Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Stadia-ohjaimen yhdistäminen laitteeseen

Jos haluat käyttää Stadia-ohjainta muiden palveluiden kanssa, sen laiteohjelmisto on päivitettävä, jotta voit poistaa käytöstä Stadian omat Wi-Fi-yhteydet ja ottaa käyttöön Bluetooth® Low Energy (BLE) ‐ominaisuuden. Tämän jälkeen voit käyttää ohjainta tavallisen langattoman Bluetooth-ohjaimen tapaan joidenkin laitteiden ja palveluiden kanssa. Voit myös liittää Stadia-ohjaimen laitteeseen USB-C-johdolla.

Huom. Kun olet ottanut Bluetooth-tilan käyttöön Stadia-ohjaimessa, sen Wi-Fi-yhteysominaisuudet poistetaan pysyvästi käytöstä. Muutosta ei voi kumota.

Yhteensopivuutta palvelujen ja alustojen kanssa ei ole testattu kattavasti, ja laitteiden yhteensopivuus vaihtelee. Huomaa, että tietokoneissa on oltava Bluetooth Low Energy ‐adapteri, jotta ne voivat kommunikoida Stadia-ohjaimen kanssa Bluetooth-tilassa. Stadia-ohjaimen päivityksiä ei enää tarjota sen jälkeen, kun Stadian palvelimet suljetaan 18.1.2023. Sulkemisen jälkeen sinulla on 31.12.2024 asti aikaa päivittää ohjain, jotta se voi käyttää Bluetooth-tilaa.

Bluetoothin käyttöönotto ohjaimessa

Sinun on päivitettävä Stadia-ohjain, jotta voit yhdistää sen Bluetooth-yhteydellä laitteeseen.

Bluetooth-tilan käyttöönotto Bluetooth-ohjaimessa

Tarvitset:

• Stadia-ohjaimen
  • tietokoneen, jossa on Google Chrome 108 tai uudempi versio
  • USB-johdon.

Näin voit ottaa Bluetooth-tilan käyttöön:

1. Paina ohjaimen Stadia-painiketta Stadia-painike, kunnes tilavalo syttyy.
  2. Liitä Stadia-ohjain tietokoneeseen USB-johdolla.
  3. Avaa tietokoneella Google Chrome ja sitten siirry osoitteeseen stadia.google.com/controller.
  4. Päivitä Stadia-ohjain seuraamalla ohjeita näytöllä.

Vinkki: Jos sinulla on Linux-tietokone, sinun on ehkä lisättävä uusia udev-sääntöjä ennen kuin voit käyttää ohjainta tai päivittää sen.

Stadia-ohjaimen yhdistäminen laitteeseen langattomasti

Kun olet ottanut Bluetooth-tilan käyttöön Stadia-ohjaimessa, voit yhdistää ohjaimen laitteeseen, esim. tietokoneeseen tai älypuhelimeen.

1. Paina Stadia-painiketta Stadia-painike, kunnes valo sammuu ja sitten paina Stadia-painiketta Stadia-painike, kunnes tilavalo sykkii oranssina.

Tilavalo: vilkkuva oranssi

• Huom. Jos tilavalo ei syki oranssina, paina Stadia-painiketta Stadia-painike ja Y button kahden sekunnin ajan.
  1. Avaa sen laitteen asetukset, johon haluat muodostaa yhteyden ja sitten avaa Bluetooth-asetukset ja sitten valitse laite, jonka nimessä on "Stadia".
  2. Jos ohjain ei muodosta laiteparia näiden vaiheiden jälkeen, sinun on ehkä hyväksyttävä ohjain laitteen Bluetooth-valikosta. Jos laiteparin muodostaminen tai ohjaimen yhdistäminen laitteeseen ei vieläkään onnistu, tutustu laitteen valmistajan ohjeisiin.

Kun Stadia-ohjain on yhdistetty laitteeseen langattomasti, tilavalo muuttuu tasaisen valkoiseksi.

