Gamepads en schermen die geschikt zijn voor Stadia

Je kunt gamen op Stadia met verschillende gamepads op een computer, op een tv met een Chromecast Ultra en op geschikte mobiele apparaten, waaronder:

• Pixel 2, 2XL, 3, 3XL, 3a, 3a XL, 4, 4XL, 4a, 4a (5G), 5
  • Samsung S8, S8+, S8 Active, Note 8
  • Samsung S9, S9+, Note 9
  • Samsung S10, S10+, Note 10, Note 10+
  • Samsung S20, S20+, S20 Ultra
  • OnePlus 5, 6, 7, 7 Pro, 7 Pro 5G, 8, 8 Pro
  • OnePlus 5T, 6T, 7T, 7T Pro, 7T Pro 5G, 8T
  • OnePlus Nord, N10 5G, N100
  • Asus ROG-telefoons
  • Razer Phone, Razer Phone II
  • LG V50 ThinQ, V50S ThinQ, V60 ThinQ, G7 ThinQ, G8 ThinQ, Wing
Je kunt ook Stadia spelen op je iPhone of iPad met een Safari-web-app. Er werken steeds meer mobiele apparaten met Stadia, zelfs als ze niet in de bovenstaande lijst staan.

Als je op Stadia wilt spelen op een Android-apparaat dat momenteel nog niet wordt ondersteund, log je in bij de Stadia-app Stadia icon op het apparaat dat je wilt proberen en open je de Stadia-instellingen. Tik op Experimenten en schakel Spelen op dit apparaat in. Deze instelling heeft alleen effect op het apparaat waarop je deze inschakelt. Je kunt de instelling op elk gewenst moment uitschakelen. Houd er rekening mee dat de gamebeleving kan variëren afhankelijk van je mobiele apparaat en netwerksnelheid.

Opmerking: Als je via een tv op Stadia wilt gamen, heb je een Stadia-controller nodig. Als je geen controller hebt, kun je op je computer spelen met een muis en toetsenbord of op een geschikt mobiel apparaat met het touch-gamepadvoorbeeld.

Bekijk in de onderstaande tabel hoe apparaten verbinding kunnen maken met Stadia.

Type gamepad Op tv met Chromecast Ultra In Google Chrome (versie 77 of hoger) Ondersteunde telefoons met Android 10.0 of hoger
Stadia-controller Wifi-verbinding USB- en wifi-verbinding USB- en wifi-verbinding
Toetsenbord en muis Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding Momenteel niet beschikbaar
DualShock 4-controller Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding USB- en bluetooth-verbinding
Xbox One-controller Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding USB- en bluetooth-verbinding
Xbox One Elite-controller Momenteel niet beschikbaar USB-verbinding USB-verbinding
Xbox Adaptive-controller Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding USB- en bluetooth-verbinding
Xbox 360-controller Momenteel niet beschikbaar USB-verbinding USB-verbinding
Switch Pro-controller Momenteel niet beschikbaar USB- en bluetooth-verbinding Momenteel niet beschikbaar
Als je een controller met een USB-C-kabel aansluit op je Android 11-apparaat of verbinding maakt via bluetooth en de controller niet wordt herkend, schakel je alle toegankelijkheidsservices uit via de instellingen van je apparaat. Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, gebruik je wifi om een Stadia-controller aan je apparaat te koppelen of gebruik je het touch-gamepadvoorbeeld.

Compatibiliteit, headset en audio

Compatibiliteit besturingssysteem

• Voor sommige van de hierboven vermelde gamepads en -controllers zijn op Windows, macOS en Linux extra stuurprogramma's nodig voor Stadia.
  • Bluetooth voor Xbox One Wireless-controllers wordt niet ondersteund op Linux.

Controllers van derden

• Als je een gamepad van derden gebruikt, check je of er firmware- of software-updates van de fabrikant zijn met bugfixes en verbeteringen.
  • De bovenstaande tabel bevat geen volledige lijst van alle gamepads die werken met Stadia. Andere werken mogelijk ook, afhankelijk van hoe goed ze met Chrome en Android werken.
  • Niet alle gamepads zijn geschikt voor andere Android-apparaten dan Pixel. Neem contact op met de fabrikant van het apparaat voor informatie over geschikte gamepads.
  • Als je op een Windows-computer op Stadia speelt met een Xbox-controller, kun je de Windows-gamebalk openen door op de startknop te drukken. Als je in plaats daarvan het Stadia-menu wilt openen, druk je op Shift + Tab op het toetsenbord van je computer.
  • De startknop op de Xbox Adaptive-controller wordt niet ondersteund als je Stadia speelt op Android, Linux of Chrome OS.

Headsets en audio

• Je kunt een audioheadset aansluiten op de 3,5mm-audioaansluiting van je Stadia-controller of DualShock 4 als ze met een USB-kabel zijn verbonden met je computer of mobiele apparaat. Bij andere controllers moeten headsets rechtstreeks op je computer of mobiele apparaat worden aangesloten.
  • Je kunt een audioheadset rechtstreeks aansluiten op de USB-C-poort van je Stadia-controller of via de 3,5mm-aansluiting als je controller draadloos is gekoppeld aan Stadia op een computer of Chromecast Ultra. Opmerking: Sommige headsets zijn misschien niet geschikt voor de USB-C-poort.
    • Als je via de Chromecast Ultra speelt en geen audio hoort wanneer je je headset aansluit op je Stadia-controller, ga je na of je Stadia-controller en Chromecast zijn verbonden met hetzelfde netwerk, vooral als je meer dan één router hebt ingesteld in je huis.
    • Als je headsets aansluit op zowel de 3,5mm-audioaansluiting als de USB-C-poort van je Stadia-controller, is alleen de headset die op de audioaansluiting is aangesloten actief.
  • De Stadia-controller is de enige gamepad die ondersteuning biedt voor het ontvangen van game- en chataudio en het leveren van microfooninvoer via een verbonden headset. Als je andere controllers van derden gebruikt, moet je de headset rechtstreeks aansluiten op je computer of mobiele apparaat.
    • Tip: Als je audio van lage kwaliteit ontvangt via een headset die is aangesloten op je Stadia-controller, sluit dan eventuele extra browsertabbladen die je hebt geopend en sluit de headset rechtstreeks aan op je computer in plaats van op je controller.
    • Opmerking: Als je de Stadia-controller op je mobiele Android-apparaat aansluit of er draadloos verbinding mee maakt, kun je wel voicechat horen als je een headset op je telefoon aansluit, maar kun je niet via je mobiele apparaat of headset praten met anderen.