Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Vanlige spørsmål om Stadia-kunngjøringen

Sist oppdatert: 8. mars 2023

29. september 2022 kunngjorde Google at Stadia-tjenerne slås av 18. januar 2023. I denne artikkelen finner du svar på vanlige spørsmål, og den blir oppdatert når ny informasjon er tilgjengelig. Vi anbefaler at du ser etter oppdateringer her før du kontakter brukerstøtten.

Refusjoner for Stadia

Fra og med 9. november 2022 prøver Stadia automatisk å behandle refusjoner for alle kjøp av spill, tilleggsinnhold og abonnementskostnader (for annet enn Stadia Pro) som er gjennomført i Stadia Store. Vi takker for tålmodigheten mens vi jobber oss gjennom transaksjonene. Vi ber om at du ikke kontakter brukerstøtten, siden de ikke kan få fortgang i refusjonene i denne perioden. Vi regner fortsatt med at de fleste refusjonene er behandlet innen 18. januar 2023.

Vanlige spørsmål

Refusjoner, returer og nye kjøp

Sp.: Hvordan blir Stadia Store-refusjonene mine behandlet?
Sv.: Fra og med 9. november 2022 prøver vi å refundere hver transaksjon automatisk til den opprinnelige betalingsmåten. Hvis vi ikke kan utstede refusjonen til den opprinnelige betalingsmåten, sender vi en e-post til Google-kontoen du brukte da du kjøpte varen. E-posten inneholder veiledning om hvordan du konfigurerer en alternativ refusjonsmåte.
Sp.: Hvordan og når blir jeg varslet om refusjonen?

Sv.:

• Kunder som har gjennomført maksimalt 20 kjøp i Stadia Store, får én e-post for hver transaksjon (inkludert en egen e-post for hver gjentakelse av eventuelle kvalifiserte gjentakende abonnementer).
    • En fullstendig liste over transaksjoner du må se nærmere på, finner du ved å gå til pay.google.com og klikke på Varsler Alert øverst på siden.
  • Kunder som har gjennomført 21 eller flere kjøp i Stadia Store, får én e-post med en oppsummering av alle refusjonsforsøk. Om nødvendig inneholder denne e-posten veiledning om andre trinn du må gjennomføre for å hjelpe oss med å utstede refusjonen.

Hvis du har mottatt en e-post om at refusjonen er utstedt, men betalingsmåten refusjonen er sendt til, ikke er aktiv lenger – og du ikke har mottatt noen ekstra e-post fra Google med fremgangsmåten videre – bør du kontakte banken og/eller kredittkortselskapet for å finne ut hvordan du kan motta pengene.

