Stadia-kontrolleren og personvernet ditt

Når du bruker Google-produkter, gir du oss tilgang til informasjon om deg. Google forplikter seg til å holde dataene dine private og trygge.

Merknaden om personvern for Stadia og Googles personvernregler gjelder for bruken din av Stadia-tjenesten, Stadia-mobilappen og Stadia-kontrolleren.

Informasjon Google samler inn når du deler diagnostikk og bruksdata

Her er en beskrivelse av informasjonen vi samler inn når du deler diagnostikk og bruksdata fra Stadia-kontrolleren. Du blir spurt om du vil gjøre dette når du konfigurerer Stadia-kontrolleren din i Stadia-mobilappen, og det aktiveres hvis du velger «Ja, tillat deling» på «Del diagnostikk og bruksdata»-skjermen. Denne innstillingen gjelder for alle som bruker Stadia-kontrolleren din – selv når de spiller på Stadia med sine egen Google-kontoer.

Enhetens ytelse og pålitelighet

• Programvarestatus. Dette gir oss informasjon om programvaren kontrolleren bruker, samt den generelle statusen for programvaren, slik at vi kan sende ut nye programvareoppdateringer og sikre at kontrolleren alltid fungerer best mulig.

• Wi-Fi-stabilitet. Dette forteller oss om stabiliteten og kvaliteten til Wi-Fi-nettverkstilkoblingen til enheten din.

• Kommunikasjonsfeil. Dette gir oss nyttig informasjon om hvor pålitelig enheten din kommuniserer med Stadia-tjenesten og medie- og kontrolltjenerne våre.

• Suksessrate for konfigurering. Dette forteller oss hvor godt konfigureringsprosessen vår fungerer. I tillegg får vi diagnostikkinformasjon som hjelper oss med å forstå eventuelle feil som oppstår.

• Tidsforsinkelse. Vi måler hvor lang tid det tar å starte Stadia, slik at vi kan fortsette å forbedre oppstartstidene på mange typer trådløse nettverk.

• Lyd- og mikrofonstatistikk. Dette forteller oss hvor godt Google-assistenten fungerer. I tillegg får vi statistikk og ytelsesinformasjon om kvaliteten på lydstrømming via hodetelefoner/mikrofoner.

• Diagnostikk for enhetens maskinvare. Dette gir oss innsikt i minnet og prosessoren til enheten, og hvordan de påvirker enhetsytelsen.

• Batteriytelse. Dette forteller oss om batteriet lades ut som det skal, og gjør det mulig å varsle deg når det er så lite batteri igjen at det går utover spillingen.

Enhetsstatistikk

• Assistent-interaksjoner. Vi samler inn informasjon om hvor mange interaksjoner du har med Google-assistenten, samt hvor raskt den svarer deg, slik at vi kan fortsette å forbedre og finpusse den integrerte Assistent-opplevelsen.

• Interaksjoner med maskinvaren. Vi samler inn informasjon om hvor mange interaksjoner du har med maskinvaren (bruk av styrespaker, utløsere og knapper). Dette gjør vi for å forstå hvordan enhetene våre brukes, samt for å overvåke om de fungerer stabilt.

• Antall ganger du starter på nytt eller tilbakestiller til fabrikkstandard. Vi teller antall ganger du starter på nytt eller tilbakestiller til fabrikkstandard, for å følge med på påliteligheten til enhetene våre.

Programstopprapporter

• Enhetsattributter. Vi samler inn grunnleggende informasjon om maskinvaremodellen og programvareversjonen til enheten din.

• Aktive prosesser. Vi samler inn informasjon om når enheten din krasjet, hvilke systemprosesser som krasjet, og hvilke andre prosesser som var aktive på tidspunktet.

Informasjon som Google alltid samler inn

• Enhetsattributter. Vi samler inn grunnleggende informasjon om enhetstypen din – deriblant modellnummeret, delversjonen for programvaren og om du har valgt å dele statistikk eller ikke.

• Inndata fra kontrolleren. Vi behandler inndata fra Stadia-kontrolleren din, slik at du kan navigere på Stadia-plattformen og spille spill.

• Medieøkter. Stadia-kontrolleren sender forespørsler om skjermdumper og videoklipp til Stadia-tjenesten, slik at den kan fange opp og gi deg bilder og video fra spilleøktene dine.

Slik brukes denne informasjonen

Vi bruker denne informasjonen for å forbedre ytelsen og påliteligheten til produktene og tjenestene våre.

Endre innstillingen

Hvis du vil endre om Google kan samle inn diagnostikk og bruksdata via Stadia-kontrolleren etter den innledende konfigureringen, kan du følge trinnene nedenfor. Du må koble kontrolleren til Wi-Fi på nytt i denne prosessen.

1. Slå på Stadia-kontrolleren ved å holde Stadia-knappen Stadia icon inne i ett sekund.

2. Hold Bilde/film- og Assistent-knappene (Capture button + Assistant button) inne i seks sekunder. Etter seks sekunder rister kontrolleren.

3. Når LED-ringen blinker oransje, åpner du Stadia-mobilappen på telefonen.

4. Trykk på spillkontrollikonet øverst til høyre på skjermen.

5. Velg Stadia-kontrolleren din – som viser statusen «Konfigurer Wi-Fi».

6. Når du kommer til «Del diagnostikk og bruksdata»-skjermen, kan du endre innsamlingsinnstillingen.

7. Følg veiledningen i Stadia-mobilappen for å koble kontrolleren til Wi-Fi på nytt.