Stadia-kompatible gamepads og skærme

Du kan spille Stadia-spil med en række forskellige gamepads på computere, fjernsyn og kompatible mobilenheder.

Kompatible mobilenheder

• Pixel 2, 2XL, 3, 3XL, 3a, 3a XL, 4, 4XL, 4a, 4a (5G), 5, 5a, 6, 6 Pro
  • Samsung Galaxy® S8, S8+, S8 Active, S9, S9+, S10, S10+, S20, S20+, S20 Ultra, S21, S21+, S21 Ultra
  • Samsung Galaxy Tab S5e, S6, S7, S7+, A, A7
  • Samsung Note® 8, 9, 10, 10+, 20, 20 Ultra
  • OnePlus® 5, 6, 7, 7 Pro, 7 Pro 5G, 8, 8 Pro
  • OnePlus 5T, 6T, 7T, 7T Pro, 7T Pro 5G, 8T
  • OnePlus Nord, N10 5G, N100
  • Apple® iPhone® og iPad®
  • Asus® ROG®-telefoner
  • Razer® Phone, Razer Phone II
  • LG® V50 ThinQ™, V50S ThinQ, V60 ThinQ, G7 ThinQ, G8 ThinQ, Wing

Spil på iPhone eller iPad

Du kan også spille på Stadia på din iPhone eller iPad med en Safari-webapp. Med tiden bliver flere mobilenheder kompatible med Stadia.

Spil på Android-enheder, der ikke understøttes

Hvis du vil prøve Stadia på en Android-enhed, der ikke understøttes på nuværende tidspunkt, skal du logge ind i Stadia-appen Stadia icon på den ønskede enhed og åbne Stadia-indstillingerne. Tryk på Eksperimenter, og aktivér derefter Spil på denne enhed. Denne indstilling gælder kun for den enhed, du har aktiveret den på, og du kan altid deaktivere den igen. Vær opmærksom på, at din spiloplevelse kan variere afhængigt af din mobilenhed og netværkshastighed.

Kompatible fjernsyn og streamingenheder

Stadia fungerer via Chromecast Ultra, Google TV og kompatible Android TV-enheder. Vi anbefaler, at du bruger en af de officielt understøttede enheder på listen nedenfor, for at få den bedst mulige oplevelse. Din spiloplevelse kan variere på Android TV-enheder, der ikke understøttes.

• Chromecast Ultra
  • Chromecast med Google TV
  • Hisense® Android-smart-tv'er (U7G, U8G, U9G)
  • Nvidia® Shield TV
  • Nvidia Shield TV Pro
  • Onn FHD-streamingstik og UHD-streamingenhed
  • Panasonic® JX800-serien (Europa)
  • Philips® Android-fjernsyn fra 2019 (7304 og nyere) og 2020 (8505 og nyere)
  • TCL® 5- og 6-serien (med Google TV)
  • Xiaomi® MIBOX3 og MIBOX4

I Google TV og Android TV kan du kun bruge Stadia-controlleren til at navigere rundt i Stadia-appen. Hvis du vil gå til andre dele af fjernsynets grænseflade, skal du tilslutte en Bluetooth-controller eller bruge den fjernbetjening, der fulgte med din enhed.

Kompatible controllere

Brug en Stadia-controller eller en kompatibel controller til at spille på dit fjernsyn, din computer eller din mobilenhed. Hvis du ikke har en kompatibel controller, kan du bruge touchskærmen på din mobilenhed som en virtuel gamepad eller spille på en computer med mus og tastatur.

Se, hvordan enheder kan oprette forbindelse til Stadia i følgende tabel:

Type af gamepad Google TV eller Android TV På fjernsyn med Chromecast Ultra I Google Chrome (version 77 eller nyere) Understøttede telefoner med Android 10.0 eller nyere På iPhones og iPads
Stadia-controller USB- og Wi-Fi-forbindelse Wi-Fi-forbindelse USB- og Wi-Fi-forbindelse USB- og Wi-Fi-forbindelse Wi-Fi-forbindelse
Tastatur og mus Ikke tilgængelig i øjeblikket Ikke tilgængelig i øjeblikket USB- og Bluetooth-forbindelse Ikke tilgængelig i øjeblikket Ikke tilgængelig i øjeblikket
PlayStation® DualShock 4-controller USB- og Bluetooth-forbindelse eller via din telefon* Via din telefon* USB- og Bluetooth-forbindelse USB- og Bluetooth-forbindelse Bluetooth-forbindelse
Xbox One®-controller USB- og Bluetooth-forbindelse eller via din telefon* Via din telefon* USB- og Bluetooth-forbindelse USB- og Bluetooth-forbindelse Bluetooth-forbindelse
Xbox One Elite-controller USB-forbindelse eller via din telefon* Via din telefon* USB-forbindelse USB-forbindelse Ikke tilgængelig i øjeblikket
Xbox® Adaptive-controller USB- og Bluetooth-forbindelse eller via din telefon* Via din telefon* USB- og Bluetooth-forbindelse USB- og Bluetooth-forbindelse Bluetooth-forbindelse
Xbox 360®-controller USB-forbindelse Ikke tilgængelig i øjeblikket USB-forbindelse USB-forbindelse Ikke tilgængelig i øjeblikket
Switch Pro Controller Via din telefon* Ikke tilgængelig i øjeblikket USB- og Bluetooth-forbindelse Ikke tilgængelig i øjeblikket Ikke tilgængelig i øjeblikket
Virtuel touchgamepad Via din telefon* Via din telefon* Ikke tilgængelig i øjeblikket Understøttes Understøttes
Hvis du slutter en controller til din Android 11-enhed med et USB-C®-kabel, eller du opretter forbindelse via Bluetooth, og controlleren ikke kan genkendes, kan du prøve at deaktivere alle hjælpefunktioner i indstillingerne på din enhed. Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse, kan du forbinde en Stadia-controller trådløst til din enhed eller bruge touchgamepad'en.

*Forbind en controller via din telefon

Hvis din streamingenhed eller dit smart-tv ikke understøtter Bluetooth-forbindelser, eller hvis du oplever problemer med din Bluetooth-forbindelse, kan du forbinde en controller via din telefon eller tablet.

Tips til controllere, headsets og lyd

Kompatibilitet med operativsystemer og controllere

• Nogle af de gamepads og controllere, der er angivet ovenfor, kræver muligvis ekstra drivere for at kunne bruges sammen med Stadia i Windows®, macOS® og Linux®.
  • Bluetooth kan ikke bruges til trådløse Xbox One-controllere i Linux.

USB- eller Bluetooth-controllere fra tredjeparter

Du kan bruge nogle Bluetooth-controllere til at spille Stadia-spil via Chromecast Ultra, Google TV, Android TV, kompatible mobilenheder og computere.

• Inden du bruger Stadia sammen med en USB- eller Bluetooth-gamepad fra en tredjepart, skal du kigge efter firmware- eller softwareopdateringer fra producenten for at rette fejl og finde forbedringer.
  • Tryk på knappen Hjem midt på din controller for at bruge Stadia-knappen Stadia-knap på en Bluetooth-gamepad. Du kan f.eks. trykke på PS-knappen på en DualShock-controller eller Xbox-knappen på en Xbox-controller.
  • Hvis du spiller på en enhed, som blev leveret med en fjernbetjening, kan du trykke på fjernbetjeningens OK- eller D-pad-knapper for at få vist Stadia-menuen.
  • Controllere, der ikke er på den officielt understøttede liste, fungerer muligvis også med Stadia. Det er ikke alle gamepads, der er kompatible med alle enheder med Android TV og Google TV eller Android-enheder, som ikke er Pixel. Kontakt producenten af din enhed for at få oplysninger om, hvilke gamepads der er kompatible med din enhed.
  • Hvis der er problemer med forbindelsen til din controller, kan du forbinde en tredjepartscontroller til din mobilenhed for at spille på dit fjernsyn.
  • Hvis du spiller på Stadia med en Xbox-controller på en Windows-computer, åbnes bjælken med Windows-spil muligvis, når du trykker på Xbox-knappen. Hvis du vil åbne Stadia-menuen i stedet, skal du trykke på Shift+Tab på computerens tastatur.
  • Xbox-knappen understøttes ikke på Xbox Adaptive-controlleren, når du spiller på Stadia i Android, Linux eller Chrome OS.