Sp.: Får jeg refusjon selv om jeg har slettet Google-kontoen min?
Sv. For Stadia-spillere som har slettet Google-kontoen sin, prøver vi fortsatt å refundere transaksjonen automatisk til den opprinnelige betalingsmåten. Hvis betalingsmåten ikke er tilgjengelig lenger, må du kontakte kundeservice for Stadia og ha følgende informasjon klar: e-postadressen for den slettede kontoen samt datoen og beløpet for den siste transaksjonen.
Sp.: Når får jeg refusjonen?
Sv.: Fra og med 9. november 2022 har vi begynt å utstede refusjoner for kjøp som er gjort i Stadia Store. Vi takker for tålmodigheten mens vi jobber oss gjennom transaksjonene, og vi regner fortsatt med at de fleste refusjonene er behandlet innen 18. januar 2023. Vi ber om at du ikke kontakter brukerstøtten, siden de ikke kan få fortgang i refusjonene i denne perioden. Det kan oppstå forsinkelser hvis den opprinnelige betalingsmåten ikke er tilgjengelig lenger og vi må be om mer informasjon for å fullføre refusjonsprosessen.
Sp.: Når får jeg refusjon for kjøp av enheter i Google Store?
Sv.: Dette er noe vi jobber med, og vi regner fortsatt med at de fleste refusjonene er behandlet innen 18. januar 2023.
Sp.: Får jeg refusjon? Hva kan jeg få refundert?
Sv.: Vi tilbyr refusjon for alle Stadia-enheter (Stadia-kontrollere, Founder's Edition, Premiere Edition og pakker for å spille og se med Google TV) som er kjøpt via Google Store, samt programvaretransaksjoner (spill og ekstrainnhold) som er kjøpt via Stadia Store. Vi gir ikke refusjon for Stadia Pro-abonnementer, men du kan fortsette å spille Pro-spillene dine uten å betale mer, frem til den endelige avviklingsdatoen.
Sp.: Hvorfor kan jeg ikke kjøpe spill lenger? Kan jeg kjøpe varer i spill?
Sv.: Vi har stengt Stadia Store og deaktivert alle slags kjøp og salg på Stadia-plattformen, inkludert transaksjoner i spill.
Sp.: Får jeg refusjon for spillvaluta som er kjøpt via Stadia Store?
Sv.: Spillvaluta som er kjøpt via Stadia Store, refunderes.
Sp.: Jeg har ikke betalingsmåten jeg brukte til et kjøp. Hvordan får jeg refusjonen?
Sv.: I mange tilfeller godtar banken fortsatt refusjonen, og vi anbefaler at du kontakter dem for å motta pengene. Hvis banken ikke godtar refusjonen, sender vi deg en e-post som forklarer hva du må gjøre for å motta den.
Sp.: Jeg har fått en e-post fra Stadia med beskjed om å registrere meg for Payoneer for å motta refusjonen. Hva er Payoneer?
Sv.: Vi har inngått et samarbeid med Payoneer for å gjøre det enklere å utstede refusjoner til kunder med transaksjoner vi ikke kan refundere automatisk. Vi kontakter disse kundene via e-post for å sette dem i direkte kontakt med Payoneer.
Sp.: Jeg har fortsatt ikke mottatt visse refusjoner. Når får jeg dem?

Sv.: Du må kanskje utføre noen flere trinn før du kan motta visse refusjoner. Google samarbeider med en plattform som heter Payoneer, for å legge til rette for resten av refusjonene dine.

Du kan regne med å motta en e-post fra Stadia i januar med en link som er generert spesielt for deg og kontoen din. Du må ikke dele denne linken, siden det fører til at det tar mer tid før du får refusjonen. I e-posten blir du bedt om å registrere deg på Payoneer-nettstedet og bekrefte hvem du er, før du velger hvordan du vil ha refusjonen.

Sp.: Jeg har kontaktet banken og kredittkortselskapet jeg bruker, men de ba meg om å kontakte Google for å få refusjonen. Hva gjør jeg?
Sv.: Følg denne fremgangsmåten:
  1. Gå til pay.google.com.
  2. Velg Varsler Alert øverst.
  3. Sjekk transaksjonslisten. Hvis du mener at det mangler refusjoner i listen, kan du kontakte brukerstøtten for Stadia og gi en medarbeider bestillingsnummeret for hver transaksjon du mener mangler. For å finne et bestillingsnummer (også kjent som en transaksjons-ID), gå til Stadia-innstillingene og så velg Kjøp og abonnementer og så velg en transaksjon.
Sp.: Jeg har forhåndsbestilt noe. Blir jeg belastet for det?
Sv.: Alle forhåndsbestillinger som ikke er levert, kanselleres, og du blir ikke belastet for dem. Hvis du allerede er belastet, får du refundert betalingen.
Sp.: Refunderer dere Stadia Pro-abonnementet mitt?
Sv.: Vi refunderer ikke belastninger for Stadia Pro-abonnementer som er utstedt før 29. september 2022. Spillere som hadde et aktivt Stadia Pro-abonnement 29. september 2022, blir ikke belastet for bruk av Pro-biblioteket eller andre abonnementsrettigheter i løpet av avviklingsperioden.
Sp.: Jeg ble fakturert for Pro-abonnementet mitt 29. september 2022 eller senere. Får jeg refusjon for det?
Sv.: Eventuelle Pro-abonnementskostnader som påløp 29. september 2022 (etter midnatt PST) eller senere, blir refundert.
Sp.: Må jeg returnere enhetene for å få refusjon?
Sv.: I de fleste tilfeller trenger du ikke å returnere enheter som er kjøpt i Google Store, for å få refusjon. Du kan få refusjon for følgende enheter: Stadia-kontrolleren, Founder's Edition, Premiere Edition og pakker for å spille og se med Google TV. I visse tilfeller må du kanskje fremlegge bevis på at du har enheten, før vi kan behandle refusjonen.
Sp.: Kan jeg returnere enheter til fysiske Google Store-steder?
Sv.: Nei, Google Store kan ikke behandle returer eller refusjoner.
Sp.: Jeg har fått en Stadia-kontroller i gave. Hva har jeg rett til?
Sv.: Refusjoner for Stadia-kontrolleren, Founder's Edition, Premiere Edition og pakker for å spille og se med Google TV utstedes for kjøpsprisen og sendes til den opprinnelige kjøperen.

