Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Slut din Stadia-controller til en enhed

Hvis du vil bruge din Stadia-controller sammen med andre tjenester, skal dens firmware opdateres for at deaktivere Stadias egen Wi-Fi-forbindelse og aktivere Bluetooth® Low Energy (BLE). Du kan derefter bruge den som en trådløs Bluetooth-controller sammen med anden hardware og andre tjenester. Du kan også slutte din Stadia-controller til en enhed med et USB-C-kabel.

Bemærk! Når du har aktiveret Bluetooth-tilstanden på din Stadia-controller, deaktiveres dens Wi-Fi-forbindelsesfunktioner permanent. Denne handling kan ikke fortrydes.

Kompatibiliteten med tjenester og platforme er ikke blevet testet grundigt, og enhedskompatibiliteten vil variere. Vær opmærksom på, at computere skal have en Bluetooth Low Energy-adapter for at kommunikere med Stadia-controlleren i Bluetooth-tilstand. Stadia-controlleren opdateres ikke længere, efter Stadia-serverne lukker ned den 18. januar 2023. Efter nedlukningen i januar har du indtil den 31. december 2024 til at opdatere controlleren, så den kan bruge Bluetooth-tilstand.

Aktivér Bluetooth på din controller

Du skal opdatere din Stadia-controller, så den kan bruge Bluetooth, inden du kan parre og forbinde den til en enhed.

Konfigurer Bluetooth-tilstand på din Stadia-controller

Det skal du bruge:

• En Stadia-controller
  • En computer med version 108 eller nyere af Google Chrome
  • Et USB-kabel

Sådan aktiverer du Bluetooth-tilstand:

1. Hold Stadia-knappen Stadia-knap nede på din Stadia-controller, indtil statuslampen tænder.
  2. Brug et USB-kabel til at slutte din Stadia-controller til en computer.
  3. Åbn Google Chrome og derefter på din computer, og gå til stadia.google.com/controller.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at opdatere din Stadia-controller.

Tip! Hvis du har en Linux-computer, skal du muligvis tilføje nye udev-regler, før du kan bruge eller opdatere din controller.

Opret trådløs forbindelse mellem din Stadia-controller og en enhed

Når du har aktiveret Bluetooth-tilstand på din Stadia-controller, kan du forbinde den til en enhed, f.eks. en computer eller mobiltelefon.

1. Hold Stadia-knappen nede Stadia-knap, indtil den slukker og derefter hold Stadia-knappen nede Stadia-knap, indtil statuslampen pulserer orange.

Orange blink på statuslampe

• Bemærk! Hvis statuslampen ikke pulserer orange, skal du holde Stadia-knappen Stadia-knap og Y button nede på samme tid i 2 sekunder.
  1. Åbn indstillingerne på den enhed, du vil oprette forbindelse til og derefter gå til Bluetooth-indstillingerne og derefter vælg den enhed, der indeholder ordet "Stadia".
  2. Hvis controlleren ikke kan parres, efter du har udført disse trin, skal du muligvis godkende controlleren via Bluetooth-menuen på din enhed. Hvis du stadig har problemer med at parre eller forbinde din controller til en enhed, kan du få vejledning fra producenten af enheden.

Når din Stadia-controller har trådløs forbindelse til en enhed, lyser statuslampen hvidt.

Automatisk oprettelse af forbindelse mellem din Stadia-controller og en parret enhed

Når du har parret din controller med en enhed, blinker den hvidt og opretter automatisk forbindelse til enheden, når du tænder den. Hvis din controller ikke kan oprette forbindelse, skal du gentage ovenstående trin for at oprette forbindelse til en enhed. Hvis du stadig har problemer med Bluetooth, kan du se vores tips til fejlfinding nedenfor eller følge din enheds brugervejledning.

Tilslut din Stadia-controller via et USB-kabel

Du kan bruge et USB-kabel til at slutte din Stadia-controller til en Windows®- eller Android-enhed, der har en USB-port. Du kan også slutte din controller til de fleste enheder, der var kompatible med Stadia.

Tip! Hvis du bruger en USB A til C-adapter, skal du sørge for, at adaptersiden ikke er sluttet til din controller.

Tandemtilstand

Hvis du vil bruge Tandemtilstand, skal du slutte en anden controller til USB-porten på din Stadia-controller. Input fra begge controllere registreres, som om de kommer fra din primære Stadia-controller. Det betyder, at du og en anden spiller kan spille sammen i en "vennetilstand", hvor I deler spilinput.

Brug af Tandemtilstand

1. Tænd din Stadia-controller. Sørg for, at den er parret og har trådløs forbindelse til en enhed.
  2. Sørg for, at den sekundære controller er opladet og slukket.
  3. Brug et USB-kabel til at slutte den sekundære controller til USB-C-porten på din Stadia-controller.
    • Hvis du bruger en USB A til C-adapter, skal du slutte adaptersiden til din primære controller. Hvis du tilslutter to Stadia-controllere, skal du slukke den anden controller, inden du tilslutter den.

