Gegevens van Google Surveys in Data Studio visualiseren

Bekijk uw gegevens in een interactief, aanpasbaar en deelbaar dashboard.

Data Studio verwerkt uw gegevens tot informatieve, volledig aanpasbare dashboards en rapporten die eenvoudig lees- en deelbaar zijn. Met Data Studio kunt u het volgende doen:

• Eenvoudig verschillende gegevensbronnen koppelen
  • Gegevens visualiseren in diagrammen en tabellen met uitgebreide configuratiemogelijkheden
  • Uw inzichten delen met uw team of met iedereen
  • Samen met uw team aan rapporten werken
  • Sneller rapporten maken met geïntegreerde voorbeeldrapporten

Resultaten van Google Surveys in Data Studio bekijken

1. Log in bij Data Studio.
  2. Klik linksboven op MakenMaken en selecteer vervolgens Rapport.
  3. U ziet de rapporteditor waarin het deelvenster Gegevens toevoegen aan het rapport is geopend en het tabblad Aan gegevens koppelen wordt weergegeven.
  4. Selecteer Google Surveys in de lijst van connectors.
  5. Als u daarom wordt gevraagd, kiest u MACHTIGEN om toegang tot uw gegevens te verlenen.
  6. Selecteer een enquête in de lijst of geef een enquête-ID op.
  7. Klik rechtsonder op Toevoegen.
  8. Er wordt een tabel weergegeven met vooraf geselecteerde velden uit de enquête.

De template rechtstreeks in Google Surveys gebruiken

Knop om enquêteresultaten te visualiseren in Data StudioMet de template kunt u onder meer het volgende doen:

• Maak uw eigen diagrammen en grafische items waarin de inzichten van uw enquête worden weergegeven.
  • Filter het rapport door op een segment in een cirkeldiagram of een staaf in een staafdiagram te klikken. U kunt ook op een leeftijdscategorie of geslacht klikken om de enquêtevragen op die dimensie te filteren.
  • Wijzig de datum. Als dit een terugkerende enquête is (die al eerder is uitgevoerd), kunt u een specifieke begintijd selecteren om de resultaten van slechts één instantie weer te geven.
  • Bekijk de resultaten in de loop van de tijd. Als dit een terugkerende enquête is, klikt u in de rechterkolom op 'Resultaten in de loop van de tijd' om te zien hoe de enquêtereacties in de loop van de tijd zijn veranderd.
  • Exporteer uw gegevens. Klik op 'Onbewerkte resultaten' om alle resultaten in een tabel weer te geven. U kunt dimensies toevoegen of verwijderen en de gegevens exporteren als csv- of Google Spreadsheets-bestand.

Het rapport in Data Studio aanpassen

Als u een Data Studio-rapport wilt aanpassen of met anderen wilt delen, klikt u rechtsboven op 'Bewerken en delen'. Hiermee opent u een eigen kopie van de template in de visuele editor van Data Studio. Vervolgens kunt u naar wens diagrammen bewerken (of nieuwe diagrammen toevoegen), nieuwe pagina's toevoegen en het rapport met anderen delen.

Als u het rapport later wilt terugvinden, gaat u naar datastudio.google.com.

Volgende stappen