Utfylling av rapporter

Hvis du ser at en annen spiller mobber, trakasserer eller truer andre spillere, jukser eller på andre måter bryteratferdsreglene for Stadia, kan du rapportere dem. Alle rapporter gjennomgås. Spillernes sikkerhet er hovedprioriteten vår. Hvordan vi reagerer på brudd på atferdsreglene for Stadia, varierer og kan omfatte dette:

• Hvis du oppretter et upassende Stadia-navn, kan vi gi deg et annet Stadia-navn.
  • Midlertidige utestengelser: Hvis du bryter retningslinjene våre, kan vi sende deg en advarsel. Gjentatte brudd på retningslinjene våre kan føre til at du mister tilgangen til Stadia midlertidig, eller at funksjoner som kommunikasjon og spill for flere spillere begrenses midlertidig i ulike tidsperioder. Disse midlertidige begrensningene påvirker ikke din bruk av andre Google-produkter eller muligheten din til å spille spill for én spiller eller lokal multiplayer på Stadia.
  • Permanent utestengelse: Tilgangen til plattformen kan suspenderes hvis du begår svært alvorlige eller gjentatte brudd, eller hvis du prøver å omgå suspensjoner ved å bruke flere kontoer.

Du finner atferdsreglene for Stadia på stadia.google.com/conduct.

Merk: Vi oppgir aldri Stadia-navnet ditt eller annen informasjon om deg til eventuelle andre spillere som er involvert i hendelsen du rapporterer.

Sånn fungerer rapporter

Menneskelige evaluerere kan gå gjennom bevis, for eksempel skjermdumper og videoklipp, i rapporter som sendes inn om andre spillere på Stadia.

• Du kan velge å legge ved en skjermdump som bevis på et brudd på atferdsreglene. Det er enklere for evaluererne å iverksette tiltak når rapportene har dokumentasjon.
  • Hvis du tar en skjermdump eller et klipp mens du spiller på Chromecast, kan du rapportere dette senere i Stadia-appen Stadia icon eller på stadia.com.

Hvis du mener at du er blitt urettmessig rapportert, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt for å få hjelp. Stadia tar misbruk av rapporteringssystemet svært alvorlig.

Rapportér brudd på atferdsreglene for Stadia

Du kan rapportere et problem fra spilleres profilsider eller fra chatten. Når du rapporterer andre spillere, kan du også blokkere dem.

Fra spilleres profilsider

Du kan se andre spilleres profiler både på Stadia-plattformen og i mobilappen for Stadia.

1. Velg Rapportér på profilsiden for en spiller.
  2. Velg en kategori i listen.
    • Uønsket innhold eller atferd (mobbing, ikke-barnevennlig innhold osv.)
    • Upassende spillernavn (støtende navn, nettsøppel osv.)
    • Trusler om vold eller bekymringer tilknyttet sikkerhet
    • Urettferdig spilling (juks, brukere som forlater spillet før det er ferdig, osv.)
  3. Velg Neste.
  4. Avhengig av kategorien du velger, kan du bli bedt om å velge mer spesifikke alternativer i en liste. Du kan også bli spurt om hvor du så bruddet på atferdsreglene. Velg alternativet som best beskriver atferden.
  5. Velg Neste.
  6. Hvis du vil blokkere den andre spilleren, kan du merke av for Blokkér.
  7. Velg Send inn.

Fra chattemeldinger

Du kan rapportere spesifikke meldinger som bryter atferdsreglene for Stadia.

1. Velg Mer More ved siden av meldingen du rapporterer.
  2. Velg Rapportér denne meldingen.
  3. Velg en kategori i listen.
    • Uønsket innhold eller atferd (mobbing, ikke-barnevennlig innhold osv.)
    • Upassende spillernavn (støtende navn, nettsøppel osv.)
    • Trusler om vold eller bekymringer tilknyttet sikkerhet
    • Urettferdig spilling (juks, brukere som forlater spillet før det er ferdig, osv.)
  4. Velg Neste.
  5. Avhengig av kategorien du velger, kan du bli bedt om å velge mer spesifikke alternativer i en liste. Du kan også bli spurt om hvor du så bruddet på atferdsreglene. Velg alternativet som best beskriver atferden.
  6. Velg Neste.
  7. Hvis du vil blokkere den andre spilleren, kan du merke av for Blokkér.
  8. Velg Send inn.

Sånn rapporterer du problemer tilknyttet opphavsretten

Du kan rapportere problemer som er knyttet til opphavsretten, ved å gå til g.co/stadia/copyright og følge veiledningen på skjermen.