Stadian käyttöönotto lapsille ja perheille

Jos olet Google-perheryhmää ylläpitävä vanhempi, voit luoda lapsellesi Stadia-tilin. Vanhemmilla on erityisiä säätimiä ja yksityisyysasetuksia, joilla he voivat vaikuttaa lastensa Stadia-kokemukseen, esimerkiksi siihen, mitä pelejä lapset saavat pelata ja kenen kanssa.

Vanhemmat voivat lisätä perhetilin maksutavan, jotta kaikki valvotut ryhmän jäsenet (esim. lapset) voivat pyytää lupaa pelata pelejä tai tehdä ostoksia. Jos haluat muuttaa näitä asetuksia, siirry Stadian perhehallintapaneeliin tai avaa Family Link ‑sovellus Family Link Android-mobiililaitteella.

Kun perheryhmä on luotu, sen jäsenet voivat jakaa pelejä toistensa kanssa.

Perhetilin maksutapojen käyttäminen Androidilla

Jotta perheenjäsenet voivat käyttää perheen maksutapaa Androidin Stadia-sovelluksessa Stadia icon, sinun on perheen ylläpitäjänä luotava Google Play Koko perheen kirjasto. Kun Koko perheen kirjasto on käytössä, perheenjäsenet (myös lapset) voivat lähettää ostopyyntöjä Stadia Storesta Androidilla.

Huom. Perheryhmän ylläpitäjä voi lisätä valvonnan perheryhmän jäsenen tilille, kun tili on luotu. Perheen ylläpitäjän on hyväksyttävä kaikki Stadiassa tehdyt ostokset, jotka perheryhmän valvotut jäsenet tekevät perhetilin maksutavalla. Ostoksissa, jotka perheenjäsenet tekevät Androidin Stadia-sovelluksessa Stadia icon, käytetään perheen ylläpitäjän Google Playn ostosten hyväksymisasetuksia.

Perheen ylläpitäjän Google Play ‑ostosten hyväksymisasetuksia sovelletaan kaikkiin Android-laitteella tehtyihin Stadia-ostopyyntöihin. Jos perheen ylläpitäjä ottaa ostosten hyväksymisen pois päältä, ryhmään kuuluvat lapset voivat ostaa pelejä Android-laitteilla ilman erillistä hyväksyntää.

Aloittaminen

Perheryhmän ylläpitäjänä sinun on ensin luotava Google-tili lapselle ja lisättävä sitten lapsi Google-perheryhmään. Kun lapsi on luonut oman Stadia-tilin, perheryhmän ylläpitäjälle (eli sinulle) lähetetään hyväksyntäpyyntö.

Voit auttaa lastasi luomaan Stadia-tilin seuraamalla alla olevia ohjeita. Tarvitset tilin luomiseen seuraavat:

• Tietokone, jolla pääsee internetiin Chrome-selaimella
  • Ensisijaiset maksutietosi

Lastenprofiilit Google TV:ssä

Jos olet luonut lapsellesi lastenprofiilin Google TV:ssä, sinun on luotava hänelle Gmail-tili ja salasana ennen kuin hän voi käyttää Stadiaa. Siirry osoitteeseen https://g.co/yourfamily ja valitse lapsesi profiili, niin saat ohjeet Gmail-tilin luomiseen.

Lapsen tilin käyttöönotto

Käyttöönotossa sinun ja lapsesi on tehtävä nämä asiat yhdessä:

1. Luo lapsellesi Google-tili, jos et ole jo tehnyt sitä.
  2. Ota lapsen tili käyttöön hänen mobiililaitteensa Stadia-sovelluksessa Stadia icon tai osoitteessa stadia.com. Viimeistele käyttöönotto seuraamalla ohjeita.
    • Valinnainen (1): Jos sinulla on Stadia Pro ‑koodi, lunasta se käyttöönoton aikana. Jotkut koodit on mahdollista lunastaa, kun tili on luotu perheryhmän ylläpitäjän luvalla.
    • Valinnainen (2): Tilin käyttöönoton loppupuolella sinulla on mahdollisuus pyytää lapsellesi Stadia Pro ‑kokeilutilausta. Jos teet pyynnön, sinulle lähetetään sähköpostiin ostopyyntö. Voit hyväksyä pyynnön Stadian perhehallintapaneelissa tai Family Link ‑sovelluksessa Family Link.
  3. Koska olet perheen ylläpitäjä, saat sähköpostin, jossa ilmoitetaan, että lapsesi haluaa liittyä Stadiaan. Seuraa sähköpostin ohjeita.
  4. Kun lapsesi on kirjautunut omalle tililleen Stadia-sovelluksessa Stadia icon tai stadia.comissa, auta häntä, kun hän lunastaa tai ostaa pelin ja sitten valitsee pelin ja sitten valitsee Pelaa Stadia Play button.
  5. Saat sähköpostiisi pelipyynnön. Avaa viesti ja valitse Tarkista pelipyyntö. Voit hyväksyä pyynnön Stadian perhehallintapaneelissa tai Family Link ‑sovelluksessa Family Link.
  6. Jos lapsi käyttää Stadia-sovellusta Stadia icon mobiililaitteella, odota, että sovellus päivittyy.
    • Jos lapsi haluaa pelata yhteensopivalla mobiililaitteella, pyydä, että hän kirjautuu omalle tililleen Stadia-sovelluksessa Stadia icon ja sitten valitsee pelin ja sitten valitsee Pelaa Stadia Play button.
    • Jos lapsella ei ole yhteensopivaa mobiililaitetta tai peliohjainta, hän voi kirjautua omalle tililleen stadia.comissa ja pelata tietokoneella.
    • Jos lapsi haluaa pelata televisiossa, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  7. Televisiossa pelaamista varten ota Stadia käyttöön Chromecast Ultrassa tai Google TV:ssä. Huomaa, että lapsesi voi käyttää yhteensopivaa Bluetooth®-peliohjainta Google TV:llä pelaamiseen.
  8. Jos haluat yhdistää lapsen Stadia-ohjaimen langattomasti mobiililaitteeseen, avaa Stadia-sovellus Stadia icon ja sitten valitse ohjain-kuvake Ohjain ja sitten seuraa ohjeita näytöllä.

Pelin striimaus televisioon

1. Avaa lapsen mobiililaitteella Stadia-sovellus Stadia icon.
  2. Napauta peliä, jota hän haluaa pelata.
  3. Valitse Pelaa-kohdasta Stadia Play button Chromecast, jolla hän haluaa pelata.

Pelirajoitusten asettaminen

Kun luot Stadia-tilin lapselle, voit rajoittaa lapsen pääsyä pelisisältöön sekä yhteydenpitoa muihin pelaajiin. Kun lapsen tili on luotu, voit muuttaa näitä asetuksia Stadian perhehallintapaneelissa.

Huom. Jos asetat rajoituksia samalla, kun lapsi pelaa peliä, ne astuvat voimaan vasta, kun hän seuraavan kerran avaa pelin.

• Pelien rajoittaminen ikärajoitusten mukaan: Voit rajoittaa sisältöä pelien ikärajoitusten perusteella. Lapsi voi pelata kaikkia pelejä valitsemasi ikärajoituksen tasolla tai sen alapuolella. Lapsi ei voi pelata Stadia Storessa olevia pelejä, joiden ikärajoitukset ovat valitsemaasi tasoa korkeampia.
  • Miten lapsi on yhteydessä muihin pelaajiin: Voit valita, saako lapsi pelata moninpelejä tai käyttää äänichattia muiden pelaajien kanssa verkossa.

Yksityisyysasetukset

Lapsellasi on samat yksityisyysasetukset kuin muillakin pelaajilla. Voit valita lastasi koskevat yksityisyysasetukset. Lapsesi pystyy katsomaan valitsemiasi yksityisyysasetuksia muttei muuttamaan niitä. Määrityksen jälkeen voit muuttaa näitä asetuksia Stadian perhehallintapaneelista.

Vanhemman hyväksyntä ostoksille ja peleille

Jos olet Google-perheryhmän ylläpitäjä, sinulle lähetetään hyväksyntäpyyntöjä aina, kun lapsesi (tai valvottu jäsen) yrittää

• tehdä ostoksia stadia.comissa tai Chromecast Ultralla
  • pelata Stadia Pro ‑tilauksella lunastettua maksutonta peliä.

