Resultaten bekijken en exporteren

Google Surveys verzamelt en analyseert reacties van gebruikers en geeft de resultaten weer in een eenvoudige online interface. U kunt deze resultaten online bekijken of exporteren naar een spreadsheet.

In dit artikel:

Resultaten bekijken

U bekijkt uw enquêteresultaten als volgt:

1. Log in bij Google Surveys.
  2. Klik op de enquête die u wilt weergeven op het enquêtedashboard.
  3. Klik op de tekst van een willekeurige vraag om de resultaten van afzonderlijke vragen te bekijken. Houd er rekening mee dat de reacties die zijn gerapporteerd voor elke vraag afkomstig zijn van alle gebruikers die de vraag hebben beantwoord, ook van gebruikers die de enquête niet hebben voltooid.
  4. Klik in het linkerdeelvenster op de afgeleide demografische segmenten om de gegevens te segmenteren op afgeleide leeftijd, geslacht of geografie.

Resultaten exporteren

Uw gegevens exporteren:

1. Log in bij Google Surveys.
  2. Klik op de enquête waarvan u de gegevens wilt exporteren.
  3. Klik Downloaden op de pagina met enquêteresultaten of de pagina met vraagresultaten.
    Er wordt een Excel-bestand opgeslagen op de standaardlocatie voor downloads.

Alles uitvouwen Alles samenvouwen

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

Enkele minuten nadat de enquête live gaat, begint deze al gegevens te verzamelen. U ziet de resultaten in uw online account zodra de gegevens zijn verwerkt. Doorgaans is dat een kwestie van enkele uren.

Terwijl we de resultaten verzamelen, merkt u misschien dat de respondenten niet overeenkomen met de demografische samenstelling van uw doelpopulatie. Naarmate we meer resultaten verzamelen, sluit de demografische samenstelling echter beter aan bij de doelpopulatie. Hoewel we u aanraden naar uw resultaten te kijken wanneer deze beschikbaar komen, moet u geen conclusies trekken voordat de enquête is voltooid en we alle resultaten hebben verzameld.

Waarom zie ik meer reacties dan het aantal waarvoor ik heb betaald?

Het systeem verzamelt liever te veel dan te weinig gegevens. Daardoor ziet u nu en dan wellicht meer antwoorden dan gevraagd. Er worden echter alleen kosten in rekening gebracht voor het aantal volledige reacties dat u heeft gekocht.

Wat gebeurt er als gebruikers niet al mijn vragen beantwoorden of weg worden geselecteerd?

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor reacties van gebruikers die alleen uw screeningvraag (en niet de vervolgvraag) beantwoorden of die halverwege zijn gestopt met uw enquête.

Meer informatie over de prijs per volledige reactie

Waarom staan er meer reacties bovenaan de overzichtspagina met enquêteresultaten dan op de resultatenpagina voor de vraag?

Het totale aantal reacties op de enquête is het ongewogen resultaat en de resultaten per vraag zijn de gewogen resultaten. Als u weging wilt uitschakelen en alle antwoorden wilt weergeven, klikt u op een vraag in het enquêteoverzicht en schakelt u Onbewerkte aantallen in bovenaan de pagina met vraagresultaten.

Er bestaat een verschil tussen het aantal ongewogen en gewogen antwoorden, wat wordt veroorzaakt door deelnemers waarvan de demografische gegevens onbekend zijn. Google Surveys maakt gebruik van poststratificatie-weging om tekortkomingen in de steekproef te compenseren en vertekeningen in de enquêtesteekproef te verminderen. De weging kan echter alleen worden toegepast op deelnemers waarvan leeftijd, geslacht en locatie bekend zijn. Antwoorden van deelnemers waarvan de demografische gegevens ontbreken, worden niet weergegeven als weging is ingeschakeld.

Meer informatie over weging.

Welke gegevens zijn opgenomen in mijn export?

