Stadian käyttöönotto lapsille ja perheille

Vanhemmilla on säätimiä ja yksityisyysasetuksia, joilla he voivat vaikuttaa lastensa Stadia-kokemukseen, esimerkiksi siihen, mitä pelejä lapset saavat pelata ja kenen kanssa. Vanhempien on myös lisättävä perhetilille maksutapa, jotta lapset voivat pyytää lupaa tehdä ostoksia Stadia Storessa. Voit muuttaa näitä asetuksia Stadian perhehallintapaneelissa tai Family Link ‑sovelluksessa Family Link Android-laitteellasi.

Perheen maksutapojen käyttö Androidilla

Jotta perheenjäsenet voivat käyttää perheen maksutapaa Androidin Stadia-sovelluksessa Stadia icon, perheen ylläpitäjän on luotava Google Play Koko perheen kirjasto. Kun Koko perheen kirjasto on käytössä, perheenjäsenet (myös lapset) voivat lähettää perheen ylläpitäjälle ostopyyntöjä Stadia Storesta Androidilla.

Huom. Perheryhmän ylläpitäjä voi myös lisätä valvonnan perheryhmän jäsenen tilille, kun tili on luotu. Perheen ylläpitäjän on hyväksyttävä kaikki ostokset, jotka perheryhmän valvotut jäsenet tekevät perheen maksutavalla, ellei valvottu perheenjäsen tee ostosta Androidin Stadia-sovelluksessa Stadia icon. Ostoksissa, jotka perheenjäsenet tekevät Androidin Stadia-sovelluksella Stadia icon, käytetään perheen ylläpitäjän Google Playn ostosten hyväksymisasetuksia.

Perheen ylläpitäjän ostosten hyväksymisasetuksia Google Playssa sovelletaan kaikkiin Android-laitteella tehtyihin Stadia-ostopyyntöihin. Jos perheen ylläpitäjä ottaa ostosten hyväksymisen pois päältä, ryhmään kuuluvat lapset voivat ostaa pelejä Android-laitteilla ilman erillistä hyväksyntää.

Aloittaminen

Ennen kuin aloitat, sinun on luotava lapsellesi Google-tili, joka lisätään Google-perheryhmääsi. Lapsesi on pyydettävä lupa Stadia-tilin luomiseen. Koska olet perheen ylläpitäjä tai pääkäyttäjä, saat Stadialta sähköpostin, jonka mukaan lapsesi haluaa liittyä Stadiaan. Luo lapselle Stadia-tili ohjeiden mukaisesti.

Tarvitset tilin luomiseen seuraavat:

• Tietokone, jolla pääsee internetiin Chrome-selaimella
  • Valinnainen: Stadian kutsukoodi, jonka sinä tai lapsesi saitte kaverin kutsun tai Stadia-ostoksen kautta. Lue lisää koodien lunastamisesta.
  • Ensisijaiset maksutietosi.

Ohjeet

Käyttöönotossa sinun ja lapsesi on tehtävä nämä asiat yhdessä:

1. Lapsi: Avaa Stadia-sovelluksen Stadia icon uusin versio lapsen mobiililaitteella tai siirry osoitteeseen stadia.com.
  2. Lapsi: Pyydä lupaa uuden Stadia-tilin rekisteröintiin Stadia-sovelluksessa Stadia icon tai osoitteessa stadia.com.
  3. Vanhempi: Avaa sähköposti "Lapsesi haluaa liittyä Stadiaan" ja valitse Aloita.
  4. Vanhempi: Jos sinulla tai lapsellasi on kutsukoodi, voit lisätä sen nyt.
  5. Vanhempi: Seuraa ohjeita, kunnes näet viestin, jonka mukaan Stadian käyttöönotto lapselle on melkein valmis.
  6. Lapsi: Jos lunastit kutsukoodin, sinun on pyydettävä Stadia Pron kokeilutilausta.
    • Huom. Jos et lunastanut koodia, voit pyytää Pro-tilausta vielä tilin luomisen jälkeen.
  7. Vanhempi: Jos lapsi on pyytänyt Stadia Pro ‑tilausta, avaa sähköposti "Lapsesi lähetti sinulle ostopyynnön" ja valitse Tarkista ostopyyntö. Voit hyväksyä pyynnön Stadian perhehallintapaneelissa tai Family Link ‑sovelluksessa Family Link.
  8. Lapsi: Lunasta maksuton Stadia Pro ‑peli ja pyydä sovelluksessa tai sivustolla lupaa sen pelaamiseen.
  9. Vanhempi: Avaa sähköposti "Lapsesi lähetti sinulle pelipyynnön" ja valitse Tarkista pelipyyntö.
  10. Vanhempi: Hyväksy pelipyyntö Stadian perhehallintapaneelissa tai Family Link ‑sovelluksessa Family Link.
  11. Lapsi: Jos lapsi käyttää Stadia-sovellusta Stadia icon, odota sen päivittymistä lapsen laitteella.
    • Jos lapsi haluaa käyttää Stadia-ohjainta televisiossa, jatka vaiheeseen 12.
    • Jos lapsi haluaa pelata yhteensopivalla mobiililaitteella ja peliohjaimella, hänen tulee kirjautua tililleen Stadia-sovelluksessa Stadia icon ja valita Pelaa Stadia Play button haluamansa pelin kohdalla.
    • Jos lapsella ei ole Stadia-ohjainta, hän voi pelata tietokoneella. Lapsen tulee avata Google Chromen selainikkuna ja kirjautua tililleen osoitteessa stadia.com.
  12. Vanhempi: Jotta lapsi voi pelata televisiossa Chromecast Ultralla ja Stadia-ohjaimella, ota Chromecast käyttöön Google Home ‑sovelluksessa Google Home ‑sovellus.
  13. Lapsi: Jos haluat ottaa lapsen Stadia-ohjaimen käyttöön, valitse ohjainkuvake Stadia-sovelluksessa Stadia icon lapsen mobiililaitteella. Ota ohjain käyttöön ohjeiden mukaan.
  14. Lapsi: Lisää lapsen Stadia-tili Chromecastille.
  15. Lapsi: Käytä Stadia-ohjainta ja lisää TV-ruudulla näkyvä linkityskoodi.

Huom. Kun lasta pyydetään puhelimella tai tabletilla lisäämään Stadia-tili Chromecastille, hän saattaa nähdä viestin "Lisää laitteellasi näkyvä koodi". Jos tämä viesti näkyy, lapsi voi aloittaa pelaamisen seuraavasti:

1. Lapsi: Avaa lapsen mobiililaitteella Stadia-sovellus Stadia icon.
  2. Lapsi: Napauta avattavaa peliä.
  3. Lapsi: Valitse Pelaa Stadia Play button ‑kohdassa oikea Chromecast.

Pelaamisrajoitukset

Kun määrität Stadia-tilin lapselle, voit rajoittaa lapsen pääsyä pelisisältöön sekä yhteydenpitoa muihin pelaajiin. Määrityksen jälkeen voit muuttaa näitä asetuksia Stadian perhehallintapaneelista.

Huom. Jos asetat rajoituksia samaan aikaan kun lapsi pelaa peliä, muutokset astuvat voimaan vasta, kun hän käynnistää pelin seuraavan kerran.

• Pelien rajoittaminen ikärajoitusten mukaan: Voit rajoittaa sisältöä pelien ikärajoitusten perusteella. Lapsi voi pelata kaikkia pelejä valitsemasi ikärajoituksen tasolla tai sen alapuolella. Jos pelin ikärajoitus on valitsemaasi korkeampi, peli ei näy lapselle Stadia Store ‑välilehdellä.
  • Miten lapsi on yhteydessä muihin pelaajiin: Voit valita, saako lapsi pelata moninpelejä tai käyttää äänichattia muiden pelaajien kanssa verkossa.

Yksityisyysasetukset

Lapsellasi on samat yksityisyysasetukset kuin muillakin pelaajilla. Voit valita lastasi koskevat yksityisyysasetukset. Lapsesi pystyy katsomaan valitsemiasi yksityisyysasetuksia mutta ei muuttamaan niitä. Määrityksen jälkeen voit muuttaa näitä asetuksia Stadian perhehallintapaneelista.