Tärkeää: Et saa Androidin Stadia-sovelluksella Stadia icon tehdyistä ostoksista pyyntöjä, jos olet poistanut hyväksymiset käytöstä Google Playn ostosten hyväksymisasetuksissa.

Ostojen hyväksyntä

Lapsi voi tehdä Stadia-ostoksia omalla mobiililaitteellaan tai tietokoneellaan. Perhetilin maksutapa on otettava käyttöön ennen kuin ryhmän valvotut jäsenet (esim. lapset) voivat tehdä ostopyynnön.

Ohjeet

1. Kun lapsi (tai valvottu perheryhmän jäsen) kirjautuu omalle Stadia-tililleen tietokoneella tai mobiililaitteella, pyydä, että hän siirtyy Stadia Storeen ja sitten valitsee pelin ja sitten valitsee Osta.
  2. Perheryhmän ylläpitäjänä saat sähköpostin, jossa sinua pyydetään tarkistamaan ostos. Avaa viesti ja hyväksy tai hylkää pyyntö.
  3. Jos hyväksyt peliostoksen, peli lisätään perheen jäsenen Stadia-pelikirjastoon.

Tärkeää: Androidin Stadia-sovelluksella Stadia icon tehdyistä ostoksista ei tule pyyntöjä, jos olet poistanut hyväksynnät käytöstä Google Playn ostosten hyväksymisasetuksissa.

Pelien hyväksynnät

Stadia Pro ‑tilaajat voivat lunastaa pelejä osana tilaustaan. Kun tarjolle tulee uusi peli, jonka ikäraja vastaa hyväksymääsi tasoa, lapsi näkee pelin Stadia Storen kohdassa Stadia Pro ‑pelit. Lapsi voi lunastaa pelin, mutta pelaaminen edellyttää, että lapsi lähettää pelipyynnön perheryhmän ylläpitäjälle (eli vanhemmalle) ja ylläpitäjä hyväksyy sen.

Vanhempi ja lapsi voivat kirjautua Stadiaan omilla laitteillaan ja tehdä pelipyynnön vaiheet yhdessä:

Ohjeet

1. Pyydä lastasi (tai valvottua perheenjäsentä) kirjautumaan omalle tililleen stadia.comissa tai Stadia-sovelluksessa Stadia icon.
  2. Pyydä, että lapsi valitsee pelin, jonka hän haluaa lisätä kirjastoonsa ja sitten valitsee Lunasta . Jos hän on kirjautunut sisään stadia.comissa, hän voi valita aloitusnäytön Stadia Pro ‑osiosta Lunasta kaikki.
  3. Pyydä, että lapsi valitsee pelin, jota hän haluaa pelata ja sitten valitsee Pelaa Stadia Play button ja sitten valitsee Pelipyyntö Play request.
  4. Tarkista Stadia-tiliisi yhdistetty sähköpostisi. Kun olet saanut pelipyynnön, voit hyväksyä tai hylätä sen Stadian perhehallintapaneelissa tai mobiililaitteella Family Link ‑sovelluksen kautta Family Link.
  5. Kun hyväksyt pyynnön, peli lisätään lapsen Stadia-pelikirjastoon. Jos hylkäät pyynnön, peliä ei lisätä lapsen kirjastoon.

Huom. Joskus lapsi ei saa vahvistusta pyynnön lähettämisestä valittuaan kohdan Pelipyyntö Play request. Jos tämä ongelma ilmenee, ota yhteyttä Stadia-tukeen.

Julkaisijaa koskeva suostumus

Kun lapsi pyytää ensimmäisen kerran lupaa uuden julkaisijan pelin ostamiseen tai pelaamiseen, voit halutessasi antaa julkaisijan dataan liittyvän käyttäjän suostumuksen. Jos annat suostumuksen, julkaisija saa moninpelien ajaksi pääsyn lapsesi kaverilistaan Stadiassa, jotta pelikutsut, vastapelaajan etsintä ja muut vastaavat ominaisuudet toimivat. Voit perua tai uusia suostumuksesi julkaisijakohtaisesti Stadian perhehallintapaneelista osoitteessa g.co/stadia/families.

BLUETOOTH on rekisteröity tavaramerkki, jonka omistaa Bluetooth SIG, Inc.