Stadia-kompatible gamepads og skærme

Du kan spille Stadia-spil med en række forskellige gamepads på computere, fjernsyn og mobilenheder.

Kompatible mobilenheder

• Pixel 2, 2XL, 3, 3XL, 3a, 3a XL, 4, 4XL, 4a, 4a (5G), 5, 5a, 6, 6 Pro, 6a
  • Samsung Galaxy® S8, S8+, S8 Active, S9, S9+, S10, S10+, S20, S20+, S20 Ultra, S21, S21+, S21 Ultra, S22
  • Samsung Galaxy Tab S5e, S6, S7, S7+, S8, A, A7
  • Samsung Note® 8, 9, 10, 10+, 20, 20 Ultra
  • OnePlus® 5, 6, 7, 7 Pro, 7 Pro 5G, 8, 8 Pro
  • OnePlus 5T, 6T, 7T, 7T Pro, 7T Pro 5G, 8T
  • OnePlus Nord, N10 5G, N100
  • Apple® iPhone® og iPad®
  • Asus® ROG®-telefoner
  • Razer® Phone, Razer Phone II
  • LG® V50 ThinQ™, V50S ThinQ, V60 ThinQ, G7 ThinQ, G8 ThinQ, Wing

Sådan spiller du på en iPhone eller iPad

Hvis du vil spille Stadia-spil på din iPhone eller iPad, skal du bare oprette en Safari®-webapp på din enhed.

Spil på Android-enheder, der ikke understøttes

Hvis du vil prøve Stadia på en Android-enhed, der ikke understøttes på nuværende tidspunkt, skal du logge ind på den ønskede enhed i Stadia-appen Stadia-ikon og åbne Indstillinger for Stadia. Tryk på Eksperimenter, og aktivér derefter Spil på denne enhed. Denne indstilling gælder kun for den enhed, du har aktiveret den på, og du kan altid deaktivere den igen. Vær opmærksom på, at din spiloplevelse kan variere afhængigt af din mobilenhed og netværkshastighed.

Flere mobilenheder bliver løbende kompatible med Stadia.

Kompatible fjernsyn og streamingenheder

Stadia fungerer via Chromecast Ultra, Google TV, kompatible Android TV-enheder og udvalgte smart-tv'er. Vi anbefaler, at du bruger en af de officielt understøttede enheder på listen nedenfor, for at få den bedst mulige oplevelse. Din spiloplevelse kan variere på Android TV-enheder, der ikke understøttes.

Streamingenheder

• Chromecast Ultra
  • Chromecast med Google TV
  • DIRECTV STREAM℠-enhed
  • Hisense® Android-smart-tv'er (U7G, U8G, U9G)
  • MagentaTV® One
  • Nokia® Streaming Box 8000
  • Nvidia® Shield TV og Shield TV Pro
  • Onn® FHD-streamingstik og UHD-streamingenhed
  • Panasonic® JX800-serien (Europa)
  • Philips® Android TV-enheder fra 2019 (7304 eller nyere) og 2020 (8505 eller nyere)
  • Philips 4K-fjernsyn fra 2021 og 2022
  • Google TV serie 7 Philips
  • Sharp® Aquos® (EQ-, EP-, EL- og EN-serien) (Europa)
  • Sony® BRAVIA (Z9J, A90J, A80J, X95J, X92, X91J, X90J, X85J, X80J, X900H, X9000H)
  • STRONG® LEAP-S1 Android TV-boks
  • TCL® 5- og 6-serien (med Google TV)
  • TiVo® Stream 4K
  • Verizon® Stream TV, Stream TV Soundbar og Stream TV Soundbar Pro
  • Xiaomi® MIBOX3 og MIBOX4

Appoplevelse på smart-tv'er

• LG® webOS-smart-tv'er (2020 eller nyere)
  • Smart-tv'er fra Samsung® (2022 eller nyere)

Bemærk! Stadia er i øjeblikket ikke kompatibel med Samsung 32" Frame TV eller Samsung M50B Smart Monitor. Der kommer løbende nye oplysninger om fjernsynskompatibilitet.

Bemærk! Når du knytter en Stadia-controller til et kompatibelt fjernsyn, kan controlleren kun bruges til at navigere i Stadia-appen. Hvis du vil gå til andre dele af dit fjernsyns grænseflade, skal du tilslutte en Bluetooth-controller eller bruge den fjernbetjening, der fulgte med din enhed.

Andre understøttede enheder

Hvis du åbner Stadia-appen på dit fjernsyn og ikke får en advarselsmeddelelse, betyder det, at din enhed understøttes, også selvom den ikke er på listen ovenfor.

Kompatible controllere

Brug en Stadia-controller eller en kompatibel controller til at spille på dit fjernsyn, din computer eller din mobilenhed. Hvis du ikke har en kompatibel controller, kan du bruge touchskærmen på din mobilenhed som en virtuel gamepad eller spille på en computer med en mus og et tastatur.

