De instellingen van je Stadia-account beheren

In de instellingen van je Stadia-account kun je onder meer privacyopties aanpassen, abonnementen beheren en functies aan- of uitzetten. Log in op je account op stadia.com of in de Stadia-app Stadia icon om je instellingen te wijzigen.

Het menu van je Stadia-account openen

Zo open je het menu van je Stadia-account en krijg je toegang tot de instellingen:

Op stadia.com

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Selecteer rechtsboven je Stadia-avatar.
  3. Selecteer Stadia-instellingen.

In de Stadia-app

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Tik rechtsboven op je Stadia-avatar.

Overschakelen naar je Stadia-account

Als je niet bent ingelogd op je Stadia-account, kun je makkelijk naar je account overschakelen:

Op stadia.com

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Selecteer rechtsboven je Stadia-avatar.
  3. Selecteer Ander account.
    • Als je account wordt vermeld, selecteer je het om in te loggen.
    • Als je account niet wordt vermeld, selecteer je Accounts op dit apparaat beheren en dan Account toevoegen en dan log in op het account dat je wilt gebruiken.

In de Stadia-app

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Selecteer rechtsboven je Stadia-avatar.
  3. Selecteer Ander account.
    • Als je account wordt vermeld, selecteer je het om in te loggen.
    • Als je je account niet ziet, selecteer je Nog een account toevoegen en dan en log je in op het account dat je wilt gebruiken.

Op een tv met Chromecast Ultra

Vanaf het startscherm van Stadia:

1. Houd de Stadia-knop van je Stadia-controller Stadia-knop ingedrukt.
  2. Selecteer Ander account.
  3. Selecteer het account dat je wilt gebruiken.

Op Google TV, Android TV en smart-tv's

1. Open het systeemmenu op het Stadia-startscherm:
    • Houd de Stadia-knop Stadia-knop op je Stadia-controller ingedrukt of druk op B button.
    • Op sommige Bluetooth®-controllers kun je de startknop ingedrukt houden of op de actieknop drukken die het equivalent is van B button.
    • Als je een Google TV- of Android TV-afstandsbediening hebt, druk je op de terugknop Terug.
  2. Selecteer Ander account.
  3. Gebruik je tv-afstandsbediening of een bluetooth-controller om het gewenste account te selecteren.
  4. Als je account niet wordt vermeld, kun je het toevoegen:
    • Op Google TV of Android TV: Voeg je Google-account toe via de systeeminstellingen van je apparaat.
    • Op een LG® webOS-smart-tv: Log in op je Google-account op het accountscherm dat verschijnt als je Stadia start op je tv.

Je Stadia-instellingen wijzigen

De meeste wijzigingen die je aanbrengt in je instellingen, zijn overal van toepassing waar je bent ingelogd bij Stadia. Als je bijvoorbeeld je privacyinstellingen wijzigt in de mobiele Stadia-app, zijn deze ook van toepassing als je speelt op een tv of op stadia.com.

Opmerking: Menu's zoals Prestaties en Experimenten bevatten instellingen die alleen van kracht worden op het apparaat waarop je ze instelt.

Aankopen en abonnementen

In dit gedeelte worden bovenaan het scherm je actieve of opgezegde abonnementen weergegeven. Onder 'Transactiegeschiedenis' of 'Transactieoverzicht' kun je een lijst met je transacties bekijken, waaronder:

• Aankopen
  • Retouren en retouren in behandeling
  • Inwisselingen
  • Terugvorderingen

Selecteer een transactie voor meer informatie. Je kunt ook Support vragen of Terugbetaling aanvragen selecteren.

Stadia-naam en -avatar

Je Stadia-naam en -avatar zijn openbaar. Je kunt je Stadia-naam wijzigen op stadia.com nadat je je account hebt gemaakt en vervolgens elke 180 dagen. Neem contact met ons op als je een naamswijziging wilt aanvragen voordat er 180 dagen zijn verstreken.

Je kunt je Stadia-avatar zo vaak wijzigen als je wilt. Daarvoor tik je gewoon op een nieuwe avatar.

Privacy

Je kunt privacyopties kiezen voor instellingen zoals wie jou een vriendschapsverzoek mag sturen, wie gegevens over je mag zien en wie jou uitnodigingen mag sturen. Je kunt ook kiezen wie gegevens over je prestaties, games-activiteit en online status kan bekijken.

