Stadia-kompatibla handkontroller och skärmar

Du kan spela Stadia med olika slags spelkontroller på datorn, på en tv med Chromecast Ultra och på kompatibla mobila enheter, inklusive följande:

• Pixel 2, 2XL, 3, 3XL, 3a, 3a XL, 4, 4XL, 4a, 4a (5G), 5
  • Samsung S8, S8+, S8 Active, Note 8
  • Samsung S9, S9+, Note 9
  • Samsung S10, S10+, Note 10, Note 10+
  • Samsung S20, S20+, S20 Ultra
  • OnePlus 5, 6, 7, 7 Pro, 7 Pro 5G, 8, 8 Pro
  • OnePlus 5T, 6T, 7T, 7T Pro, 7T Pro 5G, 8T
  • OnePlus Nord, N10 5G, N100
  • Asus ROG Phone, ROG Phone II, ROG Phone III
  • Razer Phone, Razer Phone II
  • LG V50 ThinQ, V50S ThinQ, V60 ThinQ, G7 ThinQ, G8 ThinQ, Wing
Du kan även spela Stadia på en iPhone eller iPad med en webbapp för Safari. Fler mobila enheter blir kompatibla med Stadia med tiden, även om de inte visas i listan ovan.

Testa att spela Stadia på en Android-enhet som inte stöds för närvarande genom att logga in på Stadia-appen Stadia icon på den enhet du vill testa. Öppna sedan Stadia-inställningarna, tryck på Experiment och aktivera Spela på den här enheten. Den här inställningen påverkar bara den enhet där du ställde in den och du kan stänga av den när som helst. Tänk på att spelupplevelsen kan variera beroende på mobil enhet och nätverkshastighet.

Obs! Stadia handkontroll krävs för att spela Stadia på en tv. Om du inte har en handkontroll kan du spela på datorn med en mus och ett tangentbord eller på en kompatibel mobil enhet hjälp av en gamepad på pekskärmen.

I tabellen nedan ser du hur olika enheter kan anslutas till Stadia.

Typ av gamepad På en tv med Chromecast Ultra Med Google Chrome (version 77 eller senare) Kompatibla telefoner med Android 10.0 eller senare
Stadia handkontroll Wi-Fi-anslutning USB- och Wi-Fi-anslutning USB- och Wi-Fi-anslutning
Tangentbord och mus Inte tillgängligt för närvarande USB- och Bluetooth-anslutning Inte tillgängligt för närvarande
DualShock 4-kontroll Inte tillgängligt för närvarande USB- och Bluetooth-anslutning USB- och Bluetooth-anslutning
Xbox One handkontroll Inte tillgängligt för närvarande USB- och Bluetooth-anslutning USB- och Bluetooth-anslutning
Xbox One Elite handkontroll Inte tillgängligt för närvarande USB-anslutning USB-anslutning
Xbox Adaptive Controller Inte tillgängligt för närvarande USB- och Bluetooth-anslutning USB- och Bluetooth-anslutning
Xbox 360 handkontroll Inte tillgängligt för närvarande USB-anslutning USB-anslutning
Switch Pro Controller Inte tillgängligt för närvarande USB- och Bluetooth-anslutning Inte tillgängligt för närvarande
Om en handkontroll inte känns igen när du försöker ansluta den till en Android 11-enhet med en USB-C-kabel eller via Bluetooth testar du att inaktivera alla tillgänglighetstjänster i enhetsinställningarna. Om det ändå inte fungerar länkar du en Stadia-kontroll till enheten via Wi-Fi eller använder betaversionen av vår skärmgamepad.

Kompatibilitet, headset och ljud

Kompatibilitet med operativsystem

• Vissa av de gamepads och handkontroller som anges ovan kan behöva ytterligare drivrutiner för att fungera med Stadia på Windows, macOS och Linux.
  • Bluetooth stöds inte för Xbox One Wireless Controller på Linux.

Handkontroller från tredje part

• Om du använder en gamepad från tredje part kontrollerar du med tillverkaren om det finns några firmware- eller programvaruuppdateringar med felkorrigeringar och förbättringar.
  • Tabellen ovan är inte en fullständig lista över gamepads som fungerar med Stadia. Andra kan också gå att använda, beroende på om de är kompatibla med Chrome och Android.
  • Alla gamepads är inte kompatibla med andra Android-enheter än Pixel. Kolla med enhetens tillverkare vilka handkontroller som är kompatibla med den enhet du har.
  • Om du spelar Stadia med en Xbox Controller på en Windows-dator kan du öppna spelfältet i Windows om du trycker på hemknappen på handkontrollen. Om du i stället vill öppna Stadia-menyn trycker du på Skift + Tabb på datorns tangentbord.
  • Hemknappen på Xbox Adaptive Controller stöds inte när du spelar Stadia på Android, Linux eller Chrome OS.

Headset och ljud

• Du kan ansluta ett headset till hörlursuttaget på 3,5 mm på Stadia-kontrollen eller DualShock 4 när de är anslutna till datorn eller den mobila enheten med en USB-kabel. För andra handkontroller måste headset vara anslutna direkt till datorn eller den mobila enheten.
  • Du kan ansluta ett headset direkt till Stadia-kontrollens USB-C-port eller 3,5 mm-uttag när handkontrollen är trådlöst länkad till Stadia på en dator eller Chromecast Ultra. Obs! Vissa headset kanske inte är kompatibla med USB-C-porten.
    • Om du spelar på Chromecast Ultra och inte hör något ljud när du kopplar in headsetet i Stadia-kontrollen kontrollerar du att Stadia-kontrollen och Chromecast är anslutna till samma nätverk, särskilt om du har konfigurerat fler än en router i hemmet.
    • Om du ansluter headset till både 3, 5 mm-uttaget och USB-C-porten på Stadia-kontrollen är det bara headsetet som är anslutet till ljuduttaget som är aktivt.
  • Stadia-kontrollen är den enda handkontroll som har stöd för inkommande ljud från spel, chatt och mikrofon i ett anslutet headset. När du använder handkontroller från tredje part måste du ansluta headsetet direkt till datorn eller den mobila enheten.
    • Tips! Om ljudet har dålig kvalitet när headsetet är anslutet via Stadia-kontrollen stänger du onödiga flikar i webbläsaren om du har sådana öppna och kopplar in headsetet direkt i datorn i stället.
    • Obs! När du ansluter Stadia-kontrollen till en mobil Android-enhet eller länkar den trådlöst kan du höra en röstchatt när du ansluter ett headset till telefonen, men du kan inte prata med andra via den mobila enheten eller headsetet.