Headsets og lyd

Hvis du spiller på Stadia i Google TV eller Android TV, kan du høre gruppechat og spillyd via dit headset, men du kan ikke bruge en Bluetooth-mikrofon til at tale i talechat.

Se, hvordan du bruger Bluetooth-enheder sammen med Google TV.
  • Du kan slutte et lydheadset til 3,5 mm lydstikket på din Stadia-controller, hvis det er sluttet til din computer eller mobilenhed med et USB-kabel. Hvis du ikke bruger nogen af disse controllere, skal dit headset sluttes direkte til din computer eller mobilenhed.
  • Du kan slutte et lydheadset direkte til din Stadia-controllers USB-C-port eller 3,5 mm stik, når din controller er trådløst forbundet til Stadia på en computer eller en kompatibel Chromecast eller Android TV-enhed. Bemærk! Nogle headsets er muligvis ikke kompatible med USB-C-porten.
    • Hvis du spiller på et fjernsyn og ikke kan høre lyden, når du slutter dit headset til din Stadia-controller, skal du tjekke, at din Stadia-controller og din Chromecast eller Android TV-enhed har forbindelse til det samme netværk, især hvis du har konfigureret mere end én router i dit hjem.
    • Hvis du slutter headsets til både 3,5 mm lydstikket og USB-C-porten på din Stadia-controller, er det kun det headset, der er tilsluttet lydstikket, der er aktiveret.
  • Stadia-controlleren er den eneste gamepad, der understøtter modtagelse af spillyd, chatlyd og mikrofoninput via et tilsluttet headset. Hvis du bruger andre Bluetooth-controllere, skal du slutte dit headset direkte til din computer eller mobilenhed.
    • Tip! Hvis du oplever dårlig lydkvalitet fra et headset, der er sluttet til din Stadia-controller, skal du lukke eventuelle andre åbne browserfaner og derefter slutte dit headset direkte til din computer i stedet for din controller.
    • Bemærk! Hvis du forbinder din Stadia-controller til din Android-mobilenhed trådløst eller via kabel, kan du høre og besvare tale- og gruppechat under spillet, når du forbinder et headset med mikrofon til din controller. Du kan også forbinde et headset til din Android-mobilenhed via Bluetooth eller et USB-kabel.

Varemærketilskrivning

SAMSUNG, SAMSUNG GALAXY og SAMSUNG NOTE er registrerede varemærker tilhørende Samsung Electronics Co. Ltd.

ASUS og ROG er registrerede varemærker tilhørende AsusTek Computer Inc.

BLUETOOTH er et registreret varemærke tilhørende Bluetooth SIG, Inc.

HISENSE er et registreret varemærke tilhørende Hisense Co., Ltd.

APPLE, IPHONE, IPAD, MACOS, and SAFARI are trademarks of Apple Inc.

LG er et registreret varemærke tilhørende LG Corp. ThinQ er et varemærke tilhørende LG Electronics, Inc.

LINUX er et registreret varemærke tilhørende Linus Torvalds.

NVIDIA er et registreret varemærke tilhørende NVIDIA Corporation.

ONEPLUS er et registreret varemærke tilhørende OnePlus Technology (Shenzhen) Co., Ltd.

ONN er et varemærke tilhørende WALMART APOLLO, LLC.

PANASONIC er et registreret varemærke tilhørende Panasonic Corporation.

PHILIPS er et registreret varemærke tilhørende Koninklijke Philips N.V.

PLAYSTATION og DUALSHOCK 4 er registrerede varemærker tilhørende Sony Interactive Entertainment Inc.

RAZER er et registreret varemærke tilhørende RAZER (ASIA-PACIFIC) PTE LTD.

TCL er et registreret varemærke tilhørende TCL Technology Group Corporation.

USB-C™ er et registreret varemærke tilhørende USB Implementers Forum.

WINDOWS, XBOX, XBOX 360, XBOX ONE og XBOX ADAPTIVE CONTROLLER er registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation i USA og/eller andre lande.

XIAOMI er et registreret varemærke tilhørende MI Company.