Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Op Stadia spelen op je tv

Je hebt het volgende nodig om Stadia-games te spelen op je tv:

Als je tv of streamingapparaat geen bluetooth-ondersteuning biedt, kun je een controller met je tv verbinden via je telefoon. Je kunt ook het touchscreen van je telefoon als virtuele gamepad gebruiken.

Voor het eerst instellen

Volg deze stappen voordat je Stadia voor het eerst op je tv instelt:

Op de Chromecast Ultra
  1. Stel je Chromecast Ultra in.
    • Opmerking: Sluit je Chromecast Ultra voor de beste resultaten via een ethernetkabel aan op je router. Er zit een ethernetpoort op de voedingsadapter van de Chromecast Ultra.
  2. Koppel je Stadia-controller aan je Chromecast Ultra.
  3. Voeg je Stadia-account toe aan je Chromecast Ultra.
Op Google TV of Android TV
  1. Stel je Google TV- of Android TV-apparaat in.
  2. Voeg het Google-account toe dat je hebt gebruikt om je aan te melden voor Stadia.
  3. Als je een bluetooth-controller hebt, koppel je deze aan je Google TV- of Android TV-apparaat.
  4. Gebruik de afstandsbediening van je tv of een gekoppelde bluetooth-controller voor het volgende:
  5. Optioneel: Nadat je Stadia hebt gestart, koppel je een Stadia-controller aan je Google TV of Android TV.
Als je Stadia-games wilt kopen, open je de Stadia-app Stadia-icoon of ga je naar stadia.com. Stadia-spelers met accounts die onder toezicht staan moeten toestemming vragen om games te spelen in de Stadia-app Stadia-icoon voordat ze die games op een tv kunnen spelen.

Een game starten

Op de Chromecast Ultra
  1. Houd de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller ingedrukt om deze aan te zetten. Als je niet wilt dat je controller opnieuw verbinding maakt met de tv, houd je de knop ingedrukt totdat deze 2 keer trilt en wit knippert.
    • Als je geen koppelingscode op je Chromecast Ultra-scherm ziet, moet je dit aanzetten in de sfeerstand-instellingen.
  2. Selecteer je Stadia-account.
  3. Kies een game om te spelen.
    • Selecteer Spelen Stadia Play button om de laatst gespeelde game te starten.
    • Als je een andere game wilt spelen, gebruik je de Stadia-controller om een game te selecteren en dan selecteer Spelen Stadia Play button.
Op Google TV of Android TV

Opmerking: Je kunt de tv-afstandsbediening gebruiken die bij Google TV of Android TV is geleverd om door het Stadia-menu te navigeren. Als je een bluetooth-controller hebt, koppel je deze aan je Android TV- of Google TV-apparaat om de Stadia-app te starten en games te spelen.

1. Start de Stadia-app op Google TV of Android TV.
  2. Optioneel: Als je een Stadia-controller hebt, koppel je deze aan je scherm.
    1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop op je Stadia-controller totdat deze 2 keer trilt en wit knippert.
    2. Selecteer bovenaan het startscherm je avatar met de afstandsbediening van je tv.
    3. Selecteer het controllericoon Controller met de afstandsbediening van je tv.
    4. Gebruik je Stadia-controller om de koppelingscode op te geven die je op het tv-scherm ziet en dan druk op de Stadia-knop Stadia-knop om terug te gaan naar het startscherm.
  3. Selecteer de game die je wilt spelen en dan selecteer Spelen Stadia Play button.

Een game sluiten of Stadia uitzetten

Een game sluiten

1. Houd op je Stadia-controller de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt.
    • Druk op een controller van derden op de startknop. Je kunt ook op Terug Terug drukken op de tv-afstandsbediening die bij je Google TV of Android TV is geleverd.
  2. Selecteer Game sluiten.

Opmerking: Nadat je een game hebt afgesloten, kun je in je bibliotheek een andere game kiezen om te spelen.

