Gratis games claimen met Stadia Pro

Als Stadia Pro-abonnee kun je elke maand gratis games claimen en behouden. Nadat je een game hebt geclaimd, wordt deze aan je bibliotheek toegevoegd. Je kunt games die je hebt geclaimd spelen zolang je een actief Stadia Pro-abonnement hebt.

Opmerking: Als je meldingen over Stadia Pro-games wilt ontvangen, ga je naar je instellingen voor meldingen in de Stadia-app Stadia icon.

Gratis games claimen:

Op stadia.com

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Scroll op het startscherm omlaag naar 'Pro-games om te claimen'.
    • Opmerking: Je ziet dit gedeelte alleen als je een actief Stadia Pro-abonnement hebt.
  3. Afzonderlijke games claimen of alle Pro-games claimen die momenteel beschikbaar zijn:
    • Als je afzonderlijke games of bundels wilt claimen, klik je op een game of bundel en dan klik op Claimen.
    • Klik op Alles claimen als je alle beschikbare Stadia Pro-games aan je bibliotheek wilt toevoegen.

In de Stadia Store (stadia.com)

1. Log in op je account op stadia.com.
  2. Klik op Storeen dan scroll omlaag naar Stadia Pro-games en dan klik op Alles weergeven.
  3. Klik op de game of bundel die je wilt claimen en dan klik op Claimen.

Opmerking: Nadat je een game hebt geclaimd, wordt Geclaimd weergegeven onder de titel van de game.

In de Stadia Store (Stadia-app)

1. Open de Stadia-app Stadia icon op je mobiele apparaat.
  2. Tik op Store en dan scroll omlaag naar Stadia Pro-games en dan tik op Alles weergeven.
  3. Tik op de game of bundel die je wilt claimen en dan tik op Claimen.

Opmerking: Nadat je een game hebt geclaimd, wordt Geclaimd weergegeven onder de titel van de game.

Veelgestelde vragen over het claimen van games

Wat is het verschil tussen een geclaimde en een gekochte game?
Games met de status Geclaimd worden aangeboden omdat je een Stadia Pro-abonnee bent. Games met de status Gekocht zijn games die je specifiek hebt gekocht in de Stadia Store.

Wat gebeurt er met mijn geclaimde games als mijn Stadia Pro-abonnement afloopt?
Als je abonnement op Stadia Pro afloopt, heb je geen toegang meer tot je geclaimde games. Als je je Stadia Pro-abonnement opnieuw activeert, krijg je weer toegang tot de games die je eerder hebt geclaimd. Je opgeslagen gegevens in de games blijven bewaard.

Als je je niet opnieuw abonneert op Stadia Pro, kun je ervoor kiezen de games te kopen die je eerder als Stadia Pro-abonnee hebt geclaimd. Je opgeslagen gegevens in je games blijven bewaard.

Kan ik een game of bundel claimen die ik al heb gekocht?
Nee. Maar als je een game of bundel hebt gekocht, kun je die spelen, ongeacht of je een actief Stadia Pro-abonnement hebt.

Kan ik een game of bundel kopen die ik al heb geclaimd?
Als je een actief Stadia Pro-abonnement hebt, kun je geen games of bundels kopen die je al hebt geclaimd. Maar als je Stadia Pro-abonnement afloopt, kun je de game kopen of je Stadia Pro-abonnement activeren om de game weer gratis te spelen. In beide gevallen blijven de opgeslagen gegevens in je games bewaard.

Ik beheer een Family Link-groep met leden die onder toezicht staan. Kan ik beperken welke games ze claimen?
Ja. Als je Family Link-toezicht instelt voor je gezinsgroep, kunnen leden die onder toezicht staan geen games bekijken of claimen met een hogere classificatie dan je voor die leden hebt toegestaan.