Stadia-ohjaimen automaattinen yhdistäminen pariliitettyyn laitteeseen

Kun yhdistät ohjaimen laitepariksi, sen valo vilkkuu valkoisena ja se muodostaa automaattisesti yhteyden laitteeseen, kun käynnistät sen. Jos ohjain ei yhdisty, toista yllä olevat vaiheet yhdistääksesi sen laitteeseen. Jos Bluetoothin kanssa on edelleen ongelmia, tutustu alla oleviin vianetsintävinkkeihin tai laitteesi ohjeisiin.

Stadia-ohjaimen yhdistäminen USB-johdolla

Voit liittää Stadia-ohjaimen USB-johdolla Windows®- tai Android-laitteeseen, jossa on USB-portti. Voit myös liittää ohjaimen useimpiin Stadian kanssa yhteensopiviin laitteisiin.

Vinkki: Jos käytät USB-A–USB-C-adapteria, varmista, että sitä ei ole liitetty ohjaimeen.

Tandem-tila

Jos haluat käyttää tandem-tilaa, liitä toinen ohjain Stadia-ohjaimen USB-porttiin. Molempien ohjainten syötteet tunnistetaan tulevan ensisijaisesta Stadia-ohjaimesta. Tämä tarkoittaa, että sinä ja toinen pelaaja voitte pelata yhdessä "kaveritilassa", jossa jaatte pelin syötteet.

Tandem-tilan käyttäminen

1. Käynnistä Stadia-ohjain. Varmista, että se on pariliitetty ja yhdistetty laitteeseen langattomasti.
  2. Varmista, että toissijainen ohjain on ladattu ja sammutettu.
  3. Yhdistä toissijainen ohjain Stadia-ohjaimen USB-C-porttiin USB-johdolla.
    • Jos käytät USB-A–USB-C-adapteria, yhdistä adapteri ensisijaiseen ohjaimeen. Jos yhdistät kaksi Stadia-ohjainta, sammuta toinen ohjain ennen kuin liität sen.

Huom. Jos haluat käyttää ensisijaisen ohjaimen värinää tandem-tilassa, paina ohjauslevyn alas-painiketta Down button muodostaessasi yhteyttä toiseen ohjaimeen ja sitten pidä sitä painettuna 3 sekuntia yhdistämisen jälkeen.

Tandem-tilasta usein kysyttyä

Millä kolmannen osapuolen ohjaimilla voin käyttää tandem-tilaa?
Toissijainen ohjain (* värinää tuetaan) Myyjän tunnus:tuotteen tunnus (VID:PID)
Stadia-ohjain* 18d1:9400

Xbox Adaptive Controller

045e:0b0a

Xbox® Series X/S™ ‑ohjaimet* 045e:0b12
Xbox One® ‑ohjain* 045e:02d1
045e:02dd
045e:02ea
Xbox One Elite ‑ohjain (Series 1 ja 2)* 045e:02e3
045e:0b00
Langallinen Xbox 360® ‑ohjain 045e:028e
Xbox 360 ‑ohjain, langaton sovitin 045e:0719
Sony DualSense® ‑ohjain* 054c:0ce6
Sony DualShock® 4 ‑ohjain* 054c:05c4
054c:09cc
Sony DualShock 3 ‑ohjain 054c:0268
Switch Pro Controller 057e:2009
Valve Steam® Controller 28de:1102
Valve Steam Controller, langaton sovitin 28de:1142

Millaisen johdon tarvitsen ohjainten yhdistämiseen?
Tarvittava johto riippuu toissijaisesta ohjaimesta. Alla on joitakin esimerkkejä:

Ensisijainen Stadia-ohjain (USB-A–USB-C-adapteri) toissijaiseen ohjaimeen (USB-A–mikro-USB-johto)
Tandem-tilan ohjain

Ensisijainen Stadia-ohjain (USB-A–USB-C-adapteri) toissijaiseen ohjaimeen (USB-A–USB-C-johto)
Tandem-tilan ohjain

Ensisijainen Stadia-ohjain (USB-C) toissijaiseen ohjaimeen (USB-C-johto)
Tandem-tilan ohjain

Voinko käyttää tandem-tilaa, jos Stadia-ohjain on yhdistetty laitteeseen USB-C-johdolla?
Et. Jos haluat käyttää tandem-tilaa, Stadia-ohjaimesi on yhdistettävä laitteeseen langattomasti Bluetoothilla.

