Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Koble Stadia-kontrolleren til en enhet

Hvis du vil bruke Stadia-kontrolleren med andre tjenester, må fastvaren oppdateres for å slå av den egenutviklede wifi-tilkoblingen til Stadia og slå på Bluetooth® Low Energy (BLE). Deretter kan du bruke den som en vanlig trådløs Bluetooth-kontroller med annen maskinvare og andre tjenester. Du kan også koble Stadia-kontrolleren til en enhet med en USB-C-kabel.

Merk: Når du har slått på Bluetooth-modus på Stadia-kontrolleren, blir funksjonene for wifi-tilkobling slått av for godt. Du kan ikke tilbakestille denne endringen.

Kompatibilitet med tjenester og plattformer er ikke betydelig testet, og kompatibilitet med andre enheter varierer. Vær oppmerksom på at datamaskiner må ha en Bluetooth Low Energy-adapter for å kommunisere med Stadia-kontrolleren i Bluetooth-modus. Det tilbys ikke flere oppdateringer for Stadia-kontrolleren etter at Stadia-tjenerne slås av 18. januar 2023. Etter avviklingen i januar må du oppdatere kontrolleren innen 31. desember 2024 for å kunne bruke den i Bluetooth-modus.

Slå på Bluetooth på kontrolleren

Du må oppdatere Stadia-kontrolleren til å bruke Bluetooth før du kan koble den til en enhet.

Konfigurer Bluetooth-modus på Stadia-kontrolleren

Dette trenger du:

• en Stadia-kontroller
  • en datamaskin med versjon 108 eller nyere av Google Chrome
  • en USB-kabel

Slik slår du på Bluetooth-modus:

1. På Stadia-kontrolleren trykker og holder du på Stadia-knappen Stadia-knapp til statuslampen lyser.
  2. Bruk en USB-kabel til å koble Stadia-kontrolleren til en datamaskin.
  3. Åpne Google Chrome og så på datamaskinen, og gå til stadia.google.com/controller.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å oppdatere Stadia-kontrolleren.

Tips: Hvis du har en Linux-datamaskin, må du kanskje legge til nye udev-regler før du kan bruke eller oppdatere kontrolleren.

Koble Stadia-kontrolleren trådløst til en enhet

Når du har slått på Bluetooth-modus på Stadia-kontrolleren, kan du koble den til en enhet, for eksempel en datamaskin eller mobiltelefon.

1. Trykk og hold på Stadia-knappen Stadia-knapp til den slås av og så trykk og hold på Stadia-knappen Stadia-knapp til statuslampen blinker oransje.

Statuslampen blinker oransje

• Merk: Hvis statuslampen ikke blinker oransje, holder du inne Stadia-knappen Stadia-knapp og Y button samtidig i 2 sekunder.
  1. På enheten du vil koble til: Åpne innstillingene og så gå til Bluetooth-innstillingene og så velg enheten som inneholder ordet «Stadia».
  2. Hvis kontrolleren ikke kan kobles til etter at du har utført disse trinnene, må du kanskje godkjenne kontrolleren i Bluetooth-menyen på enheten. Hvis du fortsatt har problemer med å koble kontrolleren sammen med eller til en enhet, bør du kontakte enhetsprodusenten for å få hjelp.

Når Stadia-kontrolleren er trådløst tilkoblet en enhet, lyser statuslampen hvitt.

Automatisk tilkobling av Stadia-kontrolleren til en sammenkoblet enhet

Når du kobler kontrolleren sammen med en enhet, blinker den hvitt og kobles automatisk til enheten når du slår den på. Hvis kontrolleren ikke kobles til, gjentar du trinnene ovenfor for å koble til en enhet. Hvis du fortsatt har problemer med Bluetooth, kan du sjekke feilsøkingstipsene nedenfor eller følge veiledningen for enheten din.

Koble til Stadia-kontrolleren med en USB-kabel

Du kan bruke en USB-kabel til å koble Stadia-kontrolleren til en Windows®- eller Android-enhet med USB-port. Du kan også koble kontrolleren til de fleste enheter som var kompatible med Stadia.

Tips: Hvis du bruker en USB-A-C-adapter, må du sørge for at adaptersiden ikke er koblet til kontrolleren.

Tandemmodus

For å bruke tandemmodus, koble en annen kontroller til USB-porten på Stadia-kontrolleren. Handlinger fra begge kontrollerne registreres som om de kommer fra den primære Stadia-kontrolleren. Det betyr at du og en annen spiller kan spille i «vennemodus», der dere deler på kontrollen i spillet.

Slik bruker du tandemmodus

1. Slå på Stadia-kontrolleren. Sørg for at den er sammenkoblet med og trådløst tilkoblet en enhet.
  2. Sørg for at den sekundære kontrolleren er ladet og slått av.
  3. Bruk en USB-kabel til å koble den sekundære kontrolleren til USB-C-porten på Stadia-kontrolleren.
    • Hvis du bruker en USB-A-C-adapter, kobler du adaptersiden til den primære kontrolleren. Hvis du kobler sammen to Stadia-kontrollere, slår du av den sekundære kontrolleren før du kobler den til.

