Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Stadian ilmoitus: UKK

Päivitetty viimeksi: 8.3.2023

Google ilmoitti 29.9.2022, että Stadia-palvelimet poistetaan käytöstä 18.1.2023. Tässä artikkelissa on vastauksia yleisiin kysymyksiin, ja artikkelia päivitetään, kun uusia tietoja tulee saataville. Tarkista tilanne uudelleen ennen kuin otat yhteyttä tukeen.

Stadia-hyvitykset

Stadia pyrkii automaattisesti käsittelemään hyvitykset kaikista Stadia Storen kautta ostetuista peleistä, laajennussisällöstä ja tilauksista (ei Stadia Pro) 9.11.2022 alkaen. Toivottavasti jaksat odottaa kärsivällisesti kunkin tapahtuman käsittelyä. Huomioi, että asiakastuki ei voi nopeuttaa hyvitystesi käsittelyä tänä aikana. Odotamme silti, että suurin osa hyvityksistä käsitellään 18.1.2023 mennessä.

Usein kysyttyä

Hyvitykset, palautukset ja uudet ostokset

K: Miten Stadia Store ‑hyvitykset käsitellään?
V: Pyrimme automaattisesti hyvittämään jokaisen maksutapahtuman ostoksessa käytetylle maksutavalle 9.11.2022 alkaen. Jos emme voi myöntää hyvitystä alkuperäiselle maksutavalle, lähetämme sähköpostia Google-tilille, jolla teit ostoksen. Sähköpostissa on ohjeet uuden hyvitystavan lisäämiseen.
K: Miten minulle ilmoitetaan hyvityksestä?

V:

• Asiakkaat, jotka ovat tehneet enintään 20 ostosta Stadia Storessa, saavat yhden sähköpostiviestin jokaisesta maksutapahtumasta (mukaan lukien erillinen sähköpostiviesti jokaisesta ehdot täyttävän toistuvan tilauksen uusimisesta).).
    • Näet kaikki toimenpiteitä vaativat maksutapahtumat siirtymällä osoitteeseen pay.google.com ja valitsemalla sivun yläreunasta Ilmoitukset Alert.
  • Asiakkaat, jotka ovat tehneet vähintään 21 ostosta Stadia Storessa, saavat yhden sähköpostiviestin, jossa on yhteenveto kaikista hyvitysyrityksistä. Sähköpostissa kerrotaan tarvittaessa ohjeet lisävaiheisiin, joiden avulla voimme suorittaa hyvityksen.

Jos olet saanut sähköpostiviestin myönnetystä hyvityksestä, mutta maksutapa, jolle hyvitys on myönnetty, ei enää ole aktiivinen etkä ole saanut Googlelta seuraavista vaiheista kertovaa sähköpostia, ota yhteyttä pankkiin tai credit-korttiyhtiöön ja sovi hyvitykseen liittyvistä seuraavista vaiheista.

