Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Problemen met de Stadia-controller oplossen

Als je Stadia-controller niet reageert of als je problemen hebt om deze met een apparaat te verbinden, volg je de onderstaande stappen.

Een Stadia-controller herstellen die niet reageert
Als je Stadia-controller geen verbinding maakt met een apparaat, probeer je de volgende stappen voordat je de hardware reset.
  1. Gebruik een werkende oplader en USB-C®-kabel om je Stadia-controller 30 minuten aan te sluiten op een voedingsbron.
  2. Als de controller uitstaat, houd je de Y-knop Y button ingedrukt en dan druk 10 seconden op de Stadia-knop Stadia-knop en dan laat de knop los.
  3. Houd de Stadia-knop Stadia-knop 2 seconden ingedrukt of steek de stekker in een voedingsbron.
Zet de Stadia-controller uit en weer aan

Als je Stadia-controller draadloos via bluetooth aan een apparaat is gekoppeld of is verbonden via een USB-kabel en je deze niet meer wilt gebruiken:

1. Houd de Stadia-knop Stadia-knop 4 seconden ingedrukt.
    • De controller gaat trillen en het statuslampje gaat uit.
  2. De controller weer aanzetten:
    • Voor een bedrade verbinding sluit je de controller weer aan op je computer of mobiele apparaat.
    • Voor een draadloze koppeling houd je de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt totdat de controller trilt.
De controller terugzetten op de fabrieksinstellingen

Als je problemen hebt met je Stadia-controller en de bovenstaande stappen niet helpen, zet je de fabrieksinstellingen terug:

1. Zorg ervoor dat de Stadia-controller aanstaat.
  2. Houd de Google Assistent-knop Assistant button en de opnameknop Capture button tegelijkertijd 6 seconden ingedrukt.
  3. De controller trilt en het statuslampje knippert.
Opmerking: Nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, moet je je controller opnieuw koppelen aan apparaten via bluetooth.

Verbindings- en koppelingsproblemen oplossen

Als je hulp nodig hebt om je controller met een apparaat te verbinden of te koppelen, ga je naar onze veelgestelde vragen over verbinding maken met de Stadia-controller.

Software-updates voor je Stadia-controller

Je kunt tot 31 december 2024 via de webtool op stadia.google.com/controller de bluetooth-modus aanzetten op je Stadia-controller. Met deze modus kun je de controller draadloos verbinden met apparaten nadat Stadia is beëindigd.