Merk: For å bruke vibrering på den primære kontrolleren i tandemmodus, trykk og hold på nedknappen Down button på retningsknappen mens du kobler til den sekundære kontrolleren og så hold på knappen i 3 sekunder etter tilkoblingen.

Vanlige spørsmål om tandemmodus

Hvilke tredjepartskontrollere kan bruke tandemmodus?
Sekundær kontroller (* støtte for vibrering) Leverandør-ID:produkt-ID
Stadia-kontroller* 18d1:9400

Xbox Adaptive Controller

045e:0b0a

Xbox® Series X/S™-kontrollere* 045e:0b12
Xbox One®-kontroller* 045e:02d1
045e:02dd
045e:02ea
Xbox One Elite-kontroller (serie 1 og 2)* 045e:02e3
045e:0b00
Xbox 360®-kontroller (med ledning) 045e:028e
Trådløs Xbox 360-kontroller + adapter 045e:0719
Sony DualSense®-kontroller* 054c:0ce6
Sony DualShock® 4-kontroller* 054c:05c4
054c:09cc
Sony DualShock 3-kontroller 054c:0268
Switch Pro-kontroller 057e:2009
Valve Steam®-kontroller 28de:1102
Trådløs Valve Steam-kontroller + adapter 28de:1142

Hva slags kabel bør jeg bruke for å koble til kontrollerne?
Kabelen du bruker, avhenger av den sekundære kontrolleren. Her er noen eksempler:

Primær Stadia-kontroller (USB-A-C-adapter) til sekundær kontroller (USB-A til mikro-USB-kabel)
Kontroller i Tandemmodus

Primær Stadia-kontroller (USB-A-C-adapter) til sekundær kontroller (USB-A-C-kabel)
Kontroller i Tandemmodus

Primær Stadia-kontroller (USB-C) til sekundær kontroller (USB-C-kabel)
Kontroller i Tandemmodus

Kan jeg bruke tandemmodus hvis Stadia-kontrolleren er koblet til enheten min med en USB-C-kabel?
Nei. For å bruke tandemmodus må Stadia-kontrolleren din være trådløst tilknyttet en enhet via Bluetooth..

Kan jeg bruke en USB-hub eller USB-splitter til å koble mer enn én kontroller til den primære Stadia-kontrolleren?
Nei. Du kan bare koble én sekundær kontroller til den primære Stadia-kontrolleren for tandemmodus.

Kan jeg bruke hodetelefoner i tandemmodus?
Ikke med Stadia-kontrolleren. For å høre lyd i tandemmodus, koble hodetelefonene til enheten som er koblet til Stadia-kontrolleren.

Vanlige spørsmål​

Hvilke enheter er kompatible med Stadia-kontrolleren?
Testingen av Bluetooth-modus fokuserte på enhetene og systemene som er oppført nedenfor. Det er ikke sikkert at modusen fungerer med alle maskinvarekonfigurasjoner. Kompatibilitet med andre tjenester og plattformer er ikke betydelig testet. Vær oppmerksom på at datamaskiner må ha en Bluetooth Low Energy-adapter for å kunne kommunisere med Stadia-kontrolleren i Bluetooth-modus, og at kompatibilitet med annen maskinvare varierer. Haptisk teknologi (vibrering) fungerer kanskje ikke med alle systemer.
  • Windows 10 og 11 og Steam
  • MacOS® 13 og Steam
  • ChromeOS
  • Android

Må jeg bruke Bluetooth-modus? Kan jeg koble til Stadia-kontrolleren med en USB-kabel i stedet?

Etter avviklingen av Stadia 18. januar 2023 er Bluetooth-modus påkrevd for å spille trådløst med kontrolleren. Du kan fortsette å koble til Stadia-kontrolleren med en USB-kabel uansett om du slår på Bluetooth eller ikke.

Når er fristen for å slå på Bluetooth-modus?

Frem til 31. desember 2024 kan du slå på Bluetooth-modus med det nettbaserte oppdateringsverktøyet på stadia.google.com/controller. Følg veiledningen øverst i denne artikkelen.

Fungerer hodetelefoner med ledning med Stadia-kontrolleren i Bluetooth-modus?

Nei. I Bluetooth-modus fungerer ikke hodetelefoner når du kobler dem til Stadia-kontrolleren med ledning. For å høre lyd via hodetelefoner, koble dem til enheten som Stadia-kontrolleren er koblet til, eller koble til kontrolleren med en USB-kabel.

Fungerer Assistent-knappen og Bilde/film-knappen etter at Stadia er avviklet?