Het geëxporteerde bestand bevat meerdere tabbladen: 'Overzicht', 'Belangrijkste resultaten', 'Volledige reacties', 'Alle reacties' en 'Vergelijkingstabbladen'. Deze bevatten de volgende gegevens:

• Overzicht: Een algemeen overzicht van uw vraagtekst, de reacties en het aantal ontvangen reacties.
  • Belangrijkste resultaten: Een uitsplitsing naar verschillende typen reacties op elke enquêtevraag. Deze gegevens omvatten ook alle onvolledige reacties.
  • Alle reacties en Volledige reacties: Informatie over de reacties van gebruikers die ofwel een of meer vragen of alle vragen van uw enquête hebben beantwoord. Dit zijn de kolommen:
    • Gebruikers-ID: Een ID-nummer voor elke gebruiker die aan de enquête heeft deelgenomen. Het is niet mogelijk de resultaten van één bepaalde gebruiker voor verschillende enquêtes te vergelijken, omdat elke gebruiker per enquête een ander ID-nummer heeft.
    • Tijd: Datum en tijd in UTC, in de indeling 2017-11-16 17:22:39.
    • Voltooiing van enquête: Geeft aan of een respondent alle vragen in een enquête heeft beantwoord (Voltooid), is weggeselecteerd (Weggeselecteerd) of is gestopt zonder te zijn weggeselecteerd (Gedeeltelijk). Meer informatie over typen antwoorden.
    • Categorie uitgever: Het type site waarop de deelnemer de enquête heeft beantwoord. De categorieën zijn Nieuws, Kunst en entertainment, Shopping, Referentie, Mobiele apps, Overig en Tevredenheid over websites.
    • Geslacht: Afgeleid geslacht (Man, Vrouw of Onbekend).
    • Leeftijd: Afgeleid leeftijdssegment (18-24, 25-34, 35-44, 45-54, 55-64, 65+ of Onbekend).
    • Geografie: Afgeleide locatie gecodeerd als een tekenreeks met de indeling [Land]-[Regio]-[Staat]-[Plaats]. Bijvoorbeeld: US-WEST-NM-Albuquerque. We nemen zoveel mogelijk locatiegegevens op. Als het land onbekend is, rapporteren we Onbekend.
    • Gewicht: De weging die op dit antwoord wordt toegepast zodat dit overeenkomt met de demografische gegevens van het huidige bevolkingsonderzoek (CPS: Current Population Survey).
    • Antwoord: Het antwoord van de respondent op deze vraag.
    • Responstijd: De tijd in milliseconden die de respondent nodig had om antwoord te geven op die vraag.
  • Vergelijkingstabblad: Dit tabblad bevat een vergelijkingsanalyse voor gebruikers die alle vragen in uw enquête hebben beantwoord (volledige reacties).

Meer informatie over weging en de Google Surveys-methodologie.

Hoe kan ik de kolom Gewicht gebruiken om de gewogen resultaten te berekenen?

Er is een aantal manieren waarop u met de kolom Gewicht in het Excel-bestand dat u exporteert de gewogen resultaten kunt berekenen, afhankelijk van het gewenste resultaat.

Volledige beantwoording

Als u de gewogen resultaten wilt berekenen van volledig beantwoorde enquêtes, begint u met het tabblad Volledige beantwoording. U kunt op de resultaten gewichten toepassen door een draaitabel te maken waarbij de kolommen de antwoorden zijn op een vraag en de gegevens de som zijn van de gewichten. Als u naar gewogen resultaten kijkt, worden sommige antwoorden genegeerd, omdat Google Surveys geen gewichten kan berekenen voor antwoorden met ontbrekende demografische gegevens. Als u kijkt naar de som van de gewichten op het tabblad Volledige beantwoording, is deze gelijk aan het aantal rijen dat een gewicht heeft. Dit aantal is doorgaans niet hetzelfde als het totale aantal rijen.

Alle antwoorden

Als u de gewogen resultaten wilt berekenen van de antwoorden op afzonderlijke vragen van de enquête, begint u met het tabblad Alle antwoorden.

Resultaten voor de eerste vraag

Voor de eerste vraag van de enquête kunt u direct de kolom Gewicht gebruiken. U kunt dezelfde methode aanhouden als hierboven beschreven voor volledige reacties, maar dan met het tabblad Alle reacties in plaats van het tabblad Volledige reacties.

Resultaten voor overige vragen

Als u de resultaten van de laatste vraag wilt berekenen, gebruikt u de gewichten op het tabblad Volledige beantwoording, zoals hierboven beschreven. Wilt u de resultaten van een willekeurige vraag berekenen, behalve de eerste of laatste vraag, dan moet u de rijen filteren en de gewichten opnieuw normaliseren voordat u ze toepast.

