Gamepads en schermen die geschikt zijn voor Stadia

Je kunt gamen op Stadia met verschillende gamepads op een computer, op een tv met een Chromecast Ultra en op de volgende mobiele apparaten:

• Pixel 2, 2XL, 3, 3XL, 3a, 3a XL, 4, 4XL
  • Samsung S8, S8+, S8 Active, Note 8
  • Samsung S9, S9+, Note 9
  • Samsung S10, S10+, Note 10, Note 10+
  • Samsung S20, S20+, S20 Ultra
  • OnePlus 5, 6, 7, 7 Pro, 7 Pro 5G, 8, 8 Pro
  • OnePlus 5T, 6T, 7T, 7T Pro, 7T Pro 5G
  • Asus ROG Phone, ROG Phone II
  • Razer Phone, Razer Phone II
Als je Stadia wilt spelen op een Android-apparaat dat niet officieel wordt ondersteund, log je in bij de Stadia-app Stadia icon op het apparaat dat je wilt proberen en open je de Stadia-instellingen. Tik op Experimenten en schakel Spelen op dit apparaat in. Deze instelling heeft alleen effect op het apparaat waarop je deze instelt. Je kunt de instelling op elk gewenst moment uitschakelen. Houd er rekening mee dat de gamebeleving kan variëren afhankelijk van je mobiele apparaat en netwerksnelheid.

Opmerking: Als je via een tv op Stadia wilt gamen, heb je een Stadia-controller nodig. Als je geen controller hebt, kun je op je computer spelen met een muis en toetsenbord of op een geschikt mobiel apparaat met het touch-gamepadvoorbeeld.

Bekijk in de onderstaande tabel hoe apparaten verbinding kunnen maken met Stadia.

Type gamepad Op tv met Chromecast Ultra In Google Chrome (versie 77 of hoger) Ondersteunde telefoons met Android 10.0 of hoger
Stadia-controller Wifi-verbinding USB- en wifi-verbinding USB- en wifi-verbinding
Toetsenbord en muis Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding Momenteel niet beschikbaar
DualShock 4-controller Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding USB- en bluetooth-verbinding
Xbox One-controller Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding USB- en bluetooth-verbinding
Xbox One Elite-controller Momenteel niet beschikbaar USB-verbinding USB-verbinding
Xbox Adaptive-controller Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding USB- en bluetooth-verbinding
Xbox 360-controller Momenteel niet beschikbaar USB-verbinding USB-verbinding
Switch Pro-controller Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding Momenteel niet beschikbaar
Deze tabel bevat geen volledige lijst met gamepads die kunnen werken met Stadia. Andere gamepads werken misschien ook, afhankelijk van hun compatibiliteit met Chrome en Android. Houd er ook rekening mee dat niet alle gamepads werken met andere Android-apparaten dan Pixels. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor informatie over geschikte gamepads.

Belangrijk:

• Voor sommige van de hierboven genoemde gamepads kunnen extra stuurprogramma's nodig zijn voor Stadia op Windows, MacOS, Linux en Chrome OS.
  • De startknop voor de Xbox Adaptive-controller wordt niet ondersteund op Android, Linux of Chrome OS.
  • Met de startknop voor Xbox-controllers op Windows wordt mogelijk de Windows-gamebalk geopend als je op de knop drukt. Daarom wordt de startknop niet ondersteund voor Stadia op Windows. In plaats daarvan kun je op Shift + Tab op het toetsenbord van je computer drukken om het Stadia-menu in de game te openen.
  • De DualShock 4-controller (als deze is aangesloten via USB in Google Chrome) en de Stadia-controller ondersteunen audio-invoer en -uitvoer via een headset die op de 3,5mm-aansluiting is aangesloten. Voor alle andere randapparatuur en platforms moet een headset rechtstreeks zijn aangesloten op de computer of telefoon voor audio-invoer en -uitvoer.
  • De Stadia-controller is de enige gamepad die ondersteuning biedt voor het ontvangen van game- en chataudio en het leveren van microfooninvoer via verbonden headsets. Als je gamepads van derden gebruikt, moet je de headset rechtstreeks aansluiten op je computer of telefoon.
    • Tip: Als je audio van lage kwaliteit ontvangt via een headset die is aangesloten op je Stadia-controller, sluit dan eventuele extra browsertabbladen die je hebt geopend en sluit de headset rechtstreeks aan op je computer in plaats van op je controller.
    • Opmerking: Als je de Stadia-controller op je mobiele apparaat aansluit of er draadloos verbinding mee maakt, kun je wel voicechat horen als je een headset op je telefoon aansluit maar kun je niet via je mobiele apparaat of headset praten met anderen.
  • Bluetooth voor Xbox One Wireless-controllers wordt niet ondersteund op Linux.