Bemærk! Hvis du vil bruge vibration på den primære controller i Tandemtilstand, skal du holde knappen Down button nede på D-pad'en, mens du tilslutter den anden controller og derefter hold den nede i 3 sekunder, efter der er oprettet forbindelse.

Ofte stillede spørgsmål om Tandemtilstand

Hvilke controllere fra tredjeparter kan bruge Tandemtilstand?
Sekundær controller (*vibration understøttes) Leverandør-id:Produkt-id
Stadia-controller* 18d1:9400

Xbox Adaptive Controller

045e:0b0a

Xbox® Series X/S™-controllere* 045e:0b12
Xbox One®-controller* 045e:02d1
045e:02dd
045e:02ea
Xbox One Elite-controller (serie 1 og 2)* 045e:02e3
045e:0b00
Trådløs Xbox 360®-controller 045e:028e
Xbox 360-controller med trådløs adapter 045e:0719
Sony DualSense®-controller* 054c:0ce6
Sony DualShock® 4-controller* 054c:05c4
054c:09cc
Sony DualShock 3-controller* 054c:0268
Switch Pro Controller 057e:2009
Valve Steam®-controller 28de:1102
Valve Steam-controller med trådløs adapter 28de:1142

Hvilken type kabel skal jeg bruge til at forbinde controllerne?
Det kabel, du skal bruge, afhænger af den sekundære controller. Her er nogle eksempler:

Primær Stadia-controller (USB-A til C-adapter) til sekundær controller (USB-A til mikro-USB-kabel)
Controllere med tandemtilstand

Primær Stadia-controller (USB A til C-adapter) til sekundær controller (USB-A til USB-C-kabel)
Controllere med tandemtilstand

Primær Stadia-controller (USB-C) til sekundær controller (USB-C-kabel)
Controllere med tandemtilstand

Kan jeg bruge Tandemtilstand, hvis min Stadia-controller er tilsluttet en enhed med et USB-C-kabel?
Nej. Din Stadia-controller skal være trådløst forbundet til en enhed via Bluetooth for at bruge Tandemtilstand.

Kan jeg bruge en USB-hub eller en USB-splitter til at tilslutte mere end én controller til min primære Stadia-controller?
Nej. Du kan kun slutte én sekundær controller til din primære Stadia-controller for at bruge Tandemtilstand.

Kan jeg bruge et lydheadset i Tandemtilstand?
Nej, ikke med Stadia-controlleren. Hvis du vil høre lyden i Tandemtilstand, skal du slutte dit headset til den enhed, der er parret med din Stadia-controller.

Ofte stillede spørgsmål​

Hvilke enheder er kompatible med Stadia-controlleren?
Testen af Bluetooth-tilstanden fokuserede på de enheder og systemer, der er angivet nedenfor, men fungerer muligvis ikke med alle hardwarekonfigurationer. Kompatibiliteten med andre tjenester og platforme er ikke blevet testet grundigt. Vær opmærksom på, at computere skal have en Bluetooth Low Energy-adapter for at kunne kommunikere med Stadia-controlleren i Bluetooth-tilstand, og at hardwarekompatibiliteten varierer. Haptisk teknologi (vibration) fungerer muligvis ikke med alle systemer.
  • Windows 10 and 11 + Steam
  • MacOS® 13 + Steam
  • ChromeOS
  • Android

SKAL jeg bruge Bluetooth-tilstand? Kan jeg tilslutte min Stadia-controller via et USB-kabel i stedet?

Efter nedlukningen af Stadia den 18. januar 2023 skal Bluetooth-tilstand være aktiveret, før du kan spille trådløst. Du kan fortsætte med at tilslutte din Stadia-controller via et USB-kabel, uanset om du aktiverer Bluetooth eller ej.

Hvor lang tid har jeg til at aktivere Bluetooth-tilstand?

Du skal aktivere Bluetooth-tilstand ved hjælp af det webbaserede opdateringsværktøj på stadia.google.com/controller inden den 31. december 2024. Følg vejledningen øverst i denne artikel.

Fungerer høretelefoner med ledning sammen med Stadia-controlleren i Bluetooth-tilstand?

Nej. I Bluetooth-tilstand fungerer høretelefonerne ikke, når du slutter dem til Stadia-controlleren. Hvis du vil høre lyd via hovedtelefonerne, skal du slutte dem til den enhed, som din Stadia-controller er parret med, eller tilslutte din controller med et USB-kabel.

Vil Assistent-knappen og optageknappen stadig fungere, efter nedlukningen af Stadia?

Nej. Efter nedlukningen åbner Assistent-knappen Assistant button ikke Google Assistent, og optageknappen Capture button optager ikke spilklip.

