Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Funktioner och specifikationer för Stadia handkontroll

Du kan ansluta Stadia handkontroll till en kompatibel enhet via en USB-kabel eller trådlös Bluetooth®-anslutning med låg energiförbrukning.

Ovanifrån av Stadia-kontrollen med knappar markerade

Stadia handkontroll med de övre knapparna markerade

Nedre delen av Stadia-kontrollen med mikrofonen, headsetuttaget och etikettplattan markerad.

Knappar och kontroller

Stadia-knappen Stadia-knappen
Stadia-knappen används för att sätta på och stänga av Stadia handkontroll. Den har en inbyggd statuslampa.
För att: Gör detta:
Sätta på Stadia handkontroll

Håll Stadia-knappen Stadia-knappen nedtryckt tills kontrollen vibrerar.

Du gör kontrollen klar att parkoppla med en Bluetooth-enhet genom att hålla Stadia-knappen och Y button-knappen nedtryckta.

Stänga av kontrollen

Håll Stadia-knappen Stadia-knappen nedtryckt i fyra sekunder.

Om kontrollen är ansluten till en enhet via en USB-kabel stängs den av när du kopplar från den.

Stänga av kontrollen (tvingad avslutning)

Håll Stadia-knappen Stadia-knappen nedtryckt i åtta sekunder om du vill stänga av handkontrollen helt (tvingad avslutning). Du kan göra detta om kontrollen slutar svara och måste återställas.

Spelkontroller

Knappar på ovansidan

A-knappen A button

B-knappen B button

X-knappen X button

Y-knappen Y button

Bokstavsknapparna används till olika saker beroende på vilket spel du spelar.

Kantknappar

Vänster kantknapp (L1)
L1 button

Vänster avtryckare (L2)
L2 button

Höger kantknapp (R1)
R1 button

Höger avtryckare (R2)
R2 button

Kantknapparna är avtryckare som sitter på Stadia handkontrolls ovansida.

Styrkors

Upp
Up button

Ned
Down button

Vänster
Left button

Höger
Right button

Styrkorset har åtta riktningar och används till att styra i olika riktningar (upp, ned, vänster, höger eller diagonalt).

Styrspakar

Vänster styrspak
Left stick
(L3)
L3

Höger styrspak
R stick
(R3)
R3

Stadia handkontroll har två 360-gradersspakar. De används oftast till att flytta karaktären eller kameran.

Det går också att trycka på båda styrspakarna som på en knapp. De här knapparna kallas för L3 och R3.

Meny
Stadia menu button
Den här knappen används ofta för att pausa spel eller komma åt spelmenyer.
Alternativ
Stadia options button
Den här knappen används ofta för att pausa spel eller komma åt spelmenyer.
Assistent
Assistant button
Den här knappen kan inte längre användas för att prata med Google Assistent.
Kamera
Capture button
Den här knappen kan inte längre användas för att ta skärmbilder eller spela in videoklipp.
Statuslampa
Fast orange ljus Solid orange light Kontrollen laddas. Statuslampan släcks när den är färdigladdad.
Blinkande orange ljus Blinking orange light Kontrollen är klar att parkopplas till en enhet via Bluetooth.
Blinkande vitt ljus Blinking white light Kontrollen är klar att anslutas trådlöst till en parkopplad enhet.
Fast vitt ljus Solid white light Kontrollen är påslagen och ansluten till en enhet.
Hörlursuttag på 3,5 mm

Du kan ansluta hörlurar till detta uttag när Stadia handkontroll är ansluten till en enhet via en USB-kabel. Hörlursuttaget fungerar inte när handkontrollen är trådlöst ansluten via Bluetooth.

• Om du inte hör något ljud när Stadia handkontroll är ansluten till datorn och headsetet är anslutet till hörlursuttaget byter du ljudkälla på datorn till kontrollen.
  • Om du ansluter Stadia handkontroll till en dator och ljudkvaliteten via hörlursuttaget är dålig ansluter du headsetet direkt till datorn.
USB-C®-port
  • Du laddar batteriet i Stadia handkontroll med hjälp av en USB-C-kabel som du ansluter till en nätadapter eller en USB-port på en dator.
  • Om du vill spela med en trådbunden anslutning använder du en USB-C-kabel för att ansluta Stadia handkontroll till en enhet med en USB-port, till exempel en dator eller kompatibel mobil enhet.
    • Om du ansluter till en dator med en kabel för USB-A till USB-C måste du ansluta änden med USB-C till Stadia handkontroll. Vi rekommenderar inte att du ansluter änden med USB-A till kontrollen via en adapter.
  • Du kan ladda Stadia handkontroll medan du spelar trådlöst genom att sätta på kontrollen, ansluta den trådlöst till en enhet och sedan ansluta den till en nätadapter eller datorns USB-port. Om du vill ladda kontrollen medan du spelar trådlöst på en dator eller mobil enhet ansluter du den till en nätadapter.
  • Använd en USB-C-kabel för att ansluta Stadia handkontroll till en annan kontroll i tandemläge.
Tekniska specifikationer för Stadia handkontroll

Bluetooth

Bluetooth med låg energiförbrukning (BLE 4.2)

Uttag för headset

Hörlursuttag på 3,5 mm

Obs! Hörlursuttaget stöds inte i Bluetooth-läget.

USB-port

USB-C-port för laddning, spel med kabel och tandemläge

Vikt

268 g

Mått

163 mm × 105 mm × 65 mm

Batteri

Inbyggt laddningsbart litiumjonbatteri

BLUETOOTH är ett registrerat varumärke som tillhör Bluetooth SIG, Inc.

USB-C är ett registrerat varumärke som tillhör USB Implementers Forum.