Je profiel en vriendenlijst beheren

Via het Stadia-menu kun je je profiel beheren, naar andere spelers zoeken, vrienden toevoegen of verwijderen en meer. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop op je Stadia-controller om het Stadia-menu te openen. Als je een andere controller gebruikt, bekijk dan de volgende tabel om de juiste knop of opdracht te vinden:

Type controller Waar je op moet drukken
Stadia-controller Stadia-knop Stadia-knop
Muis en toetsenbord Shift + Tab
USB- of Bluetooth®-controller van derden

Startknop of equivalent (zoals de PS-knop op de PlayStation® DualShock®4 of de Xbox®-knop op een Xbox-controller)

Opmerking: Als je controller geen startknop heeft of de startknop niet werkt, zet je sneltoetsen voor controllers aan in het prestatiemenu op je tv.

Je online status instellen

Je kunt je online status updaten op stadia.com, in de Stadia-app Stadia icon of op je tv. Als je je status updatet, kun je Online of Bezet selecteren. Als je 5 minuten inactief bent, verandert je status automatisch in Inactief.

In de Stadia-app

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Tik bovenaan het scherm op Vrienden Friends icon.
  3. Tik op je Stadia-naam en avatar.
  4. Tik op je status om deze te wijzigen.

Tv of stadia.com

1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
    • Druk op een controller van derden op de startknop.
  2. Selecteer bovenaan je Stadia-naam en -avatar.
  3. Selecteer je status om deze te wijzigen.

Tip: Lees meer informatie over je privacyinstellingen.

Je profiel bekijken en delen

Je kunt vanaf je profielpagina op stadia.com een lijst van je games, prestaties en vrienden bekijken, je privacyinstellingen aanpassen, en meer.

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  3. Selecteer bovenaan je Stadia-naam en -avatar.
  4. Selecteer Profiel bekijken.

Je kunt het volgende doen op je profielpagina:

• Op Instellingen bewerken klikken om je privacyinstellingen te bekijken en te wijzigen welke informatie zichtbaar is voor anderen op je profielpagina.
  • Op Profiel delen klikken om je profiellink te kopiëren naar je klembord en met anderen te delen.
  • Op Weergeven als klikken om je profielpagina weer te geven zoals deze zichtbaar is voor anderen.
  • Een game selecteren om statistieken en informatie over prestaties te bekijken.
  • De naam van een vriend selecteren om zijn of haar profiel te bekijken.

Profielen van andere spelers zoeken

Je kunt op stadia.com zoeken naar andere spelers, ze vriendschapsverzoeken en chatberichten sturen, hun prestaties bekijken, ze uitnodigen voor een groep en meer.

In de Stadia-app

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Tik bovenaan op Vrienden Friends icon.
  3. Zo zoek je een andere speler:
    1. Als je al vrienden in je lijst hebt, tik je op Vriend toevoegen Vriend toevoegen.
    2. Als er geen vrienden in je lijst staan, tik je op Meer vrienden zoeken.
  4. Geef de Stadia-naam van een speler op in het tekstvak om een lijst met spelers weer te geven.
  5. Als je iemand een vriendschapsverzoek wilt sturen, tik je op Vriend toevoegen Vriend toevoegen naast de Stadia-naam.
  6. Tik voor meer opties op de Stadia-naam en selecteer een optie:

Opmerking: Als je meldingen wilt ontvangen als iemand je een vriendschapsverzoek stuurt, ga je naar je instellingen voor meldingen in de Stadia-app Stadia icon.

Op stadia.com

1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
  2. Zo zoek je een andere speler:
    • Als je al vrienden in je lijst hebt, klik je op Vriend toevoegen Vriend toevoegen.
    • Als er geen vrienden in je lijst staan, klik je op Spelers zoeken.
  3. Zoek in het tekstvak naar de Stadia-naam van een speler.
  4. Selecteer Vriend toevoegen Vriend toevoegen om deze speler een vriendschapsverzoek te sturen. Klik voor meer opties op de Stadia-naam en selecteer een optie:

Op een tv

1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
  2. Selecteer Vrienden.
  3. Selecteer de Stadia-naam van iemand waarmee je onlangs hebt gespeeld.
    • Opmerking: Als je geen namen ziet, kun je op stadia.com of in de Stadia-app Stadia icon naar spelers zoeken.
  4. Selecteer een optie:

Je vriendenlijst beheren

Je kunt via je vriendenlijst de online status van je vrienden bekijken. Je kunt ook vrienden uitnodigen voor een groep, chatberichten openen, mensen verwijderen of blokkeren en meer.

In de Stadia-app

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Tik op Vrienden Friends icon om naar je vriendenlijst te gaan.
  3. Tik op de Stadia-naam van je vriend.
  4. Tik bovenaan opnieuw op de Stadia-naam van je vriend.
  5. Kies een optie:

Tv of stadia.com

1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop.
    • Druk op Shift + Tab als je een toetsenbord gebruikt.
    • Druk op een controller van derden op de startknop.
  2. Zoek onder Vrienden naar je vriendenlijst.
    • Als je vriendenlijst te lang is voor het menu op een tv, selecteer je Meer.
  3. Selecteer de Stadia-naam van een vriend en kies een optie:

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.

PLAYSTATION en DUALSHOCK 4 zijn gedeponeerde handelsmerken van Sony Interactive Entertainment Inc.

XBOX is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.