Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Funksjoner og spesifikasjoner for Stadia-kontrolleren

Du kan koble Stadia-kontrolleren til en kompatibel enhet med en USB-kabel eller en trådløs Bluetooth® Low Energy-tilkobling.

Topp utsikt over Stadia-kontrolleren med knapper uthevet

Stadia-kontrolleren med toppknappene uthevet

Bunnen av Stadia-kontrolleren med mikrofonen, hodetelefonkontakten og etikettplaten uthevet.

Knapper og kontroller

Stadia-knappen Stadia-knapp
Stadia-knappen brukes til å slå Stadia-kontrolleren av og på. Den har innebygd statuslampe.
Handling Gjør dette
Slå på Stadia-kontrolleren

Trykk og hold på Stadia-knappen Stadia-knapp til kontrolleren vibrerer.

For å klargjøre kontrolleren for tilkobling til en Bluetooth-enhet, trykk og hold på Stadia-knappen og Y button-knappen.

Slå av kontrolleren

Trykk og hold på Stadia-knappen Stadia-knapp i 4 sekunder.

Hvis kontrolleren er koblet til en enhet med USB-kabel, blir kontrolleren slått av når du kobler den fra.

Slå av kontrolleren (hard avslutning)

Trykk og hold på Stadia-knappen Stadia-knapp i åtte sekunder for å slå av kontrolleren (hard avslutning). Denne metoden kan være nyttig for å tilbakestille kontrolleren hvis den ikke reagerer når du trykker på den.

Gameplay-kontroller

Bokstavknapper

A-knapp A button

B-knapp B button

X-knapp X button

Y-knapp Y button

Bokstavknappene brukes til forskjellige handlinger, avhengig av hvilket spill du spiller.

Skulderknapper

Venstre skulderknapp (L1)
L1 button

Venstre utløser (L2)
L2 button

Høyre skulderknapp (R1)
R1 button

Høyre utløser (R2)
R2 button

Skulderknappene er knappene og utløserne som er plassert på toppen av Stadia-kontrolleren.

Retningsknapp

Opp
Up button

Ned
Down button

Venstre
Left button

Høyre
Right button

Retningsknappen brukes til retningsbaserte handlinger. Den støtter åtte retninger (oppover, nedover, mot venstre, mot høyre og på skrå).

Retningsspaker

Venstre spak
Left stick
(L3)
L3

Høyre spak
R stick
(R3)
R3

Stadia-kontrolleren har to 360°-spaker. De brukes vanligvis til å bevege karakteren din eller kameraet.

Du kan trykke på begge spakene på samme måte som med knapper. Disse «knappene» kalles L3 og R3.

Meny
Stadia menu button
Denne knappen brukes ofte for å sette spill på pause eller åpne spillmenyer.
Alternativer
Stadia options button
Denne knappen brukes ofte for å sette spill på pause eller åpne spillmenyer.
Assistent
Assistant button
Denne knappen kan ikke lenger brukes til å snakke med Google-assistenten.
Bilde/film
Capture button
Denne knappen kan ikke lenger brukes til å ta skjermdumper eller spille inn videoklipp.
Statuslampe
Lyser oransje Solid orange light Kontrolleren lades. Statuslampen slås av når ladingen er fullført.
Blinker oransje Blinking orange light Kontrolleren kan kobles til en enhet via Bluetooth.
Blinker hvitt Blinking white light Kontrolleren kan kobles trådløst til en tilkoblet enhet.
Lyser hvitt Solid white light Kontrolleren er slått på og koblet til en enhet.
3,5 mm hodetelefonkontakt

Du kan koble hodetelefoner til denne kontakten når Stadia-kontrolleren er koblet til en enhet med en USB-kabel. Hodetelefonkontakten fungerer ikke når kontrolleren er tilkoblet trådløst via Bluetooth.

• Hvis du ikke hører lyd når Stadia-kontrolleren er koblet til datamaskinen og hodetelefonene er koblet til lydkontakten, må du bytte lydkilden på datamaskinen slik at lyd sendes direkte til kontrolleren.
  • Hvis du kobler Stadia-kontrolleren til en datamaskin og lyden via hodetelefonkontakten er av lav kvalitet, kan du koble hodetelefonene direkte til datamaskinen.
USB-C®-port
  • For å lade batteriet i Stadia-kontrolleren, bruk en USB-C-kabel til å koble den til en strømadapter eller en USB-port på en datamaskin.
  • For å spille med kabel, bruk en USB-C-kabel til å koble Stadia-kontrolleren til en enhet med USB-port, for eksempel en datamaskin eller mobilenhet.
    • Hvis du bruker en USB-A-USB-C-kabel for å koble den til en datamaskin, må USB-C-siden være koblet til Stadia-kontrolleren. Vi anbefaler at du ikke kobler USB-A-siden til Stadia-kontrolleren via en adapter.
  • For å lade Stadia-kontrolleren mens du spiller trådløst, slå på kontrolleren, koble den trådløst til en enhet, og koble den til en strømadapter eller USB-porten på datamaskinen. Hvis du må lade kontrolleren når du spiller trådløst på en datamaskin eller mobilenhet, må du koble den til en strømadapter.
  • Bruk en USB-C-kabel for å koble Stadia-kontrolleren til en annen kontroller i tandemmodus.
Tekniske spesifikasjoner for Stadia-kontrolleren

Bluetooth

BLE 4.2 (Bluetooth Low Energy)

Hodetelefonkontakt

3,5 mm hodetelefonkontakt

Merk: Hodetelefonkontakten støttes ikke i Bluetooth-modus.

USB-port

USB-C-port for lading, spilling via kabel og tandemmodus

Vekt

268 g

Mål

163 mm x 105 mm x 65 mm

Batteri

Internt oppladbart li-ion-batteri

BLUETOOTH er et registrert varemerke som tilhører Bluetooth SIG, Inc.

USB-C er et registrert varemerke som tilhører USB Implementers Forum.