Spillopplevelsen i mellomtiden

Sp.: Hvor lenge kan jeg spille spillene mine på Stadia?
Sv.: Stadia-plattformen og -spilltjenerne fortsetter å fungere frem til 18. januar 2023, slik at du kan fortsette å spille spillene i biblioteket ditt.
Sp.: Fungerer alle spill som forventet i denne perioden?
Sv.: Vi regner med visse problemer med gameplay i denne perioden – spesielt i spill som krever kjøp – men de fleste spill skal fungere som normalt.
Sp.: Hva med spillfremdriften min? Kan jeg ta med spillfremdriften til en annen plattform?
Sv.: Fremdrift på flere plattformer kan være tilgjengelig for spill som støtter denne funksjonen, men ikke for alle spill. Kontakt spillutvikleren eller -utgiveren hvis du lurer på noe mer i forbindelse med overføringer av lagrede spill og kontofremdrift. Noen utgivere har allerede delt planer om overføring av spillfremdrift, deriblant Ubisoft, Bungie, I/O Interactive, CD Projekt Red, Rockstar Games og Bethesda. Du kan finne oppdateringer fra disse og andre utgivere i kanalene deres i sosiale medier.
Sp.: Hvorfor kan jeg ikke registrere meg for Stadia Pro?
Sv.: Vi har stengt Stadia Store og deaktivert alle slags kjøp og salg på Stadia-plattformen, inkludert nye abonnementer.
Sp.: Kan jeg overføre Stadia-spillene mine til en annen plattform?
Sv.: En rekke spillutgivere tilbyr metoder for å overføre spilldata til andre plattformer, men du må kanskje kjøpe spillene på de andre plattformene for å spille dem der. Du finner mer informasjon om ulike spill i de aktuelle utgivernes kanaler i sosiale medier.

Stadia-kontrolleren

Sp.: Kan jeg bruke Stadia-kontrolleren med en trådløs Bluetooth®-tilkobling?
Sv.: Ja. Frem til 31. desember 2024 kan du bruke det nettbaserte oppdateringsverktøyet på stadia.google.com/controller til å slå på Bluetooth Low Energy-modus på Stadia-kontrolleren.
Sp.: Kan jeg få brukerstøtte for Stadia-kontrolleren etter at Stadia er avviklet?
Sv.: Når Stadia er avviklet, får du ikke tilgang til produktstøtte for Stadia-kontrollere. Stadia-kontrollere er imidlertid kvalifisert for full refusjon. Finn ut mer om refusjoner for Stadia.

BLUETOOTH er et registrert varemerke som tilhører Bluetooth SIG, Inc.