Kies een optie naast elke instelling. Hier zijn een paar opties:

• Openbaar
  • Alle spelers
  • Vrienden en hun vrienden
  • Vrienden
  • Privé (niemand)

Je kunt ervoor kiezen specifieke uitgevers toegang te geven tot je vriendenlijst onder Games die gebruikmaken van je vriendenlijst. Zet de schakelaar naast elke uitgever op aan of uit.

Opmerking: Niet alle instellingen hebben al deze opties. Meer informatie over privacyinstellingen

Als je een foutmelding krijgt met het verzoek om je accounttoegang te vernieuwen, open je de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat. Tik onder 'Fouten met accounttoegang' op Toegang vernieuwen.
Meldingen

Je kunt meldingen van de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat aan- of uitzetten. Je kunt er ook voor kiezen e-mails van Stadia te krijgen voor informatie over gamekortingen, nieuwe functies en meer.

Opmerking: De instellingen voor meldingen worden alleen van kracht op het apparaat waarop je ze instelt.

• Meldingen aanzetten: Als je meldingen van de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat wilt krijgen, zet je Meldingen ontvangen aan onder Meldingen. Zet de schuifregelaar aan naast elk soort melding dat je wilt ontvangen.
  • Meldingen uitzetten: Je kunt specifieke soorten meldingen van de Stadia-app Stadia icon uitzetten in de categorie Meldingen. Zet Meldingen ontvangen uit als je alle meldingen wilt uitzetten.

De eerste keer dat je meldingen activeert in de Stadia-app Stadia icon op een iPhone® of iPad®, zie je een prompt. Als je deze ziet, tik je op Toestaan om meldingen op je apparaat aan te zetten.

Als meldingen eerder zijn uitgezet voor de Stadia-app Stadia icon op je iPhone of iPad, moet je naar de instellingen van je iPhone of iPad gaan om meldingen aan te zetten voordat je ze kunt krijgen.

Gezin

Als je een gezinsgroep maakt, kun je je gezinsbetaalmethode beheren via het Stadia-gezinsdashboard. Gezinsleden onder toezicht die je aan de groep toevoegt, kunnen Stadia-games kopen met de gezinsbetaalmethode. Je kunt ook hun aankoop- of speelverzoeken goedkeuren of weigeren, hun privacyinstellingen aanpassen en meer.

Bekijk meer informatie over hoe je gezinsgroepen maakt en beheert.

Prestaties

Met prestatie-instellingen kun je instellingen zoals visuele kwaliteit aanpassen. Afhankelijk van je internetverbinding, voorkeuren voor datagebruik en het apparaat dat je gebruikt, kun je een maximale resolutie opgeven van Tot 4K (alleen Pro-abonnees), Tot 1080p of Tot 720p.

Wijzigingen in deze instellingen worden van kracht als je weer een game opent en zijn alleen van toepassing op het apparaat waarop je ze instelt. Stadia past automatisch je resolutie aan (tot de limiet die je hebt opgegeven) voor de beste prestaties op basis van je internetverbinding. Als je op een mobiel apparaat speelt, kun je ervoor kiezen om games te streamen via mobiele data in plaats van via je wifi-verbinding.

Als je mobiele data gebruikt op een iOS-apparaat, kun je je streamkwaliteit optimaliseren door onder Prestaties Tot 720p (geoptimaliseerd voor mobiele data) te selecteren. Deze instelling wordt alleen toegepast op het iOS-apparaat waarop je deze instelt. De instelling wordt pas toegepast als je weer een game start. Als je je iOS-apparaat opnieuw hebt verbonden met wifi, selecteer je Tot 720p of Tot 1080p om het normale datagebruik te hervatten.

Sneltoetsen voor controllers

Als je op een tv speelt en het Stadia-menu op niet kunt openen met een ondersteunde controller van derden, scroll je omlaag naar Controller en zet je Sneltoetsen voor controllers aan. Zo kun je op de controller op Starten + Selecteren (of vergelijkbare knoppen) drukken om het menu te openen. Deze instelling is alleen beschikbaar op tv's en is alleen van toepassing op de tv waarop je deze instelt.

