Starting November 9, 2022, Stadia will attempt to automatically process refunds for all purchases of games, add-on content and subscriptions fees other than Stadia Pro made through the Stadia store. We ask for your patience as we work through each transaction and that you refrain from contacting Customer Support as they will not be able to expedite your refund during this time. For more information, check the Announcement FAQ.

Ofte stillede spørgsmål om Stadia-meddelelsen

Sidst opdateret: 8. marts 2023

Den 29. september 2022 meddelte Google, at Stadia-serverne deaktiveres den 18. januar 2023. Den følgende artikel indeholder svar på ofte stillede spørgsmål og opdateres, efterhånden som der kommer nye oplysninger. Vend tilbage igen senere for at tjekke, om der er opdateringer, inden du kontakter supportteamet.

Stadia-refusioner

Fra og med den 9. november 2022 forsøger Stadia automatisk at behandle refusioner af alle køb af spil, tilføjelser og abonnementsbetalinger, som ikke er Stadia Pro, og som er foretaget via Stadia Store. Vi beder dig om at være tålmodig, mens vi arbejder os igennem alle transaktioner, og om at du undlader at kontakte kundeservice, da de ikke kan fremskynde behandlingen af din refusion i løbet af denne periode. Vi forventer stadig at have behandlet størstedelen af refusionerne inden den 18. januar 2023.

Ofte stillede spørgsmål

Refusioner, returneringer og nye køb

Spørgsmål: Hvordan behandles mine Stadia Store-refusioner?
Svar: Fra og med den 9. november 2022 forsøger vi automatisk at refundere hver enkelt transaktion til den betalingsform, der blev brugt til at foretage købet. Hvis vi ikke kan foretage en refusion til den oprindelige betalingsform, sender vi en mail til den Google-konto, der blev brugt til at foretage købet. Mailen indeholder en vejledning i, hvordan du konfigurerer en alternativ refusionsmetode.
Spørgsmål: Hvordan og hvornår får jeg besked om min refusion?

Svar:

• Kunder, der har foretaget 20 eller færre køb i Stadia Store, modtager én mail for hver transaktion, der er foretaget (herunder en separat mail for hver gentagelse af eventuelle kvalificerede faste abonnementer).
    • Du kan se en komplet liste over transaktioner, der kræver din opmærksomhed, på pay.google.com og klikke på Underretninger Alert øverst på siden.
  • Kunder, der har foretaget 21 eller flere køb i Stadia Store, modtager én mail med en oversigt over alle refusionsforsøg. Hvis det er nødvendigt, indeholder denne mail en vejledning i, hvad du skal gøre, for at vi kan gennemføre din refusion.

Hvis du har modtaget en mail om, at refusionen blev foretaget, men den betalingsform, som beløbet blev refunderet til, ikke længere er aktiv, og du ikke har modtaget en ny mail fra Google med yderligere vejledning, skal du kontakte banken og/eller betalingskortselskabet for at finde ud af, hvordan du modtager dine penge.