Hier volgt een voorbeeld waarbij opnieuw moet worden genormaliseerd:

• Het tabblad Alle reacties heeft 100 rijen met gewichten en de som van de kolom Gewichten is dus 100. Er zijn slechts 50 rijen die een gewicht hebben en een antwoord bevatten op de tweede vraag. Deelnemers werden bij de eerste vraag weggeselecteerd of onderbraken zelf de enquête na de eerste vraag.
  • Als u alleen de rijen met een gewicht en een antwoord op de tweede vraag filtert, weet u niet of de resterende gewichten samen 50 zijn. Stel dat ze samen 40 zijn. Nu moet u de kolom met gewichten opnieuw normaliseren door elk gewicht te vermenigvuldigen met 50 / 40 = 1,25. Zo weet u zeker dat de som van de opnieuw genormaliseerde gewichten 50 is. Met deze opnieuw genormaliseerde gewichten kunt u nu in een draaitabel de resultaten berekenen.

Gefilterde reacties

Als u de gewogen resultaten wilt berekenen voor een gefilterde set reacties, zoals vrouwen van 65 jaar en ouder, moet u de desbetreffende wegingen opnieuw normaliseren. Filter eerst de rijen, zodat u alleen de rijen voor vrouwen van 65 jaar en ouder ziet. Vervolgens volgt u de hierboven beschreven procedure voor opnieuw normaliseren.

Kan ik analyses uitvoeren tussen verschillende tabbladen op de pagina met enquêteresultaten?

Gebruik Analyses tussen verschillende tabbladen om te zien hoe verschillende groepen gebruikers uw enquêtevragen hebben beantwoord. U kunt de gegevens naar een spreadsheet exporteren of de analyse online uitvoeren.

Wanneer u de analyses tussen verschillende tabbladen bekijkt, ziet u gegevens voor volledig voltooide enquêtes (dat wil zeggen, alleen van respondenten die alle vragen in de enquête hebben beantwoord). Gegevens van gebruikers die de enquête gedeeltelijk hebben beantwoord, zijn weggeselecteerd of zijn gestopt.

Stel dat u een bedrijf voor hondenspeeltjes begint. U wilt beter inzicht krijgen in de relatie tussen de prijs en kwaliteit die mensen zoeken wanneer ze speeltjes voor hun hond kopen. U stelt de volgende vragen:

1. Heeft u een hond?
    1. Ja (doelantwoord)
    2. Nee
    3. Zeg ik liever niet
  2. Naar welke eigenschap zoekt u wanneer u een hondenspeeltje koopt?
    1. Duurzaamheid
    2. Kwaliteit
    3. Prijs
    4. Interactief
    5. Materiaal
  3. Wat is het maximumbedrag dat u wilt besteden wanneer u een speeltje voor uw hond koopt?
    1. € 1 - € 5
    2. € 6 - € 10
    3. € 11 - € 15
    4. € 16 - € 20
    5. € 21 of meer

Volg deze instructies als u wilt analyseren wat verschillende gebruikers van de prijs-kwaliteitverhouding vonden:

1. Log in bij Google Surveys.
  2. Klik op de enquête die u wilt weergeven op de dashboardpagina.
  3. Klik op de tekst van een vraag in het overzicht om de resultaten van afzonderlijke vragen te bekijken.
  4. Klik onder Vergelijkingen op Een andere vraag.
  5. Selecteer de vraag die u wilt vergelijken.
  6. In de resultatenbalken bovenaan ziet u een grafische weergave waarin de twee vragen worden vergeleken.
    cross_tab_price_quality_bars
  7. In het diagram onderaan worden de resultaten van de twee vragen vergeleken.
    cross_tab_price_quality_table
  8. U kunt ook lagen toevoegen, zoals leeftijd of geslacht, als u de gegevens verder wilt analyseren, of demografische filters toevoegen als u antwoorden wilt beperken tot een specifieke groep gebruikers.
Een opmerking voor Google Surveys 360-klanten

Als uw enquête wordt getarget op postcode of met gebruikerslijsten, moet de kleinste dimensie ten minste vijf antwoorden hebben, anders kunt u filteropties niet inschakelen. Als een gebruiker op basis van extra filterlagen (leeftijd, geslacht) informatie over de kleinste dimensie kan afleiden, kunnen die filters ook worden uitgeschakeld.