Stadia uitzetten of sluiten

1. Houd op een Stadia-controller de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt.
    • Selecteer Stadia sluiten of Stadia uitzetten.
  2. Op een controller van derden:
    • Druk op een Samsung-smart-tv op de startknop om het zijmenu te openen en dan selecteer Stadia uitzetten. Je kunt ook op Terug Terug drukken op de tv-afstandsbediening die bij je tv is geleverd en dan selecteer Stadia afsluiten.
    • Op Google TV of Android TV, een Chromecast of een andere geschikte smart-tv houd je de startknop op een gekoppelde controller van derden ingedrukt en dan selecteer Stadia sluiten.

Op sommige voor Stadia geschikte Android TV's blijft je Stadia-controller actief als je Stadia afsluit. Je kunt de controller dan gebruiken om door de gebruikersinterface van Android TV te navigeren. Op andere apparaten, zoals de Chromecast Ultra, trilt je Stadia-controller en gaat het lampje op de Stadia-knop Stadia-knop automatisch uit als je Stadia uitzet.

Als je de Stadia-controller handmatig wilt uitzetten, houd je de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt totdat het statuslampje uitgaat. De controller wordt ook automatisch uitgezet na 5 minuten inactiviteit.

Meer dan 1 controller aan dezelfde tv koppelen

Je kunt maximaal 4 controllers koppelen om lokale multiplayer-games op je tv te spelen. Elke speler die een Stadia-controller gebruikt, moet dezelfde koppelingscode opgeven. Deze code is uniek voor elke tv of elk streamingapparaat.

1. Druk in het Stadia-startscherm op de Stadia-knop Stadia-knop op je gekoppelde Stadia-controller.
  2. Selecteer het controllericoon Controller om de koppelingscode op je tv-scherm te bekijken.
  3. Houd op een extra Stadia-controller de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt totdat deze 2 keer trilt en de knop wit knippert.
  4. Geef met de extra controller de koppelingscode op het tv-scherm op.

Opmerking: Als meerdere spelers een audioheadset aansluiten op hun Stadia-controller tijdens een lokale multiplayer-game, hoort slechts één speler audio. Als die speler de headset loskoppelt, wordt de audio overgezet naar de headset van een andere speler.

Nieuwe vrienden toevoegen op je tv

1. Log in op je Stadia-account op je tv.
  2. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
  3. Selecteer Vrienden.
  4. Stuur vriendschapsverzoeken naar spelers die je onlangs hebt ontmoet.

Bekijk meer informatie over groepen en voicechat.

Schakelen tussen Stadia-accounts op je tv

Voordat je kunt overschakelen naar een ander Stadia-account, moet je een game afsluiten.

1. Houd op het startscherm van Stadia de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt.
    • Op Google TV, Android TV of een smart-tv die geschikt is voor Stadia kun je ook op de knop Terug Terug drukken op de tv-afstandsbediening die bij je apparaat is geleverd.
  2. Selecteer Ander account.
  3. Selecteer het account waarnaar je wilt overschakelen.

Stadia casten naar je tv

Je kunt Stadia vanaf je computer of mobiele apparaat naar je Chromecast Ultra, Android TV of Google TV casten.

Opmerking: Casten naar smart-tv's die geschikt zijn voor Stadia wordt momenteel niet ondersteund.

Casten vanaf de Stadia-app naar je tv

1. Open de Stadia-app Stadia-icoon op je mobiele apparaat.
  2. Tik op de game die je wilt spelen.
  3. Tik op het dropdownmenu en dan kies je apparaat.
  4. Tik op Spelen Stadia Play button.

Casten vanaf stadia.com naar je tv

1. Ga op je computer in Google Chrome naar stadia.com en log in op je account.
  2. Klik rechtsboven in het browservenster op Menu More.
  3. Klik op Casten en dan selecteer je apparaat.

Je verbindingsstatus checken

Je kunt de status van je internetverbinding checken tijdens gameplay op je tv:

1. Druk op de Stadia-knop Stadia-knop van je Stadia-controller.
  2. Selecteer Verbinding.

Het verbindingsvenster bevat informatie over je verbindingsstatus en informatie over 4K, HDR en 5.1 surround sound.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.