Je Stadia-account toevoegen aan je tv

Als je games wilt spelen op je tv, kun je je Stadia-account toevoegen aan een Chromecast Ultra, Google TV, Android TV of sommige smart-tv's.

• Op een Chromecast Ultra: Log in bij de Stadia-app Stadia-icoon op je mobiele apparaat en koppel je Stadia-controller aan je scherm.
  • Op Google TV of Android TV: Voeg het Google-account dat je hebt gebruikt om je aan te melden voor Stadia toe aan je Google TV- of Android TV-apparaat. Gebruik daarna de afstandsbediening die bij je apparaat is geleverd of een gekoppelde Bluetooth®-controller om de Stadia-app op je tv te starten.
  • Op een smart-tv die geschikt is voor Stadia: Installeer en start de Stadia-app Stadia-icoon op je smart-tv die geschikt is voor Stadia en log daarna in op het Google-account dat aan je Stadia-account is gekoppeld.

Opmerking: Als je een Stadia-controller gebruikt of cast vanaf een mobiel apparaat, zorg er dan voor dat deze is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je tv of streamingapparaat.

Een account toevoegen aan je tv

Op de Chromecast Ultra

Zoek eerst op het achtergrondscherm van je Chromecast Ultra naar de koppelingscode. Als je de koppelingscode niet kunt vinden:

1. Start de Home-app Google Home-app op je mobiele apparaat.
  2. Selecteer de Chromecast Ultra.
  3. Tik rechtsboven op Instellingen .
  4. Tik onder Apparaatinstellingen op Sfeerstand.
  5. Scroll omlaag naar 'Koppelingscode voor Stadia-controller' en tik op Tonen.

Voeg vervolgens je Stadia-account toe aan Chromecast Ultra:

1. Gebruik je Stadia-controller om de koppelingscode op het tv-scherm op te geven.
  2. Selecteer nadat Stadia is gestart het plusicoon (+) op het tv-scherm.
  3. Tik in de Stadia-app Stadia-icoon op je mobiele apparaat rechtsboven op je avatar.
  4. Kies Account toevoegen aan Chromecast en volg de instructies.
  5. Je wordt gevraagd een optionele 4-cijferige beveiligingspincode in te stellen op het tv-scherm. Met een beveiligingspincode kun je voorkomen dat anderen je account op de tv gebruiken.
  6. Selecteer Voeg een beveiligingspincode toe om aan de slag te gaan of selecteer Gereed om dit over te slaan.

Opmerking: Als je een bericht als 'Kan momenteel geen verbinding maken' op je tv ziet, selecteer je Opnieuw proberen. Zorg ervoor dat je telefoon en Chromecast Ultra met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.

Op Google TV en Android TV

1. Gebruik de afstandsbediening van je tv om naar het instellingenmenu van Google TV of Android TV te gaan.
  2. Voeg het Google-account toe dat je hebt gebruikt om je aan te melden voor Stadia.
  3. Start de Stadia-app op je tv.
  4. Kies het account dat je wilt gebruiken.

Van account wisselen nadat je bent ingelogd:

1. Open het systeemmenu:
    • Druk op je Stadia-controller op B button. Druk op een bluetooth-controller op de vergelijkbare actieknop.
    • Druk op de tv-afstandsbediening die bij de Google TV of Android TV is geleverd op de terugknop Terug.
    • Je kunt ook de Stadia-knop Stadia-knop op je Stadia-controller ingedrukt houden nadat je de controller hebt gekoppeld aan je scherm. Op bepaalde bluetooth-controllers kun je de startknop ingedrukt houden.
  2. Selecteer Ander account.
  3. Gebruik je tv-afstandsbediening of een bluetooth-controller om het gewenste account te selecteren.

Op een geschikte smart-tv

Installeer en start de Stadia-app Stadia-icoon op je tv en log in op je Google-account. Meer informatie over hoe je Stadia gebruikt op smart-tv's

Een account verwijderen van je tv

Op een Chromecast Ultra of een smart-tv

Je kunt je Stadia-account van een Chromecast Ultra verwijderen op het tv-scherm.

1. Ga naar het scherm Accountkiezer.
    • Als je een Stadia-controller hebt en bent ingelogd op je account, houd je de Stadia-knop Stadia-knop ingedrukt en selecteer je Ander account.
    • Als er geen Stadia-controller aan je scherm is gekoppeld, start je de Stadia-app op je tv en ga je naar de accountkiezer.
  2. Kies daarna het account dat je wilt verwijderen.
  3. Druk op je Stadia-controller op X button.
    • Als je een controller van derden gebruikt, druk je op de bijbehorende actieknop.
  4. Selecteer Account verwijderen.

Als je een Chromecast Ultra hebt, kun je je Stadia-account ook verwijderen via je Google-instellingen.

Op Google TV en Android TV

Verwijder het Google-account dat aan je Stadia-account is gekoppeld van je Google TV- of Android TV-apparaat.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.