Nei. Etter avviklingen kan ikke Google Assistent-knappen Assistant button eller Bilde/film-knappen Capture button brukes til å åpne Google-assistenten eller ta spillopptak.

Fungerer tandemmodus i Bluetooth-modus?

Ja. I Bluetooth-modus kan du bruke tandemmodus til å koble en annen kontroller til den trådløst tilkoblede Stadia-kontrolleren.

Noe gikk galt da jeg prøvde å oppdatere kontrolleren. Kan jeg starte på nytt?

Ja. Koble fra kontrolleren og så hold inne Stadia-knappen i 10 sekunder. Dette tilbakestiller den, slik at du kan prøve på nytt.

Hvordan sjekker jeg hvilken modus kontrolleren er i?

Sjekk hvilken modus kontrolleren er i, ved å koble den til en datamaskin med en USB-kabel og gå til stadia.google.com/controller i Google Chrome.
Merk: Når du har slått på Bluetooth-modus på Stadia-kontrolleren, blir funksjonene for wifi-tilkobling slått av for godt. Du kan ikke tilbakestille denne endringen.

Jeg har åpnet det nettbaserte oppdateringsverktøyet, men Stadia-kontrolleren vises ikke. Hva gjør jeg?

Prøv å koble Stadia-kontrolleren til datamaskinen med en annen USB-kabel, for eksempel den som fulgte med kontrolleren.
Jeg bruker en Linux-basert datamaskin og kan ikke oppdatere Stadia-kontrolleren. Hva gjør jeg?
Hvis datamaskinen kjører et Linux-basert operativsystem, kan det hende at du må legge til nye udev-regler før du kan bruke eller oppdatere kontrolleren:
  1. På Linux-maskinen åpner du terminalen og kjører følgende kommando fra en katalog:
{ cat <<EOF
# SDP protocol
KERNEL=="hidraw*", ATTRS{idVendor}=="1fc9", MODE="0666"
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="1fc9", MODE="0666"
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="0d28", MODE="0666"
# Flashloader
KERNEL=="hidraw*", ATTRS{idVendor}=="15a2", MODE="0666"
# Controller
KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1", MODE="0666"
SUBSYSTEMS=="usb", ATTRS{idVendor}=="18d1", ATTRS{idProduct}=="9400", MODE="0660", TAG+="uaccess"
EOF
} | sudo tee /etc/udev/rules.d/70-stadiacontroller-flash.rules
  1. Deretter kjører du følgende kommando:

sudo udevadm control --reload-rules && sudo udevadm trigger

Stadia-kontrolleren slås ikke på. Hvordan løser jeg det?

Hvis kontrolleren ikke slås på, kan batteriet være utladet. Koble den til en datamaskin eller et strømuttak for å lade den. Hvis dette ikke hjelper, kan du prøve følgende:

1. Koble fra Stadia-kontrolleren.
  2. Trykk og hold på Stadia-knappen Stadia-knapp i 10 sekunder for å tilbakestille kontrolleren.
  3. Trykk og hold på Stadia-knappen Stadia-knapp til statuslampen lyser.

Hva gjør jeg hvis Stadia-kontrolleren ikke vises i Bluetooth-innstillingene på enheten min?

Sørg for at du oppdaterer Stadia-kontrolleren, og følg deretter veiledningen ovenfor for å koble den sammen med enheten. Hvis Stadia-kontrolleren fortsatt ikke vises: Start kontrolleren på nytt og så start enheten på nytt og så prøv igjen.

Stadia-kontrolleren vises i Bluetooth-innstillingene på enheten min, men jeg kan ikke koble til den. Hva gjør jeg?

Gå til Bluetooth-innstillingene på enheten. Fjern enheten som inneholder ordet «Stadia» og så slå Bluetooth av og på igjen og så følg trinnene ovenfor for å koble Stadia-kontrolleren til enheten igjen.

Jeg vil koble Stadia-kontrolleren til en annen enhet. Hvordan gjør jeg det?

For å koble kontrolleren til en annen enhet, trykk på Stadia-knappen Stadia-knapp + Y-knappen Y button i 2 sekunder til statuslampen begynner å blinke oransje. Følg deretter tilkoblingsveiledningen for å koble kontrolleren til en annen enhet.

BLUETOOTH er et registrert varemerke som tilhører Bluetooth SIG, Inc.

MACOS er et varemerke som tilhører Apple Inc.

PLAYSTATION, DUALSHOCK og DUALSENSE er registrerte varemerker som tilhører Sony Interactive Entertainment Inc.

STEAM er et registrert varemerke som tilhører Valve Corporation.

WINDOWS, XBOX, XBOX 360, XBOX ONE og XBOX ADAPTIVE CONTROLLER er registrerte varemerker som tilhører Microsoft Corporation i USA og/eller andre land.

XBOX SERIES XS er et varemerke som tilhører Microsoft Corporation i USA og/eller andre land.