K: Saanko hyvityksen, vaikka olen poistanut Google-tilini?
V: Pyrimme hyvittämään maksut automaattisesti alkuperäiselle maksutavalle myös niille Stadia-pelaajille, jotka ovat poistaneet Google-tilinsä. Jos maksutapa ei ole enää saatavilla, ota yhteyttä Stadian asiakaspalveluun ja valmistaudu kertomaan poistetun tilin sähköpostiosoite sekä edellisen maksutapahtuman päiväys ja summa.
K: Milloin saan hyvityksen?
V: Olemme alkaneet myöntää hyvityksiä Stadia Storessa tehdyistä ostoksista 9.11.2022 alkaen. Toivottavasti jaksat odottaa kärsivällisesti kunkin tapahtuman käsittelyä, sillä odotamme, että suurin osa hyvityksistä käsitellään 18.1.2023 mennessä. Huomioi, että asiakastuki ei voi nopeuttaa hyvitystesi käsittelyä tänä aikana. Viivästyksiä voi tapahtua, jos alkuperäinen maksutapa ei ole enää saatavilla ja pyydämme lisävaiheiden suorittamista, jotta voimme käsitellä hyvityksen loppuun.
K: Milloin saan hyvityksen Google Storessa tehdystä laiteostoksesta?
V: Käymme hyvitysprosessia parhaillaan läpi ja uskomme, että suurin osa hyvityksistä saadaan käsiteltyä 18.1.2023 mennessä.
K: Saanko hyvityksen? Millaisen hyvityksen voin saada?
V: Tarjoamme hyvityksiä kaikista Stadia-laiteostoksista (Stadia-ohjain, Founder's Edition, Premiere Edition ja Play and Watch with Google TV ‐paketit), jotka on tehty Google Storen kautta, sekä Stadia Storessa tehdyistä ohjelmisto-ostoksista (peleistä ja laajennusostoksista). Stadia Pro ‐tilauksia ei hyvitetä, mutta voit jatkaa pelaamista Prossa ilman lisämaksuja päättymispäivään asti.
K: Miksi en voi enää ostaa pelejä? Voinko tehdä pelinsisäisiä ostoksia?
V: Olemme nyt sulkeneet Stadia Storen ja poistaneet käytöstä kaiken kaupallisen sisällön Stadia-alustalla, mukaan lukien pelinsisäiset ostokset.
K: Saanko hyvityksen Stadia Storesta ostetusta pelinsisäisestä valuutasta?
V: Kaikki Stadia Storen kautta ostettu pelinsisäinen valuutta hyvitetään.
K: Minulla ei enää ole maksutapaa, jolla tein ostoksen. Miten voin saada hyvityksen?
V: Tällaisissa tapauksissa pankki usein hyväksyy hyvityksen, joten suosittelemme, että olet heihin yhteydessä hyvityksen saamiseksi. Jos pankki ei hyväksy hyvitystä, lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet hyvityksen vastaanottamiseen.
K: Sain Stadialta sähköpostin, jossa minua pyydettiin rekisteröitymään Payoneeriin hyvityksen saamista varten. Mikä Payoneer on?
V: Teemme yhteistyötä Payoneerin kanssa hyvitysten toimittamiseksi, jos asiakkailla on maksutapahtumia, joita emme voi hyvittää automaattisesti. Otamme yhteyttä tällaisiin asiakkaisiin sähköpostitse ja ohjaamme heidät Payneeriin.
K: Hyvityksiäni puuttuu. Milloin saan ne?

V: Jotkin hyvitykset saattavat edellyttää lisävaiheita, ennen kuin voit saada ne. Google tekee yhteistyötä Payoneer-nimisen alustan kanssa hyvitysten suorittamiseksi.

Saat tammikuussa Stadialta sähköpostiviestin, joka sisältää sinulle ja tilillesi luodun linkin. Älä jaa tätä linkkiä, sillä se pidentää hyvityksen saamiseen kuluvaa aikaa. Sähköposti ohjaa sinut rekisteröitymään Payoneer-sivustolle ja vahvistamaan henkilöllisyytesi ennen kuin valitset hyvitys‐tavan.

