De Google Assistent op Stadia

Met de Google Assistent op Stadia kun je een game starten met je stem. Je kunt ook tegen de Assistent praten terwijl je een game speelt. Stadia-specifieke opdrachten voor de Google Assistent zijn alleen beschikbaar voor Stadia op de Chromecast Ultra, Google TV en Android TV.

Opmerking: Support voor de Google Assistent voor Stadia is niet beschikbaar voor kinderen met accounts onder toezicht.

De Google Assistent-knop Assistant button op de Stadia-controller werkt alleen met de Chromecast Ultra. Als je de Google Assistent wilt gebruiken met Google TV, Android TV of een smart-tv, zet je de Assistent aan via de instellingen van je apparaat en druk je op de Assistent-knop op de afstandsbediening van je tv.

De Google Assistent aanzetten op Stadia

1. Open de Stadia-app Stadia-icoon op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je avatar en dan Google Assistent.
  3. Zet De Assistent-knop op Stadia-controllers aanzetten aan.

Opmerking: Als je een iOS®-apparaat hebt, moet je de Google Assistent-app downloaden om toestemming te geven voor gebruik van de Assistent op je apparaat.

Persoonlijke resultaten aanzetten

Als je persoonlijke resultaten aanzet, heeft de Google Assistent toegang tot je persoonlijke informatie, zoals je woonadres of agenda-afspraken, om de antwoorden op je vragen daarop aan te passen.

1. Open de Stadia-app Stadia-icoon op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je avatar en dan Instellingen en dan Google Assistent.
  3. Tik op Meer instellingen en dan tik op de schuifregelaar naast Persoonlijke resultaten.

Belangrijk: Als je persoonlijke resultaten aanzet, heeft iedereen die vanuit jouw Stadia-account tegen de Google Assistent praat toegang tot je persoonlijke informatie.

Je hoeft de Google Assistent niet aan te zetten in de Stadia-instellingen om Assistent-opdrachten te gebruiken met je apparaat. Je Stadia-account en apparaat moeten wel aan hetzelfde Google-account zijn gekoppeld. Als je meerdere accounts met dezelfde Voice Match-ID's aan je Assistent-apparaat koppelt, moet je Voice Match misschien uitzetten voor de accounts die je niet voor Stadia gebruikt of moet je ze ontkoppelen van je apparaat.

Praten met de Google Assistent op Stadia

Je kunt praten met de Google Assistent vanaf het Stadia-startscherm of terwijl je een game speelt:

1. Druk op de Assistent-knop Assistant button.
    • Op de Chromecast Ultra druk je op de Assistent-knop Assistant button op je Stadia-controller.
    • Bij Google TV of Android TV druk je op de Assistent-knop Assistant button op de tv-afstandsbediening.
  2. Stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Meer informatie over wat je de Google Assistent kunt vragen

Opmerking: Op de Chromecast Ultra kun je met alle Stadia-controllers die zijn gekoppeld aan een actieve Stadia-sessie op je tv de Google Assistent bedienen. Als je bijvoorbeeld een gesprek start met de Assistent, kunnen alle lokale spelers op de Assistent-knop Assistant button op hun Stadia-controller drukken om een vraag te stellen.

Een game starten met je stem op de Chromecast Ultra

Druk op de Assistent-knop Assistant button op de controller om via je Chromecast Ultra te praten met de Google Assistent. Als je Google TV of Android TV hebt, druk je op de Assistent-knop op de afstandsbediening van je tv.

• Als je een game wilt starten, zeg je 'Speel <naam van game>', waarbij <naam van game> een game in je Stadia-bibliotheek is.
  • Als je met de Assistent praat via een smartspeaker, kun je ook 'Hey Google, speel <naam van game> af op <tv-naam>' zeggen.

Opmerking: Stadia-specifieke opdrachten worden momenteel niet ondersteund op smart-tv's die geschikt zijn voor Stadia.

De Google Assistent sluiten

Nadat je een interactie hebt gestart, kun je de Google Assistent op elk moment sluiten.

• Chromecast Ultra: Druk op je Stadia-controller op de Assistent-knop Assistant button en houd deze 1 seconde ingedrukt.
  • Google TV of Android TV: Druk op Terug Terug op de afstandsbediening van je tv of druk op de actieknop die het equivalent is van B button op een gekoppelde controller van derden.

Privacy

• Als je met de Google Assistent praat tijdens een voicechat, kunnen andere spelers je niet horen via je microfoon. Nadat je klaar bent met de Google Assistent, kunnen de andere spelers je weer horen.
  • Alle controllers in een lokale multiplayer-sessie op Stadia worden toegevoegd aan het account van de persoon die is ingelogd bij Stadia. Dit betekent dat alle vragen en opdrachten van een speler die tegen de Google Assistent praat, worden opgeslagen in je account. Je kunt verwijderen wat ze hebben gezegd op myactivity.google.com.
  • Als je persoonlijke resultaten aanzet, kan iedereen die speelt via jouw account toegang krijgen tot je persoonlijke informatie door de Google Assistent een vraag te stellen.

iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco in de Verenigde Staten en andere landen en wordt onder licentie gebruikt.