Controllers

Je ziet deze instelling alleen op stadia.com. Hiermee kun je de gebruikte sneltoets voor toegang tot het Stadia-menu wijzigen in een van de volgende opties:

• Shift + Tab (standaard)
  • Shift + Esc
  • Shift + F1
  • Shift + ~
Experimenten
Het menu 'Experimenten' wordt weergegeven in de Stadia-app Stadia icon. Via dit menu kun je experimentele functies in- of uitschakelen, bijvoorbeeld om gameplay op je niet-officieel ondersteunde Android-apparaat toe te staan. De instelling wordt alleen toegepast op het apparaat waarop je deze instelt.
Geblokkeerde spelers

Dit menu wordt weergegeven op stadia.com. Hier zie je alle geblokkeerde spelers en kun je hun blokkering opheffen.

Als je spelers blokkeert, kunnen ze je geen vriendschapsverzoeken of chatuitnodigingen sturen. Ze worden ook verwijderd uit je vriendenlijst, maar je kunt ze nog wel in groepschats of in sommige games zien.

Opmerking: Als je een speler wilt blokkeren, ga je naar het profiel van die speler.

Google Assistent

Je kunt de Google Assistent aan- of uitzetten in de Stadia-app Stadia icon. Als je de Google Assistent hebt aangezet, kun je deze gebruiken als je op de Chromecast Ultra, Google TV of Android TV speelt:

• Op Chromecast Ultra: Druk op de Google Assistent-knop Assistant button op je Stadia-controller.
  • Op Google TV of Android TV: Druk op de Google Assistent-knop Assistant button op de afstandsbediening van je tv.

Nadat je de Google Assistent hebt geactiveerd, wordt je gevraagd om service- en privacyverklaringen door te nemen. Daarna kun je personalisatie toestaan of overslaan. Tik op Meer instellingen om het volgende te doen:

• De naam van het Google Assistent-apparaat wijzigen.
  • Persoonlijke resultaten aan- of uitzetten.
  • Stadia loskoppelen van de Google Assistent.

Bekijk meer informatie over de Google Assistent op Stadia.

Code inwisselen
Hier kun je codes inwisselen die je ontvangt bij bundels, cadeaukaarten of promotieacties. Deze codes kun je gebruiken voor games en abonnementen. Meer informatie over hoe je codes inwisselt op Stadia
Voorwaarden en kennisgevingen (Voorwaarden en licenties)

In dit menu kun je de voorwaarden en kennisgevingen voor Stadia lezen:

• Servicevoorwaarden van Stadia
  • Privacyverklaring van Stadia
  • Impressum (alleen Duitsland)

Je kunt ook de volgende opensource-licenties lezen:

• Opensource-licenties
  • Opensource-licenties voor Stadia-controller
  • Opensource-licenties van Chromecast voor Stadia

Opmerking: Je kunt het versienummer van de app bekijken in de Stadia-app Stadia icon.

Ubisoft+

Je kunt via dit menu een Ubisoft-account maken, dit koppelen aan Stadia en je abonneren op Ubisoft+ om toegang te krijgen tot Ubisoft-games op Stadia. Klik hier voor meer informatie.

Je Google-account beheren

Je kunt het Google-account dat aan je Stadia-account is gekoppeld, beheren op stadia.com.

Belangrijk: Wijzigingen aan deze instellingen zijn van invloed op alle accounts die aan Google-services zijn gekoppeld, niet alleen op jouw Stadia-account.

1. Log op een computer met Google Chrome in op je account via stadia.com.
  2. Selecteer rechtsboven je Stadia-avatar.
  3. Selecteer Je account beheren.

Bekijk meer informatie over hoe je je Google-accountinstellingen beheert.

Je Stadia-account toevoegen aan je tv

Lees meer informatie over hoe je je Stadia-account aan je tv toevoegt.

Opmerking: Gebruik de Stadia-app Stadia icon om je account toe te voegen aan Chromecast Ultra.

Uitloggen van je Stadia-account op stadia.com

1. Ga op een computer met Google Chrome naar stadia.com.
  2. Selecteer rechtsboven je avatar.
  3. Selecteer Uitloggen onderaan het menu.

Opmerking: Je kunt uitloggen bij je Stadia-account op stadia.com, maar niet via de Stadia-app Stadia icon. Als je meer dan één Google-account hebt, selecteer je Uitloggen van alle accounts om uit te loggen van deze accounts op de computer die je gebruikt.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.

IPHONE, IPAD, MACOS en SAFARI zijn handelsmerken van Apple Inc.

LG en gerelateerde merken zijn handelsmerken van LG Electronics Inc.