Se, hvordan enheder kan oprette forbindelse til Stadia i følgende tabel:

Type af gamepad Google TV, Android TV eller smart-tv På fjernsyn med Chromecast Ultra I Google Chrome (version 77 eller nyere) Understøttede telefoner med Android 10.0 eller nyere På iPhones og iPads
Stadia-controller USB- og Wi-Fi-forbindelse Wi-Fi-forbindelse USB- og Wi-Fi-forbindelse USB- og Wi-Fi-forbindelse Wi-Fi-forbindelse
Tastatur og mus Ikke tilgængelig i øjeblikket Ikke tilgængelig i øjeblikket USB- og Bluetooth-forbindelse Ikke tilgængelig i øjeblikket Ikke tilgængelig i øjeblikket
PlayStation DualShock 4-controller USB- og Bluetooth-forbindelse1 eller via telefonen2 Via din telefon2 USB- og Bluetooth-forbindelse USB- og Bluetooth-forbindelse Bluetooth-forbindelse
Xbox One-controller USB- og Bluetooth-forbindelse1 eller via telefonen2 Via din telefon2 USB- og Bluetooth-forbindelse USB- og Bluetooth-forbindelse Bluetooth-forbindelse
Xbox One Elite-controller USB-forbindelse eller via din telefon2 Via din telefon2 USB-forbindelse USB-forbindelse Ikke tilgængelig i øjeblikket
Xbox Adaptive Controller USB- og Bluetooth-forbindelse1 eller via telefonen2 Via din telefon2 USB- og Bluetooth-forbindelse USB- og Bluetooth-forbindelse Bluetooth-forbindelse
Xbox 360-controller USB-forbindelse Ikke tilgængelig i øjeblikket USB-forbindelse USB-forbindelse Ikke tilgængelig i øjeblikket
Switch Pro Controller Via din telefon2 Ikke tilgængelig i øjeblikket USB- og Bluetooth-forbindelse Ikke tilgængelig i øjeblikket Ikke tilgængelig i øjeblikket
Virtuel touchgamepad Via din telefon2 Via din telefon2 Ikke tilgængelig i øjeblikket Understøttes Understøttes

Bemærk! Hvis du slutter en controller til din Android 11-enhed med et USB-C®-kabel, eller du opretter forbindelse via Bluetooth, og enheden ikke kan genkende controlleren, kan du prøve at deaktivere alle hjælpefunktioner i enhedens indstillinger. Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse, kan du forbinde en Stadia-controller trådløst til din enhed eller bruge din touchgamepad.

Andre controllere fra tredjeparter

Afhængigt af hvilken hardware du bruger, fungerer nogle controllere fra tredjeparter muligvis sammen med Stadia, selv hvis de ikke fremgår i tabellen ovenfor.

1Bluetooth-understøttelse på smart-tv'er

Det er ikke alle smart-tv'er, der understøtter Bluetooth-forbindelser, men du kan slutte PS4- og Xbox-controllere direkte til en ledig USB-port på dit Stadia-kompatible smart-tv, hvis det har en.

2Forbind en controller via din telefon

Hvis din streamingenhed eller dit smart-tv ikke understøtter Bluetooth-forbindelser, eller hvis du oplever problemer med din Bluetooth-forbindelse, kan du forbinde en controller via din telefon eller tablet.

