Enquêtes kopen met Google Payments

Bij Google Surveys betaalt u vooraf met Google Payments voor enquête-antwoorden. U doet dat zodra u de enquête heeft gemaakt en ter goedkeuring heeft ingediend.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Algemene vragen en het oplossen van problemen

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Hoe kan ik mijn Google Payments-gegevens wijzigen?

U kunt op elk gewenst moment uw betalings- of factureringsgegevens bewerken. Als u een Android-koper bent en u wilt uw kaartgegevens bewerken of verwijderen, moet u eerst op een laptop of desktopcomputer (dus niet op een mobiel apparaat of tablet) inloggen op uw Google Payments-account met uw Google Payments-inloggegevens en persoonlijke wachtwoord.

Een kaart toevoegen

1. Log in op uw account op https://pay.google.com/manage.
  2. Klik aan de linkerkant van de pagina op Betaalmethoden.
  3. Klik op Nieuwe kaart en geef de gegevens van uw creditcard of betaalpas en uw factuuradres op. Nadat u de gewenste updates heeft aangebracht, klikt u op Opslaan.
    • Als u deze kaart wilt gebruiken als standaardbetaalmethode, klikt u naast de kaart op Instellen als standaard.

Een kaart updaten

1. Log in op uw account op https://pay.google.com/manage.
  2. Klik aan de linkerkant van de pagina op Betaalmethoden.
  3. Klik naast de kaartgegevens die u wilt wijzigen op Bewerken. Nadat u de gewenste updates heeft aangebracht, klikt u op Opslaan.
    • Als u deze kaart wilt gebruiken als standaardbetaalmethode, klikt u naast de kaart op Instellen als standaard.
  4. Klik op Opslaan.

Een kaart verwijderen

1. Log in op uw account op https://pay.google.com/manage.
  2. Klik aan de linkerkant van de pagina op Betaalmethoden.
  3. Klik naast de kaartgegevens die u wilt verwijderen op Verwijderen.
Accepteert Google Payments internationale creditcards?

Als een verkoper geen betalingen uit een bepaald land aanvaardt, ziet u een bericht in een geel kader op de pagina Beveiligde betalingen via Google. Op de website van die verkoper kunt u geen bestellingen plaatsen met de kaart.

De verkoper bepaalt of creditcards/betaalpassen uit diverse landen worden geaccepteerd. Als u van mening bent dat creditcards/betaalpassen van uw locatie ten onrechte zijn uitgesloten, verzoeken wij u rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper.

Als u een creditcard/betaalpas heeft die is uitgegeven in een ander land, kunt u extra kaarten toevoegen aan uw Google Payments-account wanneer u maar wilt.

Wanneer kan ik kosten verwachten?

Nadat u een bestelling plaatst, wordt de betaling meestal binnen een paar dagen afgeschreven van uw creditcard of betaalpas. Controleer uw kwitantie in het gedeelte Transacties van uw account om te zien of er kosten op uw creditcard of betaalpas in rekening zijn gebracht of wat de exacte datum is waarop de kosten voor uw aankoop van uw creditcard of betaalpas zijn afgeschreven.

Als u uw bestelling binnen de eerste vijftien minuten annuleert, kunt u ervan uitgaan dat er geen kosten in rekening zijn gebracht op uw betaalpas/creditcard. Eventuele regelitems op uw afschrift zijn slechts machtigingen.

Wat gebeurt er als mijn kaart wordt geweigerd?

Als u een bestelling heeft geplaatst via uw Google Payment-account, ontvangt u per e-mail een automatisch bericht van Google als een betaling is mislukt. U moet inloggen op uw Google Payments-account en uw betalingsgegevens binnen zeven dagen updaten.

Nadat u bent ingelogd, kunt u:
  • Proberen te betalen met uw standaardkaart;
  • Betalen met een andere kaart:
  • Het factuuradres of de vervaldatum op uw standaardkaart updaten;
  • Een nieuwe kaart toevoegen.

Als uw betalingsgegevens niet worden geüpdatet binnen zeven dagen nadat de kaart is geweigerd, wordt uw bestelling automatisch geannuleerd.

Let op: Wanneer u de betalingsgegevens update, kunnen eerder geweigerde bestellingen worden afgeschreven van de nieuwe/geüpdatete kaart.

Zodra u uw betalingsgegevens heeft geüpdatet, kunt u de status van uw bestelling controleren door in te loggen op uw account.

Als uw creditcard/betaalpas wordt geweigerd wanneer u online een aankoop probeert te doen, controleer dan het volgende:

• Voer het volledige kaartnummer in, zonder spaties of koppeltekens.
  • Controleer of de kaart niet is verlopen en voer de juiste vervaldatum in.
  • Geef de juiste kaartverificatiecode (CVC) op.
    • Google Payments stuurt alleen CVC-gegevens naar uw bank voor de eerste machtiging van uw kaart. Voor een optimale beveiliging van uw creditcardgegevens worden uw CVC-gegevens niet door Google opgeslagen en ook niet verzonden voor andere autorisaties.
  • Controleer of het factuuradres dat wordt vermeld in uw Google Payments-account, overeenkomt met het factuuradres op uw creditcard- of betaalpasafschrift.