K: Otin yhteyttä pankkiin ja credit-korttiyhtiöön, mutta he pyysivät minua ottamaan yhteyttä Googleen hyvitykseen liittyen. Mitä teen?
V: Seuraa näitä ohjeita:
  1. Mene osoitteeseen pay.google.com.
  2. Valitse yläosasta Ilmoitukset Alert.
  3. Tarkista kaikki tapahtumat. Jos epäilet, että listalta puuttuu hyvityksiä, ota yhteyttä Stadian asiakastukeen ja ilmoita edustajalle jokaisen puuttuvan tapahtuman tilausnumero. Tilausnumero (eli tapahtumatunnus) näkyy Stadian asetuksistaja sitten valitseOstokset ja tilaukset ja sitten valitse tapahtuma.
K: Tilasin jotain ennakkotilauksella, veloitetaanko minua siitä?
V: Kaikki tulevat ennakkotilaukset peruutetaan, eikä sinua veloiteta. Jos sinua on jo veloitettu, hyvitämme maksun.
K: Hyvitetäänkö Stadia Pro ‐tilaukseni?
V: Emme hyvitä Stadia Pro ‐tilausten ennen 29.9.2022 tehtyjä veloituksia. Jos pelaajalla on ollut voimassa oleva Stadia Pro ‑tilaus 29.9.2022, häntä ei veloiteta Pro-kirjaston tai muiden tilausetujen käyttämisestä sulkemisjakson aikana.
K: Pro-tilauksestani veloitettiin 29.9.2022 tai sen jälkeen. Saanko siitä hyvityksen?
V: 29.9.2022 (keskiyöllä) tai sen jälkeen veloitetut Pro-tilaukset hyvitetään.
K: Onko minun palautettava laitteeni, jotta voin saada hyvityksen?
V: Useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse palauttaa Google Storesta ostettua laitteistoa hyvityksen saamiseksi. Seuraavat laitteistot ovat oikeutettuja hyvitykseen: Stadia-ohjain, Founder's Edition, Premiere Edition ja Play and Watch with Google TV ‐paketit. Joissakin tapauksissa hyvityksen saaminen voi edellyttää todistetta laitteesta.
K: Voinko palauttaa laitteistoa Google Storen fyysiseen toimipaikkaan?
V: Et. Google Store ei voi käsitellä palautuksia tai hyvityksiä.
K: Sain Stadia-ohjaimen lahjana. Mihin minulla on oikeus?
V: Stadia-ohjaimen, Founder's Editionin, Premiere Editionin ja Play and Watch with Google TV ‐pakettien hyvitykset myönnetään alkuperäiselle ostajalle ostohintaan.
K: Hyvitättekö Stadia-ohjaimen CLAW™-pidikkeen?
V: Ei, tätä tuotetta ei voida hyvittää.

Väliaikainen pelikokemus

K: Kuinka kauan voin pelata Stadialla?
V: Stadia-alusta ja pelipalvelimet ovat käytössä 18.1.2023 asti, joten voit jatkaa kirjastosi pelien pelaamista.
K: Toimivatko kaikki pelit odotetusti tänä aikana?
V: Arviomme mukaan joitakin peliongelmia saattaa esiintyä (erityisesti kaupallista toimintaa vaativissa peleissä), mutta suurimman osan peleistä pitäisi toimia normaalisti.
K: Mitä pelissä etenemiselle tapahtuu? Voinko siirtää sen toiselle alustalle?
V: Etenemisen synkronointi muille alustoille saattaa olla mahdollista sitä tukeville peleille, mutta se ei ole saatavilla kaikissa peleissä. Jos sinulla on lisää kysyttävää tallennettujen pelien ja tilin etenemisen siirrosta, ota yhteyttä pelin kehittäjään tai julkaisijaan. Jotkin julkaisijat ovat jo jakaneet pelissä etenemisen siirtämiseen liittyviä suunnitelmia, esimerkiksi Ubisoft, Bungie, I/O Interactive, CD Projekt Red, Rockstar Games ja Bethesda. Löydät näiden ja muiden julkaisijoiden ilmoitukset heidän sosiaalisen median kanaviltaan.
K: Miksi en voi rekisteröityä Stadia Prohon?
V: Olemme sulkeneet Stadia Storen ja poistaneet käytöstä kaiken kaupallisen sisällön Stadia-alustalla, mukaan lukien uudet tilaukset.
K: Voinko siirtää Stadia-pelini toiselle alustalle?
V: Useat pelijulkaisijat tarjoavat tapoja siirtää pelidataa muille alustoille, mutta sinun on ehkä ostettava peli toisella alustalla, jotta voit pelata. Löydät tietoa peleistä julkaisijoiden sosiaalisen median kanavilta.

Stadia-ohjain

K: Voinko käyttää Stadia-ohjainta langattomalla Bluetooth®-yhteydellä?
V: Kyllä. 31.12.2024 asti voit ottaa Bluetooth Low Energy ‐tilan käyttöön Stadia-ohjaimessa verkkopohjaisella päivitystyökalulla, joka löytyy osoitteesta stadia.google.com/controller.
K: Voinko saada tukea Stadia-ohjaimeni käyttöön Stadian sulkemisen jälkeen?
V: Et. Kun Stadia on suljettu, Stadia-ohjaimille ei enää tarjota tuotetukea. Stadia-ohjaimesta voi kuitenkin saada täyden hyvityksen. Lue lisää Stadia-hyvityksistä.

BLUETOOTH on rekisteröity tavaramerkki, jonka omistaa Bluetooth SIG, Inc.