p402_premium, zodat deze div class kan worden getarget om de micro-enquête weer te geven en de premium content uitgegrijsd weer te geven. Voeg de JavaScript-tag meteen na de </div>-tag 'p402_premium' toe. Standaard kunnen maximaal 150 tekens worden weergegeven.

Voordat u de code aan uw pagina toevoegt, zorgt u ervoor dat uw pagina voldoet aan ons Programmabeleid voor uitgevers. Als uw pagina niet aan dit beleid voldoet, behouden wij ons het recht voor om enquêtes die op uw site worden weergegeven uit te schakelen en uw Google Surveys-account op elk gewenst moment uit te schakelen.