If you are contacting us in regards to the free Stadia Premiere Edition with the purchase of a 29.99$ game promotion, please note that emails with redemption codes and instructions will be sent within 1-2 weeks of your purchase. If it has been less than a week since your form of payment was charged, we ask that you please be patient. Please see our FAQ and T&Cs for more. Thank you!

Hjælpefunktioner til Stadia

Du kan ændre dine indstillinger for hjælpefunktioner for at tilpasse din Stadia-oplevelse.

Indstillinger for hjælpefunktioner på din telefon eller computer

Stadia-appen Stadia icon er kompatibel med visse hjælpefunktioner på din Android-telefon, iPhone®, iPad® eller computer. Hvis du vil bruge en funktion i Stadia-appen Stadia icon, skal du først aktivere funktionen i indstillingerne for hjælpefunktioner på din enhed. Hvis du vil have adgang til Stadia på din computer, skal du bruge Chrome-browseren. Det giver dig mulighed for at bruge hjælpefunktionerne i Chrome.

Brug skærmlæseren på din enhed til at gøre følgende:

På nuværende tidspunkt kan du ikke bruge skærmlæseren til gameplay eller sociale funktioner som f.eks. chatsamtaler med andre spillere. Vi planlægger dog at tilføje yderligere funktioner i fremtiden.

Hvert spil har sine egne hjælpefunktioner. Du kan finde ud af, hvilke hjælpefunktioner dit spil understøtter, på spillets infoside i Stadia Store.

Stadia-skærmlæser på dit fjernsyn

Stadias skærmlæser fungerer med Chromecast Ultra, Chromecast med Google TV og Android TV-enheder. Du kan bruge skærmlæseren til at starte eller lukke et spil, læse systemnotifikationer i pop op-vinduer og navigere i Stadia-menuen. Slå skærmlæseren til eller fra i Stadia-menuen på dit fjernsyn eller med en knapgenvej på Stadia-controlleren.

Aktivér skærmlæseren

1. Mens du spiller på dit fjernsyn skal du trykke på Stadia-knappen Stadia-knap på din Stadia-controller.
    • På Google TV eller Android TV kan du også trykke på knappen Hjem på visse Bluetooth®-controllere eller bruge tv-fjernbetjeningen, der fulgte med din enhed, for at vælge din avatar øverst på skærmen.
  2. Øverst i menuen skal du vælge Valgmuligheder Settings icon.
  3. Aktivér skærmlæseren.
    • På Chromecast Ultra skal du aktivere Stadia Chromecast-skærmlæseren.
    • På Google TV eller Android TV skal du aktivere Stadia-skærmlæseren.

Genvej til skærmlæser på Stadia-controlleren

Når du ikke er i gang med et spil, skal du holde Valgmuligheder Stadia options button og Menu Stadia menu button nede på din Stadia-controller i 5 sekunder for at slå skærmlæseren til. Stadia fortæller dig, hvornår skærmlæseren er aktiveret eller deaktiveret.

Menu and option buttons, highlighted on the Stadia Controller

Når du har slået skærmlæseren til, forbliver den aktiveret, indtil du slår den fra, så længe du bruger den samme enhed til at spille på dit fjernsyn.

Skærmlæseren fungerer ikke sammen med Chromecast-pauseskærmen. Den kan ikke læse tilknytningskoden, der giver dig mulighed for at forbinde din controller til din Chromecast.

Tilknytningskoden er en sekvens på fire knapper på controlleren, som du trykker på for at knytte din Stadia-controller til din Chromecast. Du skal bruge den samme kode, hver gang du knytter din controller til din Chromecast, så det kan være en god idé at notere sekvensen.

Hjælpefunktioner i Stadia-spil

Hvert spil har sine egne hjælpefunktioner. Du kan finde ud af, hvilke funktioner dit spil har, på spillets infoside i Stadia Store.

Hvert spil i Stadia Store har sine egne indstillinger for hjælpefunktioner, som du kan bruge, mens du spiller. Du kan finde ud af, hvilke hjælpefunktioner et spil understøtter, ved at åbne spillet i Stadia Store og rulle ned for at se yderligere oplysninger.

Mulige hjælpefunktioner i spil:

• Justerbar grænseflade i spil: Juster størrelsen på elementer i spillets grænseflade, f.eks. menuer eller underretninger.
  • Alternative kommunikationsmetoder: Brug metoder som f.eks. et pingsystem til at kommunikere med andre spillere uden at bruge tekst eller stemmen.
  • Justering af lysstyrke/kontrast/gamma: Juster skærmens intensitet, forholdet mellem lys og mørke og billedets lysstyrke.
  • Omdefinering af knapper: Tilpas knapperne på din controller eller dit tastatur.
  • Undertekster for lyd: Se undertekster for dialog og andre lyde på skærmen.
  • Størrelse på undertekster: Juster tekststørrelsen for alle undertekster i spillet.
  • Størrelse på undertekster til dialog: Juster tekststørrelsen for undertekster til dialog i spillet.
  • Hjælp til farveblinde: Juster indstillingerne for at hjælpe brugere med nedsat farvesyn.
  • Tilstanden Copilot: Giver mulighed for at spille som én spiller med to controllere.
  • Sværhedsgrader: Spil en nemmere eller sværere version af spillet.
  • Valgmuligheder i forhold til transportsyge: Juster indstillinger, der kan give transportsyge, f.eks. billedsløring, kamerarystelser og slingrende våben.
  • Separat justering af lydstyrke: Juster lydstyrken for musik, lydeffekter og dialogbokse uafhængigt af hinanden.
  • Spring udfordringer over: Spring gåder, beslutninger og/eller andre udfordringer over, der kan forhindre, at du kan gå videre i spillet.
  • Ignorer gentagne tryk på knapper: Giver alternativer til gentagne tryk på knapper for at komme videre i spillet.
  • Undertekster for dialog: Se dialog som tekst på skærmen.
  • Hastighedsindstillinger for undertekster: Tilpas den hastighed, som underteksterne vises med.
  • Øvetilstand: Øv dig i spillet uden negative konsekvenser.

Andre Stadia-enheder

Alle Made by Google Stadia-enheder har de samme hjælpefunktioner. Du kan også bruge Stadia med andre controllere, der har hjælpefunktioner, f.eks. Xbox® Adaptive Controller.

Tandemtilstand

Tandemtilstand er en tidlig betaversion af en funktion, der er beregnet til at give spillere flere muligheder for inputenheder til trådløst spil på Stadia. Når du slutter en sekundær controller direkte til USB-C®-porten på din primære Stadia-controller og derefter trykker på knapperne på den sekundære controller, fungerer den på samme måde, som hvis der blev trykket på knapperne på den primære controller.

IPHONE og IPAD er varemærker tilhørende Apple Inc.

USB-C™ er et registreret varemærke tilhørende USB Implementers Forum.

XBOX og XBOX ADAPTIVE CONTROLLER er registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation i USA og/eller andre lande.