Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Stadia spelen op een smart-tv

Je kunt Stadia installeren op een geschikte smart-tv en games spelen met een Stadia-controller, het touchscreen op je mobiele apparaat of een geschikte controller van derden.

Wat je nodig hebt

Als je op een smart-tv wilt spelen, heb je het volgende nodig:

Bekijk de snelstartgids voor hulp bij het instellen van een nieuw Stadia-account.

Je account instellen

Voordat je op je smart-tv games kunt spelen, moet je je account instellen, een controller aan je scherm koppelen en een game toevoegen aan je bibliotheek.

1. Installeer de app op je tv

Zoek en download de Stadia-app Stadia-icoon via de appstore op je smart-tv.

2. Start de app op je tv en log in

1. Gebruik de afstandsbediening van je tv om de Stadia-app Stadia-icoon te starten op je smart-tv.
  2. Selecteer Aan de slag en dan log in op het Google-account dat is gekoppeld aan je Stadia-account.
    • Opmerking: Als je geen Stadia-account hebt, geven sommige smart-tv's een QR-code weer die je kunt scannen om een account te maken.
  3. Selecteer Volgende en dan volg de instructies op het scherm.
  4. Optioneel: Kies een beveiligingspincode van 4 cijfers. Met deze pincode kun je voorkomen dat anderen op je tv toegang hebben tot je account.

3. Koppel een controller aan je tv

Nadat je bent ingelogd op je account, wordt je gevraagd een controller aan je scherm te koppelen. Selecteer een optie, zoals Een controller verbinden of Een telefoon gebruiken als controller en volg de instructies op het scherm om de gewenste manier van bedienen in te stellen.

Als je tv Bluetooth®-gamepads ondersteunt, kun je een geschikte bluetooth-controller koppelen via het apparaatmenu van je tv. Je kunt ook via je mobiele apparaat een controller draadloos koppelen aan je tv. Als de controller is ingesteld, krijg je een melding op je tv.

Je kunt met je tv-afstandsbediening navigeren in de Stadia-app, maar je hebt een controller nodig om games te spelen. Als je een draadloze bluetooth-controller gebruikt met de Stadia-app op een Samsung®-smart-tv, sluit je een game door op de afstandsbediening van je tv op de terugknop te drukken. Je kunt ook de knop Sluiten in het Stadia-menu selecteren.

4. Voeg games toe aan je Stadia-bibliotheek

Koop of claim een game om deze aan je bibliotheek toe te voegen. Als je games koopt op je mobiele apparaat of op stadia.com, worden ze automatisch weergegeven op het startscherm van Stadia op je smart-tv.

Een account verwijderen

Als je je account van je smart-tv wilt verwijderen, start je de Stadia-app Stadia-icoon op je tv en dan selecteer je account en dan zorg dat er een controller aan het scherm is gekoppeld. Volg daarna de instructies op het scherm om je account te verwijderen. Je moet opnieuw inloggen als je op die tv weer toegang wilt krijgen tot je account.

Een game spelen

Als je een game wilt spelen, start je de Stadia-app Stadia-icoon op je tv en dan selecteer een game op het startscherm en dan selecteer Spelen Stadia Play button.

Het menu met Stadia-opties openen

Open het menu met Stadia-opties door op de Stadia-knop Stadia-knop op je Stadia-controller of touch-gamepad te drukken. Je kunt ook op de startknop op een geschikte controller van derden drukken of je avatar rechtsboven in het startscherm selecteren.

Veelgestelde vragen

Ik kan op mijn smart-tv niet inloggen op mijn Google-account. Help!
Als je verificatie in 2 stappen instelt voor je Google-account, kun je mogelijk niet inloggen op je smart-tv. Als je wilt inloggen, stel je Google-prompts in voor je account.

Je kunt ook niet inloggen als je account onder toezicht staat. Dan wordt er een prompt op het tv-scherm weergegeven met instructies om het probleem op te lossen.

Kan ik Stadia-games rechtstreeks op mijn smart-tv kopen of claimen?
Nee. Op sommige smart-tv's kun je wel in-game aankopen doen. Je kunt ook eenvoudig games of add-on content kopen of claimen met je mobiele apparaat of op stadia.com. Geclaimde of gekochte games worden automatisch weergegeven in je bibliotheek op je tv.

Bieden smart-tv's 4K en HDR-gameplay?
Als je een actief Stadia Pro-abonnement hebt, aan de bandbreedte- en hardwarevereisten voldoet, en je tv ondersteuning biedt voor 4K en HDR, kun je bepaalde games in HDR spelen met een resolutie tot 4K.

Ik heb een LG® webOS-smart-tv met een dimmer en screensaver. Wordt mijn game hierdoor onderbroken?
Alleen in bepaalde omstandigheden. Je scherm wordt gedimd als je een game speelt en 2 minuten inactief bent. De screensaver op je LG-smart-tv start pas als je 10 minuten inactief bent. Als je geen game speelt, worden de dimmer en de screensaver van je tv gewoon gestart. Deze tijden kunnen verschillen afhankelijk van je smart-tv.

BLUETOOTH is een gedeponeerd handelsmerk Bluetooth SIG, Inc.

LG en gerelateerde merken zijn handelsmerken van LG Electronics Inc.

SAMSUNG is een gedeponeerd handelsmerk van Samsung Electronics Co. Ltd.