Vanhemman hyväksyntä ostoksille ja peleille

Jos ostos tehdään stadia.comissa tai Chromecast Ultralla, saat aina ostoksen hyväksymispyynnön. Jos ostos tehdään Androidin Stadia-sovelluksessa, saat ostoksen hyväksyntäpyynnön, jollet ole poistanut hyväksymistä käytöstä Google Playn ostosten hyväksymisasetuksissa. Lapsi voi pyytää lupaa ostaa pelejä Stadia Storesta tai pelata pelejä, joita ei tarvitse ostaa, esimerkiksi koska ne kuuluvat tilaukseen.

Ostojen hyväksyntä

Lapsi voi tehdä ostoksia Stadiassa eri laitteilla, kuten puhelimella tai tietokoneella. Jos haluat luoda lapselle tilin, sinun on lisättävä perhetilin maksutapa, jolla lapsi voi tehdä tilauksia ja ostopyyntöjä.

Sinun on hyväksyttävä kaikki ostokset, jotka valvotut perheenjäsenet tekevät stadia.comissa tai Chromecast Ultran kautta. Sinun on hyväksyttävä jokainen ostos, jonka valvotut perheryhmän jäsenet tekevät Androidin Stadia-sovelluksella, jollet ole poistanut hyväksymistä käytöstä Google Playn ostosten hyväksymisasetuksissa. Voit hyväksyä ostoksen Stadian perhehallintapaneelissa tai suoraan laitteella Family Link ‑sovelluksella Family Link.

Näin se toimii:

1. Lapsi näkee pelin Stadia Storessa omalla laitteellaan ja valitsee Osta.
  2. Vanhempi saa sähköpostiin ostoksen hyväksymispyynnön ja hyväksyy tai hylkää ostoksen.
  3. Jos vanhempi hyväksyy ostoksen, peli näkyy lapsen kirjastossa.

Pelien hyväksynnät

Stadia Pro ‑tilaajat voivat lunastaa pelejä osana tilaustaan. Kun tarjolle tulee uusi peli, jonka ikäraja vastaa hyväksymääsi tasoa, lapsi näkee pelin Stadia Storen kohdassa Stadia Pro ‑pelit. Lapsi voi lunastaa pelin, mutta pelaaminen edellyttää, että lapsi lähettää pelipyynnön vanhemmalle ja vanhempi hyväksyy sen.

Vanhempi ja lapsi voivat kirjautua Stadiaan omilla laitteillaan ja tehdä pelipyynnön vaiheet yhdessä:

1. Lapsi: Valitse Lunasta haluamasi pelin kohdalta Stadia Storen Stadia Pro ‑osiossa.
  2. Lapsi: Valitse Pelaa Stadia Play button, jolloin pelin valintaikkuna avautuu.
  3. Lapsi: Valitse kohta Pelipyyntö Play request.
  4. Vanhempi saa sähköpostilla pelipyynnön tarkistettavakseen.
  5. Vanhempi: Hyväksy tai hylkää pyyntö verkkoselaimella Stadian perhehallintapaneelissa tai mobiililaitteella Family Link ‑sovelluksella Family Link.
  6. Vanhempi: Hyväksy pyyntö, jolloin peli näkyy lapsen kirjastossa, tai hylkää se, jolloin peli ei näy kirjastossa.

Huom. Joskus lapsi ei saa vahvistusta pyynnön lähettämisestä valittuaan kohdan Pelipyyntö Play request. Selvitämme ongelmaa ja pyrimme ratkaisemaan sen.

Julkaisijaa koskeva suostumus

Kun lapsi pyytää lupaa uuden julkaisijan pelin ostamiseen tai pelaamiseen, voit halutessasi antaa julkaisijan dataan liittyvän käyttäjän suostumuksen. Jos annat suostumuksen, julkaisija saa moninpelien ajaksi pääsyn lapsesi kaverilistaan Stadiassa, jotta pelikutsut, vastapelaajan etsintä ja muut vastaavat ominaisuudet toimivat. Kun olet antanut suostumuksen, voit perua tai uusia sen julkaisijakohtaisesti Stadian perhehallintapaneelista osoitteessa g.co/stadia/families.