Voinko liittää useampia ohjaimia ensisijaiseen Stadia-ohjaimeeni käyttämällä USB-keskitintä tai USB-jakajaa?
Et. Voit liittää vain yhden toissijaisen ohjaimen ensisijaiseen Stadia-ohjaimeen tandem-tilaa varten.

Voinko käyttää kuulokemikrofonia tandem-tilassa?
Et Stadia-ohjaimen kanssa. Jos haluat kuulla ääntä tandem-tilassa, liitä kuulokemikrofoni laitteeseen, joka on liitetty Stadia-ohjaimen laitepariksi.

Usein kysyttyä​

Mitkä laitteet ovat yhteensopivia Stadia-ohjaimen kanssa?
Bluetooth-tilan testauksessa on keskitytty alla mainittuihin laitteisiin ja järjestelmiin, mutta se ei välttämättä toimi kaikissa laitteistomäärityksissä. Yhteensopivuutta muiden palvelujen ja alustojen kanssa ei ole testattu kattavasti. Huomaa, että tietokoneissa on oltava Bluetooth Low Energy ‐adapteri, jotta ne voivat kommunikoida Stadia-ohjaimen kanssa Bluetooth-tilassa. Lisäksi laitteistojen yhteensopivuus vaihtelee. Haptinen teknologia (värinä) ei välttämättä toimi kaikissa järjestelmissä.
  • Windows 10 ja 11 + Steam
  • MacOS® 13 + Steam
  • ChromeOS
  • Android

Täytyykö minun käyttää Bluetooth-tilaa? Voinko liittää Stadia-ohjaimen USB-johdolla?

Kun Stadia on suljettu 18.1.2023, langaton pelaaminen edellyttää Bluetooth-tilaa. Voit edelleen liittää Stadia-ohjaimen USB-johdolla riippumatta siitä, otatko Bluetoothin käyttöön.

Milloin Bluetooth-tila täytyy viimeistään ottaa käyttöön?

Sinulla on 31.12.2024 asti aikaa ottaa Bluetooth-tila käyttöön verkkopohjaisen päivitystyökalun avulla osoitteessa stadia.google.com/controller. Katso ohjeet tämän artikkelin alusta.

Toimivatko langalliset kuulokkeet Stadia-ohjaimen kanssa Bluetooth-tilassa?

Eivät. Kun Bluetooth-tila on käytössä, kuulokkeet eivät toimi, kun liität ne Stadia-ohjaimeen. Jos haluat kuulla ääntä kuulokkeiden kautta, yhdistä ne laitteeseen, jonka laitepariksi Stadia-ohjain on liitetty, tai yhdistä ohjain USB-johdolla.

Toimivatko Assistant- ja Kuvakaappaus-painikkeet Stadian sulkemisen jälkeen?

Eivät. Kun Stadia on suljettu, Google Assistant Assistant button- ja Kuvakaappaus Capture button ‐painikkeet eivät avaa Google Assistantia eivätkä tallenna peliklippejä.

Toimiiko tandem-tila Bluetooth-tilassa?

Kyllä. Bluetooth-tilassa voit yhdistää toisen ohjaimen langattomasti yhdistettyyn Stadia-ohjaimeen tandem-tilan avulla.

Jotain meni pieleen ohjainta päivitettäessä. Voinko aloittaa alusta?

Kyllä. Irrota ohjain ja sitten paina Stadia-painiketta 10 sekunnin ajan. Tämä palauttaa tehdasasetukset, jotta voit yrittää uudelleen.

Miten voin tarkistaa ohjaimeni nykyisen tilan?

Tarkista ohjaimen tila liittämällä se tietokoneeseen USB-johdolla ja siirtymällä Google Chromessa osoitteeseen stadia.google.com/controller.
Huom. Kun olet ottanut Bluetooth-tilan käyttöön Stadia-ohjaimessa, sen Wi-Fi-yhteysominaisuudet poistetaan pysyvästi käytöstä. Muutosta ei voi kumota.

