Gegevens van Google Surveys in Looker Studio visualiseren

Bekijk uw gegevens in een interactief, aanpasbaar en deelbaar dashboard.

Looker Studio verwerkt uw gegevens tot informatieve, helemaal aanpasbare dashboards en rapporten die u makkelijk kunt lezen en delen. Met Looker Studio kunt u het volgende doen:

• Eenvoudig verschillende gegevensbronnen koppelen.
  • Gegevens visualiseren in diagrammen en tabellen met uitgebreide configuratiemogelijkheden.
  • Uw inzichten delen met uw team of met iedereen.
  • Samen met uw team aan rapporten werken.
  • Sneller rapporten maken met geïntegreerde voorbeeldrapporten.

Resultaten van Google Surveys in Looker Studio bekijken

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op Het icoon Maken.  Maken en selecteer Rapport.
  3. U ziet de rapporteditor waarin het deelvenster Gegevens toevoegen aan het rapport is geopend en het tabblad Aan gegevens koppelen wordt weergegeven.
  4. Selecteer Google Surveys in de lijst van connectors.
  5. Als u daarom wordt gevraagd, kiest u MACHTIGEN om toegang tot uw gegevens te verlenen.
  6. Selecteer een enquête in de lijst of geef een enquête-ID op.
  7. Klik rechtsonder op Toevoegen.
  8. Er wordt een tabel weergegeven met vooraf geselecteerde velden uit de enquête.

De template rechtstreeks in Google Surveys gebruiken

Knop om enquêteresultaten te visualiseren in Data StudioMet de template kunt u onder meer het volgende doen:

• Maak uw eigen diagrammen en grafische items die de inzichten van uw enquête laten zien.
  • Filter het rapport door op een segment in een cirkeldiagram of een staaf in een staafdiagram te klikken. U kunt ook op een leeftijdscategorie of geslacht klikken om de enquêtevragen op die dimensie te filteren.
  • Wijzig de datum. Als dit een terugkerende enquête is (die al eerder is uitgevoerd), kunt u een specifieke begintijd selecteren om de resultaten van slechts één instantie te tonen.
  • Bekijk de resultaten in de loop van de tijd. Als dit een terugkerende enquête is, klikt u in de rechterkolom op 'Resultaten in de loop van de tijd' om te zien hoe de enquêtereacties in de loop van de tijd zijn veranderd.
  • Exporteer uw gegevens. Klik op 'Onbewerkte resultaten' om alle resultaten in een tabel te bekijken. U kunt dimensies toevoegen of verwijderen en de gegevens exporteren als csv- of Google Spreadsheets-bestand.

Het rapport in Looker Studio aanpassen

Als u een Looker Studio-rapport wilt aanpassen of met anderen wilt delen, klikt u rechtsboven op Bewerken en delen. Hiermee opent u een eigen kopie van de template in de visuele editor van Looker Studio. Daarna kunt u naar wens diagrammen bewerken (of nieuwe diagrammen toevoegen), nieuwe pagina's toevoegen en het rapport met anderen delen.

Als u het rapport later opnieuw wilt bekijken, gaat u naar lookerstudio.google.com.

Volgende stappen