De Google Assistent op Stadia

De Google Assistent is op dit moment beschikbaar voor Stadia op de Chromecast Ultra, Google TV en Android TV. Je kunt binnenkort nieuws verwachten over de Google Assistent op stadia.com en in de Stadia-app Stadia icon.

Opmerking: Support voor de Google Assistent voor Stadia is niet beschikbaar op LG® webOS-smart-tv's. De Google Assistent is ook niet beschikbaar voor kinderen met een account dat onder toezicht staat.

De Google Assistent-knop Assistant button op de Stadia-controller werkt alleen met de Chromecast Ultra. Als je een Google TV of Android TV hebt en de afstandsbediening van je tv een Assistent-knop heeft, druk je op die knop om de Google Assistent te gebruiken.

De Google Assistent aanzetten op Stadia

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je avatar en dan Instellingen en dan Google Assistent.
  3. Tik op de schuifregelaar naast De Assistent-knop op Stadia-controllers aanzetten.

Opmerking: Als je een iOS®-apparaat hebt, moet je de Google Assistent-app downloaden om toestemming te geven voor gebruik van de Assistent op je apparaat.

Persoonlijke resultaten aanzetten

Als je persoonlijke resultaten aanzet, heeft de Google Assistent toegang tot je persoonlijke informatie, zoals je woonadres of agenda-afspraken, om de antwoorden op je vragen daarop aan te passen.

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je avatar en dan Instellingen en dan Google Assistent.
  3. Tik op Meer instellingen en dan tik op de schuifregelaar naast Persoonlijke resultaten.

Belangrijk: Als je persoonlijke resultaten aanzet, heeft iedereen die vanuit jouw Stadia-account tegen de Google Assistent praat toegang tot je persoonlijke informatie.

Praten met de Google Assistent op Stadia

Je kunt praten met de Google Assistent vanaf het Stadia-startscherm of terwijl je een game speelt:

1. Druk op de Assistent-knop Assistant button.
    • Bij de Chromecast Ultra druk je op de Assistent-knop Assistant button op je Stadia-controller.
    • Bij Google TV of Android TV druk je op de Assistent-knop Assistant button op de tv-afstandsbediening.
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Opmerking: Op de Chromecast Ultra kun je met alle Stadia-controllers die zijn gekoppeld aan een actieve Stadia-sessie op je tv de Google Assistent bedienen. Als je bijvoorbeeld een gesprek start met de Assistent, kunnen alle lokale spelers op de Assistent-knop Assistant button op hun Stadia-controller drukken om een vraag te stellen.

Wat je aan de Google Assistent kunt vragen

Hier volgen een paar vragen die je aan de Google Assistent kunt stellen:

• Hoe laat is het?
  • Wat voor weer is het?
  • Kop of munt.

Als je persoonlijke resultaten aanzet, kun je de Google Assistent om gepersonaliseerde hulp vragen.

• Wat staat er morgen in mijn planning?
  • Hoe is het verkeer naar mijn werk?

Het afspelen van media, zoals muziek of video's, wordt op dit moment nog niet ondersteund als je de Google Assistent met Stadia gebruikt.

Meer informatie over wat je de Google Assistent kunt vragen.

Een game starten met de Google Assistent

Druk op de Assistent-knop Assistant button op je Stadia-controller om op de Chromecast Ultra een game te starten. Bij Google TV of Android TV gebruik je de Assistent-knop Assistant button op de tv-afstandsbediening die bij je apparaat is geleverd (indien beschikbaar).

Opmerking: Een game moet in je bibliotheek staan om te kunnen worden gestart met de Google Assistent.

• Druk op de Assistent-knop Assistant button en zeg 'Speel <game name>' als je een game wilt starten.
  • Als je Stadia wilt gebruiken met een gekoppeld Google Assistent-apparaat zoals een smartspeaker, voeg je de naam van je tv toe aan de opdracht. Zeg bijvoorbeeld 'Hey Google, speel Destiny 2 op de tv in de woonkamer'.
  • Je hoeft de Google Assistent niet aan te zetten in de Stadia-instellingen om opdrachten te gebruiken met je Assistent-apparaat. Het apparaat en je Stadia-account moeten wel aan hetzelfde Google-account zijn gekoppeld.
  • Als je meerdere accounts met dezelfde Voice Match-ID's aan je Assistent-apparaat koppelt, moet je Voice Match misschien uitzetten voor de accounts die je niet voor Stadia gebruikt of je moet ze ontkoppelen van je apparaat.

De Google Assistent sluiten

Nadat je een interactie hebt gestart, kun je de Google Assistent op elk moment sluiten.

• Chromecast Ultra: Druk op je Stadia-controller op de Assistent-knop Assistant button en houd deze 1 seconde ingedrukt.
  • Google TV of Android TV: Druk op Terug Terug op de afstandsbediening van je tv of druk op de actieknop die het equivalent is van B button op een gekoppelde controller van derden.

Privacy

• Als je met de Google Assistent praat tijdens een voicechat, kunnen andere spelers je niet horen via je microfoon. Nadat je klaar bent met de Google Assistent, kunnen de andere spelers je weer horen.
  • Alle controllers in een lokale multiplayer-sessie op Stadia worden toegevoegd aan het account van de persoon die is ingelogd bij Stadia. Dit betekent dat alle vragen en opdrachten van een speler die tegen de Google Assistent praat, worden opgeslagen in je account. Je kunt verwijderen wat ze hebben gezegd op myactivity.google.com.
  • Als je persoonlijke resultaten aanzet, kan iedereen die speelt via jouw account toegang krijgen tot je persoonlijke informatie door de Google Assistent een vraag te stellen.

iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco in de Verenigde Staten en andere landen en wordt onder licentie gebruikt.

LG en gerelateerde merken zijn handelsmerken van LG Electronics Inc.