Spørgsmål: Får jeg en refusion, selvom jeg har slettet min Google-konto?
Svar: I tilfælde, hvor en Stadia-spiller har slettet sin Google-konto, forsøger vi stadig automatisk at refundere transaktionen til den oprindelige betalingsform. Hvis betalingsformen ikke længere er tilgængelig, skal du kontakte Stadia-kundeservice og have følgende oplysninger klar: Mailadressen for den slettede konto, den seneste transaktionsdato og det seneste transaktionsbeløb.
Spørgsmål: Hvornår modtager jeg min refusion?
Svar: Fra og med den 9. november 2022 begynder vi at sende refusioner af køb, der er foretaget i Stadia Store. Vi beder dig om at være tålmodig, mens vi arbejder os igennem alle transaktioner, da vi stadig forventer at have behandlet størstedelen af refusionerne inden den 18. januar 2023. Undlad at kontakte kundeservice, da de ikke kan fremskynde behandlingen af din refusion i løbet af denne periode. Der kan opstå forsinkelser, hvis den oprindelige betalingsform ikke længere er tilgængelig, og vi er nødt til at anmode om yderligere trin for at fuldføre refusionen.
Spørgsmål: Hvornår modtager jeg refusionen af mit hardwarekøb i Google Store?
Svar: Vi er ved at arbejde os igennem denne proces, og vi forventer at have behandlet størstedelen af refusionerne inden den 18. januar 2023.
Spørgsmål: Modtager jeg en refusion? Hvad kan jeg få refunderet?
Svar: Vi tilbyder refusioner af alle Stadia-hardwarekøb (Stadia-controllere, Founder's Edition, Premiere Edition og pakker til spil og streaming med Google TV), der er foretaget via Google Store, og softwaretransaktioner (køb af spil og tilføjelser), som er foretaget via Stadia Store. Stadia Pro-abonnementer kan ikke refunderes, men du kan fortsat spille dine spil i Pro uden yderligere debiteringer, indtil den endelige dato for nedlukning.
Spørgsmål: Hvorfor kan jeg ikke længere købe spil? Kan jeg foretage transaktioner i spil?
Svar: Vi har nu lukket Stadia Store og deaktiveret al handel på Stadia-platformen, inklusive transaktioner i spil.
Spørgsmål: Jeg har ikke længere den betalingsform, som jeg brugte til at foretage købet. Hvordan modtager jeg min refusion?
Svar: I mange tilfælde accepterer banken stadig refusionen, og vi anbefaler, at du kontakter banken for at få dine penge. Hvis din bank ikke accepterer refusionen, sender vi dig en mail med en vejledning i, hvad du skal gøre for at modtage din refusion.
Spørgsmål: Jeg har modtaget en mail fra Stadia om, at jeg skal tilmelde mig Payoneer for at modtage min refusion. Hvad er Payoneer?
Svar: Vi har indgået et partnerskab med Payoneer, som hjælper med refusioner til kunder, der har transaktioner, som vi ikke kan refundere automatisk. Vi kontakter disse kunder via mail for at sætte dem direkte i kontakt med Payoneer.
Spørgsmål: Jeg mangler stadig refusioner. Hvornår modtager jeg dem?

Svar: Nogle refusioner kan kræve yderligere trin, før du kan modtage dem. Google har indgået et samarbejde med en platform, som hedder Payoneer, og denne kan hjælpe dig med at færdigbehandle dine refusioner.

Du kan forvente at få en mail fra Stadia i januar, der indeholder et link, som er genereret specielt til dig og din konto. Undlad at dele linket med nogen, da dette vil medføre, at det tager længere tid, før du får din refusion. I mailen bliver du bedt om at tilmelde dig på Payoneers website og verificere din identitet, før du vælger betalingsform og -metode til din refusion.