Tips til controllere, headsets og lyd

Kompatibilitet med operativsystemer og controllere
  • Nogle af de gamepads og controllere, der er angivet ovenfor, kræver muligvis ekstra drivere for at kunne bruges sammen med Stadia i Windows, macOS og Linux.
  • Xbox-knappen understøttes ikke på Xbox Adaptive-controlleren, når du spiller på Stadia i Android, Linux eller Chrome OS.
  • Bluetooth kan ikke bruges til trådløse Xbox One-controllere i Linux.
USB- eller Bluetooth-controllere fra tredjeparter
  • Søg efter firmware- eller softwareopdateringer fra producenten for at rette fejl og finde forbedringer.
  • Hvis du vil bruge Stadia-knappen Stadia-knap på en Bluetooth-gamepad fra en tredjepart, skal du trykke på startknappen, der er placeret midt på controlleren. Hvis du spiller på et fjernsyn, og controllerens startknap ikke fungerer, kan du prøve at aktivere controllergenveje.
  • Hvis du spiller på Stadia med en Xbox-controller på en Windows-computer, åbnes bjælken med Windows-spil muligvis, når du trykker på Xbox-knappen. Hvis du vil åbne Stadia-menuen i stedet, skal du trykke på Shift+Tab på computerens tastatur.
  • Hvis du spiller på en enhed, som blev leveret med en fjernbetjening, kan du trykke på knappen OK eller D-pad-knapperne på fjernbetjeningen for at få vist Stadia-menuen.
  • Hvis der er problemer med forbindelsen til din controller, kan du forbinde en tredjepartscontroller til din mobilenhed for at spille på dit fjernsyn.
Generelle tips til lydheadset
  • Stadia-controlleren er den eneste gamepad, der understøtter spillyd, chatlyd og mikrofoninput via et tilsluttet headset.
  • Når din Stadia-controller er trådløst forbundet til en Stadia-kompatibel enhed, kan du slutte et lydheadset til controllerens USB-C-port eller lydstikket på 3,5 mm.
  • Hvis du slutter to headsets til både lydstikket på 3,5 mm og USB-C-porten på din Stadia-controller, er det kun det headset, der er tilsluttet lydstikket, som vil fungere.
  • Nogle headsets er muligvis ikke kompatible med din Stadia-controllers USB-C-port.
Lydheadsets, der er tilsluttet en computer eller mobilenhed
  • Hvis du slutter et headset til din Stadia-controller, men oplever lyd af lav kvalitet, når du spiller på en computer, skal du lukke eventuelle andre åbne browserfaner og slutte dit headset direkte til din computer.
  • Når din Stadia-controller er sluttet til din computer eller mobilenhed med et USB-kabel, kan du slutte et lydheadset til controllerens lydstik på 3,5 mm.
  • Hvis du ikke hører lyd, når din Stadia-controller er tilsluttet din computer, og dit headset er tilsluttet Stadia-controllerens lydstik på 3,5 mm, skal du manuelt skifte lydkilden på din computer til output direkte til controlleren.
  • Når du slutter din Stadia-controller til en Android-mobilenhed, kan du modtage og besvare talechat eller gruppechat i spil, når du har sluttet et headset til din controller via Bluetooth eller et USB-kabel.
Lydheadsets på et fjernsyn
  • Når du spiller Stadia-spil på Google TV eller Android TV, kan du høre gruppechat og spillyd via et Bluetooth-headset, men du kan ikke bruge mikrofonen til at tale.
  • Hvis du spiller på et fjernsyn og ikke kan høre lyden, når du har sluttet dit headset til din Stadia-controller, skal du sørge for, at din Stadia-controller har forbindelse til det samme netværk som din streamingenhed eller dit smart-tv, især hvis du har konfigureret mere end én router i dit hjem.
  • Se, hvordan du slutter et Bluetooth-headset til Google TV.

Varemærketilskrivning

SAMSUNG, SAMSUNG GALAXY og SAMSUNG NOTE er registrerede varemærker tilhørende Samsung Electronics Co. Ltd.

ASUS og ROG er registrerede varemærker tilhørende AsusTek Computer Inc.

BLUETOOTH er et registreret varemærke tilhørende Bluetooth SIG, Inc.

DIRECTV og relaterede mærker er varemærker tilhørende AT&T Intellectual Property og/eller AT&T's tilknyttede virksomheder.

HISENSE er et registreret varemærke tilhørende Hisense Co., Ltd.

APPLE, IPHONE, IPAD, MACOS, and SAFARI are trademarks of Apple Inc.

LG, ThinQ og relaterede mærker er varemærker tilhørende LG Electronics Inc.

LINUX er et registreret varemærke tilhørende Linus Torvalds.

MAGENTATV er et varemærke tilhørende Deutsche Telekom AG.

NOKIA er et registreret varemærke tilhørende Nokia Corporation.

NVIDIA er et registreret varemærke tilhørende NVIDIA Corporation.

ONEPLUS er et registreret varemærke tilhørende OnePlus Technology (Shenzhen) Co., Ltd.

ONN er et varemærke tilhørende WALMART APOLLO, LLC.

PANASONIC er et registreret varemærke tilhørende Panasonic Corporation.

PHILIPS er et registreret varemærke tilhørende Koninklijke Philips N.V.

PLAYSTATION og DUALSHOCK 4 er registrerede varemærker tilhørende Sony Interactive Entertainment Inc.

RAZER er et registreret varemærke tilhørende RAZER (ASIA-PACIFIC) PTE LTD.

SHARP og AQUOS er registrerede varemærker tilhørende Sharp Corporation.

SONY og BRAVIA er registrerede varemærker tilhørende Sony Corporation.

STRONG er et varemærke tilhørende STRONG GmbH.

TCL er et registreret varemærke tilhørende TCL Technology Group Corporation.

TIVO er et registreret varemærke tilhørende TiVo, Inc.

USB-C™ er et registreret varemærke tilhørende USB Implementers Forum.

Verizon er et varemærke tilhørende Verizon Trademark Services LLC.

WINDOWS, XBOX, XBOX 360, XBOX ONE og XBOX ADAPTIVE CONTROLLER er registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation i USA og/eller andre lande.

XIAOMI er et registreret varemærke tilhørende MI Company.