Avasin päivitystyökalun, mutta en näe Stadia-ohjaintani siellä. Mitä teen?

Kokeile liittää Stadia-ohjain tietokoneeseen toisella USB-johdolla, esimerkiksi ohjaimen mukana tulleella johdolla.
Käytän Linux-tietokonetta, enkä voi päivittää Stadia-ohjainta. Mitä teen?
Jos tietokoneessasi on Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä, sinun on ehkä lisättävä uusia udev-sääntöjä ennen kuin voit käyttää ohjainta tai päivittää sen:
  1. Avaa pääte Linux-tietokoneella ja suorita seuraava komento missä tahansa hakemistossa:
{ cat <<EOF
# SDP protocol
KERNEL=="hidraw*", ATTRS{idVendor}=="1fc9", MODE="0666"
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="1fc9", MODE="0666"
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="0d28", MODE="0666"
# Flashloader
KERNEL=="hidraw*", ATTRS{idVendor}=="15a2", MODE="0666"
# Controller
KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1", MODE="0666"
SUBSYSTEMS=="usb", ATTRS{idVendor}=="18d1", ATTRS{idProduct}=="9400", MODE="0660", TAG+="uaccess"
EOF
} | sudo tee /etc/udev/rules.d/70-stadiacontroller-flash.rules
  1. Suorita sitten seuraava komento:

sudo udevadm control --reload-rules && sudo udevadm trigger

Stadia-ohjain ei käynnisty. Miten voin korjata asian?

Jos ohjain ei käynnisty, sen akku voi olla lopussa. Lataa ohjain liittämällä se tietokoneeseen tai pistorasiaan. Jos ongelma ei ratkea:

1. Irrota Stadia-ohjain.
  2. Resetoi ohjain painamalla Stadia-painiketta Stadia-painike 10 sekunnin ajan.
  3. Paina Stadia-painiketta Stadia-painike, kunnes tilavalo syttyy.

Mitä voin tehdä, jos Stadia-ohjain ei näy laitteen Bluetooth-asetuksissa?

Päivitä Stadia-ohjain ja yhdistä se laitepariksi yllä olevien ohjeiden mukaisesti. Jos Stadia-ohjainta ei vieläkään näy, käynnistä ohjain uudelleen ja sitten käynnistä laite uudelleen ja sitten yritä uudelleen.

Stadia-ohjaimeni näkyy laitteen Bluetooth-asetuksissa, mutta en voi yhdistää sitä. Mitä teen?

Poista laitteen Bluetooth-asetuksista laite, jonka nimessä on "Stadia" ja sitten laita Bluetooth pois päältä ja takaisin päälle ja sitten muodosta laitepari uudelleen ja yhdistä Stadia-ohjain laitteeseen yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Haluan yhdistää Stadia-ohjaimen toisen laitteen pariksi. Miten se onnistuu?

Jos haluat yhdistää ohjaimen toisen laitteen pariksi, paina Stadia-painiketta Stadia-painike + Y-painiketta Y button kahden sekunnin ajan, kunnes tilavalo alkaa vilkkua oranssina. Sen jälkeen voit yhdistää ohjaimen toiseen laitteeseen parinmuodostusohjeiden avulla.

BLUETOOTH on rekisteröity tavaramerkki, jonka omistaa Bluetooth SIG, Inc.

MACOS on Apple Inc:n tavaramerkki.

PLAYSTATION, DUALSHOCK ja DUALSENSE ovat Sony Interactive Entertainment Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

STEAM on Valve Corporationin rekisteröity tavaramerkki.

WINDOWS, XBOX, XBOX 360, XBOX ONE ja XBOX ADAPTIVE CONTROLLER ovat Microsoft Corporationin rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa tai muissa maissa.

XBOX SERIES XS on Microsoft Corporationin rekisteröity tavaramerkki Yhdysvalloissa tai muissa maissa.