Spørgsmål: Jeg har kontaktet min bank og mit betalingskortselskab, men de har bedt mig om at kontakte Google for at få min refusion. Hvad skal jeg gøre?
Svar: Følg denne vejledning:
  1. Gå til pay.google.com.
  2. Vælg Underretninger Alert øverst på siden.
  3. Tjek listen over transaktioner. Hvis du mener, at der mangler refusioner på listen, skal du kontakte Stadia-kundesupport og oplyse repræsentanten om ordrenummeret for hver transaktion, som du mener, mangler. Du kan finde dine ordrenumre (kaldes også transaktions-id'er) i Stadia-indstillingerne og derefter vælg Køb og abonnementer og derefter vælg en transaktion.
Spørgsmål: Jeg har bestilt noget via forudbestilling. Bliver jeg debiteret?
Svar: Alle fremtidige forudbestillinger annulleres, og du bliver ikke debiteret. Hvis du allerede er blevet debiteret, får du din betaling refunderet.
Spørgsmål: Bliver mit Stadia Pro-abonnement refunderet?
Svar: Vi refunderer ikke debiteringer for Stadia Pro-abonnementer, der er foretaget før den 29. september 2022. Spillere, der havde et aktivt Stadia Pro-abonnement fra og med den 29. september 2022, bliver ikke debiteret for adgangen til deres Pro-samling eller andre abonnementsberettigelser i løbet af nedlukningsperioden.
Spørgsmål: Jeg blev faktureret for mit Pro-abonnement den 29. september 2022 eller derefter. Får jeg pengene tilbage for abonnementet?
Svar: Alle debiteringer for Pro-abonnementer, der blev opkrævet den 29. september 2022 (midnat PST) eller senere, vil blive refunderet.
Spørgsmål: Skal jeg returnere min hardware for at få en refusion?
Svar: I de fleste tilfælde behøver du ikke at returnere hardware, der er købt i Google Store, for at få en refusion. Følgende hardware er kvalificeret til en refusion: Stadia-controlleren, Founder's Edition, Premiere Edition og pakker til spil og streaming med Google TV. I nogle tilfælde kan du blive bedt om at fremvise bevis på, at du har enheden, før du kan få en refusion.
Spørgsmål: Kan jeg returnere hardware til fysiske Google Store-butikker?
Svar: Nej. Google Store kan ikke behandle returneringer eller refusioner.
Spørgsmål: Jeg har modtaget en Stadia-controller i gave. Hvad er jeg berettiget til?
Svar: Refusioner af Stadia-controlleren, Founder's Edition, Premiere Edition og pakker til spil og streaming med Google TV udbetales til den oprindelige køber til den købspris, der blev betalt.
Spørgsmål: Bliver Power Support CLAW™ til Stadia-controlleren refunderet?
Svar: Nej. Denne vare er ikke kvalificeret til refusion.

Midlertidig spiloplevelse

Spørgsmål: Hvor længe kan jeg spille mine spil på Stadia?
Svar: Stadia-platformen og -spilserverne kan fortsat tilgås online indtil den 18. januar 2023, så du kan fortsætte med at spille de spil, du har i din samling.
Spørgsmål: Fungerer alle spillene som forventet i løbet af denne periode?
Svar: Vi forventer, at der kan opstå problemer med gameplay i løbet af denne periode, især i forbindelse med spil, der kræver handel, men de fleste spil forventes at fortsætte med at fungere som normalt.
Spørgsmål: Hvad med mine fremskridt i spil? Kan jeg overføre mine fremskridt i spil til en anden platform?
Svar: Spil, som understøtter synkronisering af fremskridt, tillader muligvis overførsel af fremskridt til andre platforme, men denne mulighed er ikke tilgængelig for alle titler. Kontakt spiludvikleren eller udgiveren, hvis du har yderligere spørgsmål om overførsel af gemte spil og fremskridt på kontoen. Nogle udgivere har allerede annonceret deres planer om at overføre fremskridt i spil: Disse omfatter bl.a. Ubisoft, Bungie, I/O Interactive, CD Projekt Red, Rockstar Games og Bethesda. Find opdateringer fra disse og andre udgivere på udgivernes sociale kanaler.
Spørgsmål: Hvorfor kan jeg ikke tilmelde mig Stadia Pro?
Svar: Vi har lukket Stadia Store og deaktiveret al handel på Stadia-platformen, inklusive nye abonnementer.
Spørgsmål: Kan jeg overføre mine Stadia-spil til en anden platform?
Svar: En række spiludgivere giver mulighed for at overføre spildata til andre platforme, men du skal muligvis købe spillet på en anden platform for at spille det. Gå til udgivernes sociale kanaler for at få flere oplysninger om deres spil.

Stadia-controlleren

Spørgsmål: Kan jeg bruge Stadia-controlleren med en trådløs Bluetooth®-forbindelse?
Svar: Ja. Indtil den 31. december 2024 kan du bruge det webbaserede opdateringsværktøj på stadia.google.com/controller til at aktivere tilstanden Bluetooth Low Energy på din Stadia-controller.
Spørgsmål: Kan jeg få support til min Stadia-controller efter nedlukningen af Stadia?
Svar: Nej. Når Stadia er lukket ned, tilbydes der ikke længere support til Stadia-controllere. Du kan dog få fuld refusion for Stadia-controllere. Få flere oplysninger om Stadia-refusioner.

BLUETOOTH er et registreret varemærke tilhørende Bluetooth SIG, Inc.