Als u het probleem niet kunt verhelpen nadat u alle gegevens opnieuw heeft gecontroleerd en opnieuw heeft ingevoerd, raden we u aan voor meer informatie contact op te nemen met de uitgever van de creditcard/betaalpas. Zodra u de betalingsgegevens heeft geüpdatet, kan de verkoper uw bestelling afschrijven en uitvoeren. Bekijk de status van uw bestelling en controleer of de kaart is geüpdatet door in te loggen op uw account op https://pay.google.com/manage.

Als u een bestelling plaatst als gastgebruiker van Google Payments en uw creditcard/betaalpas wordt geweigerd, wordt uw bestelling automatisch geannuleerd. Als u nog steeds de transactie wilt doorvoeren, moet u een nieuwe bestelling plaatsen.

Hoe kan ik een betaling annuleren?

Als u denkt dat er kosten in rekening zijn gebracht voor een bestelling die u heeft geannuleerd, controleert u of uw bestelling is geannuleerd in uw Google Payments-account. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Log in op uw account op https://pay.google.com/manage.
  2. Klik op de pagina Transacties op Bestelling bekijken naast de bestelling met het item dat u wilt controleren.
  3. Als uw bestelling is geannuleerd, wordt bij de bestelgegevens Uw bestelling is geannuleerd weergegeven.

Als uw bestelling is geannuleerd, is het openstaande bedrag dat u op uw creditcard-/betaalpasafschrift ziet slechts een autorisatie en geen daadwerkelijke afschrijving.

Wat gebeurt er als de bank mijn teruggave weigert?

Teruggaven worden automatisch teruggeboekt op de creditcard/betaalpas die voor de aankoop is gebruikt. Als uw bank onze teruggave weigert, kunt u het volgende doen:

• Neem contact op met de bank die uw kaart heeft uitgegeven, om de reden van de weigering te achterhalen.
  • Log in bij Google Payments en update de gegevens van uw creditcard of betaalpas.
Kan ik autorisatieverzoeken van Google Payments verwachten?

Autorisaties vinden plaats tussen ons factureringssysteem en dat van de bank. Op deze manier wordt gecontroleerd of uw creditcard/betaalpas geldig is en of het saldo op uw rekening toereikend is voordat de bestelling wordt afgeschreven. Als de bestelling is geannuleerd, heeft de in behandeling zijnde autorisatie verder geen gevolgen en worden er geen kosten in rekening gebracht.

U ziet mogelijk ook een transactie van $1,00 van Google. Dit is in werkelijkheid een openstaand autorisatieverzoek tussen ons factureringssysteem en de bank die uw creditcard of betaalpas heeft uitgegeven. U hoeft dus uiteindelijk geen $1,00 extra te betalen.

Wanneer u uw bank- of creditcardafschrift controleert, worden betalingsautorisaties vaak weergegeven als 'In behandeling'. Afhankelijk van de bank die de kaart heeft uitgegeven, kunnen dergelijke transacties één tot veertien werkdagen blijven staan. Houd er rekening mee dat dit slechts autorisatieverzoeken zijn, geen werkelijke afschrijvingen.

Als u de afschrijving voor uw aankoop bij Google wilt bevestigen of als u de status van de autorisatie wilt controleren, kunt u contact opnemen met uw bank.

Deze kosten kunnen geregistreerd zijn onder de naam GOOGLE GOOGLE.COM/CH.

Opmerking: Telkens wanneer u een kaart update, wordt een autorisatieverzoek verzonden. Als u een cadeaubon gebruikt, controleer dan of de waarde ervan hoog genoeg is voor zowel de autorisatie als de kosten van het artikel dat u koopt.

Waarom zie ik dubbele kosten?

Hoewel het kan lijken dat een bestelling tweemaal in rekening is gebracht, is het openstaande item dat u op uw afschrift ziet in werkelijkheid slechts een autorisatie. Een autorisatie vormt het eerste contact tussen ons factureringssysteem en dat van de bank.

Hoewel u mogelijk meerdere in behandeling zijnde items in uw account ziet, worden de kosten slechts één keer afgeschreven nadat de autorisatie is voltooid. Zodra deze afschrijving is voltooid, wordt deze als geslaagd vermeld. Google brengt kosten pas bij een account in rekening na ontvangst van een goedgekeurde machtiging van de bank.

Waarom is de Google Payments-knop grijs?

Als een Google Payments-knop grijs wordt weergegeven of inactief is, is onze service mogelijk niet beschikbaar voor een of meer items die u wilt kopen.

Verkopers kunnen Google Payments-knoppen grijs maken voor producten die niet op voorraad zijn, alleen kunnen worden gereserveerd of beperkt zijn door ons inhoudsbeleid. Als u denkt dat de verkoper de Google Payments-service ten onrechte heeft beperkt, raden wij u aan rechtstreeks contact met hem op te nemen voor meer informatie.

Waar kan ik mijn bestellingen en betalingsbewijzen bekijken?
  1. Log in bij Abonnementen en services.
  2. Ga naar Google Surveys > Beheren.
  3. Selecteer Transacties en klik op Transacties bekijken.
  4. Tik of klik op een bestelling om het betalingsbewijs te openen.

Heeft u meer hulp nodig? Aarzel niet om contact op te nemen met Google Payments.