Konfigurer Stadia til børn og familier

Hvis du er forælder og administrerer en Google-familiegruppe, kan du hjælpe dit barn med at oprette en Stadia-konto. Forældre har adgang til særlige funktioner og privatlivsindstillinger, der kan hjælpe dem med at administrere deres børns Stadia-oplevelse, bl.a. hvilke spil de har adgang til, og hvem de kan spille med.

Forældre kan konfigurere familiens betalingsmetode, så medlemmer af gruppen med en forældrestyret konto (såsom børnene) kan sende anmodninger om at spille spil eller foretage køb. Du kan administrere disse indstillinger ved at gå til familiens kontrolpanel på Stadia eller åbne Family Link-appen Family Link på din Android-mobilenhed.

Når der er konfigureret en familiegruppe, kan medlemmerne dele spil med hinanden.

Sådan bruger du familiens betalingsmetode på Android

Før dine familiemedlemmer kan bruge familiens betalingsmetode i Stadia-appen Stadia icon i Android, skal du (familieadministratoren) konfigurere en Google Play Familiesamling. Når Familiesamling er aktiveret, kan familiemedlemmer (inklusive børn) sende anmodninger om køb til dig i Stadia Store på Android.

Bemærk! Familieadministratorer kan føje forældrestyring til et familiemedlems konto, når kontoen er oprettet. Familieadministratoren skal godkende alle køb på Stadia, der foretages af et familiemedlem med en forældrestyret konto med familiens betalingsmetode. Hvis familiemedlemmer bruger Stadia-appen Stadia icon på Android til at foretage et køb, gælder familieadministratorens indstillinger for godkendelse af køb i Google Play i stedet.

Familieadministratorens indstillinger for godkendelse af køb i Google Play gælder for alle Stadia-købsanmodninger, der foretages på en Android-enhed. Hvis familieadministratoren deaktiverer godkendelse af køb, kan børn i gruppen købe spil på Android-enheder uden at bede om godkendelse.

Start her

Som familieadministrator skal du konfigurere en Google-konto til dit barn og føje barnet til Google-familiegruppen. Når dit barn opretter en Stadia-konto, får du, som familieadministrator, tilsendt en anmodning om godkendelse via mail.

Du kan hjælpe dit barn med at konfigurere en Stadia-konto ved at følge vejledningen nedenfor. Under konfigurationen skal du bruge følgende:

• En computer med adgang til internettet fra en Chrome-browser.
  • Dine foretrukne betalingsoplysninger.

Børneprofiler i Google TV

Hvis du har oprettet en børneprofil til dit barn i Google TV, skal du oprette en Gmail-konto og en adgangskode til dit barn, før barnet kan bruge Stadia. Gå til https://g.co/yourfamily, og klik på barnets profil for at få oplysninger om, hvordan du opretter en Gmail-konto.

Konfigurer dit barns konto

Under konfigurationen skal du og barnet udføre nogle konfigurationstrin sammen:

1. Opret en Google-konto til dit barn, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Konfigurer dit barns konto i Stadia-appen Stadia icon på dit barns mobilenhed eller på stadia.com. Følg vejledningen for at færdiggøre konfigurationen.
    • Valgfrit (1): Hvis du har en Stadia Pro-kode, kan du indløse den under konfigurationen. Nogle koder kan indløses med tilladelse fra familieadministratoren, når kontoen er oprettet.
    • Valgfrit (2): Ved afslutningen af kontooprettelsen kan du anmode om et Stadia Pro-prøveabonnement til dit barn. Hvis du gør det, modtager du en mail med en købsanmodning. Du kan godkende anmodningen via familiens kontrolpanel på Stadia eller i Family Link-appen Family Link.
  3. Som familieadministrator modtager du en mail om, at dit barn gerne vil oprette en Stadia-konto. Følg vejledningen i mailen.
  4. Når dit barn er logget ind på sin konto i Stadia-appen Stadia icon eller på stadia.com, kan du hjælpe med at føje et spil til samlingen eller købe et spil efterfulgt af vælg spillet efterfulgt af vælg Spil Stadia Play button.
  5. Du modtager en anmodning om at spille via mail. Åbn den, og vælg Se spilleanmodning. Du kan godkende anmodningen via familiens kontrolpanel på Stadia eller i Family Link-appen Family Link.
  6. Hvis dit barn bruger Stadia-appen Stadia icon på sin mobilenhed, skal du vente på, at appen opdaterer.
    • Hvis dit barn vil spille spil på en kompatibel mobilenhed, skal du bede dit barn om at logge ind på sin konto i Stadia-appen Stadia icon efterfulgt af vælg et spil efterfulgt af vælg Spil Stadia Play button.
    • Hvis dit barn ikke har en kompatibel mobilenhed eller gamepad, kan dit barn logge ind på sin konto på stadia.com for at spille på en computer.
    • Hvis dit barn vil spille spil på et fjernsyn, skal du gå til næste trin.
  7. Hvis dit barn vil spille på et fjernsyn, skal du konfigurere Stadia på din Chromecast Ultra eller Google TV-enhed. Bemærk, at dit barn kan bruge kompatible Bluetooth®-gamepads til at spille spil på Google TV.
  8. Hvis du vil knytte dit barns Stadia-controller trådløst til en mobilenhed, skal du åbne Stadia-appen Stadia icon efterfulgt af tryk på controllerikonet Controller efterfulgt af følg vejledningen på skærmen.

Cast et spil til dit fjernsyn

1. Åbn Stadia-appen Stadia icon på barnets mobilenhed.
  2. Tryk på det spil, barnet vil spille.
  3. Vælg den Chromecast, barnet vil spille på, under Spil Stadia Play button.