Fungerer Tandemtilstand i Bluetooth-tilstand?

Ja. I Bluetooth-tilstand kan du bruge Tandemtilstand til at forbinde en anden controller til din trådløst forbundne Stadia-controller.

Der gik noget galt, da jeg forsøgte at opdatere min controller. Kan jeg starte forfra?

Ja. Træk stikket ud af din controller og derefter hold Stadia-knappen nede i 10 sekunder. Denne handling gendanner fabriksindstillingerne, så du kan prøve igen.

Hvordan tjekker jeg min controllers nuværende tilstand?

Du kan tjekke controllerens tilstand ved at slutte den til en computer med et USB-kabel. Brug Google Chrome til at navigere til stadia.google.com/controller.
Bemærk! Når du har aktiveret Bluetooth-tilstanden på din Stadia-controller, deaktiveres dens Wi-Fi-forbindelsesfunktioner permanent. Denne handling kan ikke fortrydes.

Jeg gik til det webbaserede opdateringsværktøj, men min Stadia-controller vises ikke. Hvad skal jeg gøre?

Prøv at slutte din Stadia-controller til din computer med et andet USB-kabel, f.eks. det, der fulgte med controlleren.
Jeg bruger en Linux-baseret computer og kan ikke opdatere min Stadia-controller. Hvad skal jeg gøre?
Hvis din computer kører et Linux-baseret operativsystem, skal du muligvis tilføje nye udev-regler, før du kan bruge eller opdatere controlleren:
  1. Åbn terminalen på din Linux-computer, og kør følgende kommando fra en mappe:
{ cat <<EOF
# SDP protocol
KERNEL=="hidraw*", ATTRS{idVendor}=="1fc9", MODE="0666"
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="1fc9", MODE="0666"
ACTION=="add", SUBSYSTEM=="usb", ATTR{idVendor}=="0d28", MODE="0666"
# Flashloader
KERNEL=="hidraw*", ATTRS{idVendor}=="15a2", MODE="0666"
# Controller
KERNEL=="hidraw*", SUBSYSTEM=="hidraw", ATTRS{idVendor}=="18d1", MODE="0666"
SUBSYSTEMS=="usb", ATTRS{idVendor}=="18d1", ATTRS{idProduct}=="9400", MODE="0660", TAG+="uaccess"
EOF
} | sudo tee /etc/udev/rules.d/70-stadiacontroller-flash.rules
  1. Derefter skal du køre følgende kommando:

sudo udevadm control --reload-rules && sudo udevadm trigger

Min Stadia-controller tænder ikke. Hvordan løser jeg problemet?

Hvis din controller ikke tænder, kan batteriet være afladet. Slut den til en computer eller stikkontakt for at oplade den. Hvis det ikke virker:

1. Træk stikket ud af din Stadia-controller.
  2. Hold Stadia-knappen Stadia-knap nede i 10 sekunder for at nulstille controlleren.
  3. Hold Stadia-knappen Stadia-knap nede, indtil statuslampen tænder.

Hvad kan jeg gøre, hvis min Stadia-controller ikke vises i Bluetooth-indstillingerne på min enhed?

Sørg for at opdatere din Stadia-controller, og følg derefter vejledningen ovenfor for at parre den med din enhed. Hvis din Stadia-controller stadig ikke vises, skal du genstarte controlleren og derefter genstart enheden og derefter prøv igen.

Min Stadia-controller vises i Bluetooth-indstillingerne på min enhed, men jeg kan ikke oprette forbindelse til den. Hvad skal jeg gøre?

I Bluetooth-indstillingerne på din enhed skal du fjerne den enhed, der indeholder ordet "Stadia" og derefter slå Bluetooth fra og derefter til igen og derefter følg vejledningen ovenfor for at parre din Stadia-controller igen og forbinde den til enheden.

Jeg vil parre min Stadia-controller med en anden enhed. Hvordan gør jeg det?

Du kan parre din controller med en anden enhed ved at holde Stadia-knappen Stadia-knap og Y-knappen Y button nede i 2 sekunder, indtil statuslampen begynder at blinke orange. Du kan derefter følge parringsvejledningen for at forbinde controlleren til en anden enhed.

BLUETOOTH er et registreret varemærke tilhørende Bluetooth SIG, Inc.

MACOS er et varemærke tilhørende Apple Inc.

PLAYSTATION, DUALSHOCK og DUALSENSE er registrerede varemærker tilhørende Sony Interactive Entertainment Inc.

STEAM er et registreret varemærke tilhørende Valve Corporation.

WINDOWS, XBOX, XBOX 360, XBOX ONE og XBOX ADAPTIVE CONTROLLER er registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation i USA og/eller andre lande.

XBOX SERIES XS er et varemærke tilhørende Microsoft Corporation i USA og/eller andre lande.