Angiv begrænsninger for spil

Når du opretter en Stadia-konto til dit barn, kan du sætte begrænsninger for det spilindhold, barnet har adgang til, samt begrænse dit barns muligheder for at oprette forbindelse til andre spillere. Når kontoen er konfigureret, kan du administrere disse indstillinger via familiens kontrolpanel på Stadia.

Bemærk! Hvis du angiver begrænsninger, mens dit barn spiller et spil, træder begrænsningerne ikke i kraft, før næste gang barnet starter et spil.

• Begrænsninger for spil efter klassificering: Du kan angive begrænsninger på indhold baseret på spilklassificeringer. Dit barn kan få adgang til alle spil inden for den valgte aldersgrænse og derunder. Dit barn kan ikke få adgang til spil i Stadia Store med en aldersgrænse, der ligger over den, du har valgt.
  • Hvordan dit barn opretter forbindelse til andre spillere: Du kan vælge, om du vil give dit barn mulighed for at spille spil med flere spillere eller chatte med andre spillere online.

Privatlivsindstillinger

Dit barn har de samme privatlivsindstillinger som andre spillere. Du kan vælge privatlivsindstillingerne for dit barn. Dit barn kan tilgå de privatlivsindstillinger, du har valgt, men kan ikke ændre dem. Efter konfigurationen kan du administrere disse indstillinger via familiens kontrolpanel på Stadia.

Forældres godkendelse af køb og spil

Hvis du er administrator for en Google-familiegruppe, sendes der anmodninger om godkendelse til dig, når dine børn (eller familiemedlemmer med en forældrestyret konto) prøver at gøre følgende:

• Foretag et køb på stadia.com eller Chromecast Ultra.
  • Prøver at spille spil, de gratis har føjet til deres samling som en del af deres Stadia Pro-abonnement.

Vigtigt! Du modtager ikke anmodninger om køb, der er foretaget i Stadia-appen Stadia icon på Android, hvis du har deaktiveret godkendelser i dine indstillinger for godkendelser af køb i Google Play.

Godkendelse af køb

Dit barn kan foretage Stadia-køb på sin mobilenhed eller computer. Familiens betalingsmetode skal konfigureres, før medlemmer af gruppen med en forældrestyret konto (såsom børnene) kan anmode om et køb.

Trinvis vejledning

1. Når dit barn (eller et medlem af familiegruppen med en forældrestyret konto) logger ind på sin Stadia-konto på sin computer eller mobilenhed, skal du bede dit barn (eller familiemedlem) om at gå til Stadia Store efterfulgt af vælg et spil efterfulgt af tryk på Køb.
  2. Du (familieadministratoren) modtager en mail, hvori du bliver bedt om at gennemgå købet. Åbn mailen, og godkend eller afslå anmodningen.
  3. Hvis du godkender et køb, føjes spillet til familiemedlemmets Stadia-spilsamling.

Vigtigt! Du modtager ikke anmodninger om køb i Stadia-appen Stadia icon på Android, hvis du har deaktiveret godkendelser i dine indstillinger for godkendelser af køb i Google Play.

Play-godkendelser

Et Stadia Pro-abonnement giver en spiller mulighed for at føje spil til sin samling som en del af abonnementsfordelene. Når der tilbydes et nyt spil, kan dit barn se spillet i Stadia Store under "Stadia Pro-spil", hvis spillet er på et klassificeringsniveau, du har godkendt. Dit barn kan føje spillet til sin samling, men skal sende en anmodning om godkendelse til familieadministratoren (forælderen), der skal godkende anmodningen, før barnet kan spille.

Forældre og børn kan logge ind på Stadia på deres egne enheder og sammen foretage spilgodkendelse:

Trinvis vejledning

1. Bed dit barn (eller gruppemedlemmet med en forældrestyret konto) om at logge ind på sin konto på stadia.com eller i Stadia-appen Stadia icon.
  2. Bed dit barn om at vælge det spil, barnet vil føje til sin samling efterfulgt af vælg Føj til samling . Hvis dit barn er logget ind på stadia.com, kan barnet klikke på Få adgang til alle spil i sektionen "Stadia Pro" på startsiden.
  3. Bed dit barn om at vælge det spil, barnet vil spille efterfulgt af vælg Spil Stadia Play button efterfulgt af vælg Spilleanmodning Play request.
  4. Tjek din mail for den adresse, der er knyttet til din Stadia-konto. Når du modtager en spilleanmodning, kan du godkende eller afvise den via familiens kontrolpanel på Stadia eller på din mobilenhed via Family Link-appen Family Link.
  5. Når du godkender anmodningen, føjes spillet til barnets Stadia-spilsamling. Hvis du afviser en anmodning, føjes spillet ikke til barnets samling.

Bemærk! Nogle gange modtager et barn ikke en bekræftelse på, at der er sendt en anmodning, når barnet har valgt Spilleanmodning Play request. Kontakt Stadia-support, hvis du støder på dette problem.

Udgiversamtykke

Når dit barn anmoder om at købe eller spille et spil fra en ny udgiver for første gang, har du mulighed for at give "Samtykke til brug af udgiverdata". Hvis du giver samtykke, kan udgiverne få adgang til dit barns venneliste på Stadia, når dit barn deltager i spil med flere spillere, for at aktivere funktioner som f.eks. spilinvitationer eller matchmaking. Du kan tilbagetrække eller forny dit samtykke for individuelle udgivere via familiens kontrolpanel på Stadia på g.co/stadia/families.

BLUETOOTH er et registreret varemærke tilhørende Bluetooth SIG, Inc.