Kehitystyökalu: RAW-muokkaus

Kehitystyökalu käynnistyy välittömästi avatessasi RAW-tiedoston. Voit käynnistää sen myös Työkalut ja suodattimet ‑valikosta RAW-tiedoston ollessa auki. Saat työkalun muokkausvalikon näkyviin pyyhkäisemällä kuvaa pystysuunnassa. Voit parantaa kuvaa valitsemalla asetuksen ja pyyhkäisemällä vaakasuunnassa. Valikon sisältö:

• Valotus Säädä kuvan valon määrää.
  • Varjostus Säädä vain kuvan varjostusten tai tummien alueiden kirkkautta.
  • Korostus Säädä vain kuvan korostusten tai vaaleiden alueiden kirkkautta.
  • Kontrasti Säädä varjostusten ja korostusten välistä eroa.
  • Rakenne Lisää kuvan yksityiskohtien määrää. Rakennetoiminto käyttää ainutlaatuista algoritmia, jonka avulla kuvan kohteiden pintarakennetta parannetaan ilman, että kohteiden reunat muuttuvat.
  • Lämpötila Säädä kuvan viileiden sinisten sävyjen ja lämpimien keltaisten sävyjen välistä tasapainoa.
  • Sävytys Säädä kuvan vihreän ja magentan sävyjen välistä tasapainoa.

Mikä on RAW-tiedosto?

Digitaalikamera mittaa punaista, vihreää ja sinistä valoa erikseen, ja mittaustulosten analyysin perusteella se luo kuvaan värit. Kamera voi kuitenkin mitata huomattavasti enemmän värejä kuin ihmissilmä kykenee erottamaan.

Esimerkiksi JPEG-tiedostot koostuvat todellisista väreistä, jotka silmät voivat erottaa. Tiedostoissa on karsittu tai yksinkertaistettu värien ylimääräistä dataa, ja esimerkiksi kuvan vaaleimmat ja tummimmat osat näkyvät pelkästään valkoisena tai mustana.

RAW-tiedostoihin tallennetaan alkuperäistä kuvasensorin dataa, joten ne eivät ole vielä tässä vaiheessa kuvan muodossa. Pelkästään valkoisena tai mustana näkyviä kohtia voidaan vielä käsitellä värejä koskevan datan palauttamiseksi.

Yhteensopivuus

• Android: Snapseedilla voi muokata DNG RAW ‑tiedostoja kaikissa laitteissa, joilla voi tallentaa DNG-muodossa, ja useimmissa muissa uusissa laitteissa.
  • iOS: Snapseedilla voit muokata seuraavista kameramalleista tuotuja RAW-tiedostotyyppejä kaikissa nykyisissä Apple-mobiililaitteissa*
    • Canon EOS 1Ds Mark II, 1D Mark III, 1Ds Mark III, 1D Mark IV, 1Dx, 5D, 5D Mark II, 5D Mark III, 6D, 7D, 7D Mark II, 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D, 100D (Kiss X7, Rebel SL1), 350D (Kiss Digital N, Digital Rebel XT), 400D (Kiss Digital X, Digital Rebel XTi), 450D (Kiss X2, Rebel XSi), 500D (Kiss X3, Rebel T1i), 550D (Kiss X4, Rebel T2i), 600D (Kiss X5, Rebel T3i), 650D (Kiss X6i, Rebel T4i), 700D (Kiss X7i, Rebel T5i), 750D (Kiss X8i, Rebel T6i), 1000D (Kiss F, Rebel XS), 1100D (Kiss X50, Rebel T3), RebelT6 760D, Rebel T6 8000D, 1200D, M
    • Canon Powershot G1X, G7X, G12, G16, S100
    • Fuji X100
    • Nikon 1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df, Coolpix A, Coolpix p7800
    • Olympus E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
    • Panasonic CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
    • Sony A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
    • DNG-tiedostot Kaikki .dng-tiedostot

*iPad 2, iPad 3, iPad 4 ja iPad mini tuottavat artefakteja osaan tiettyjen kameroiden kuvia.

Tuonnin työnkulut

Tuetut työnkulut tuotaessa RAW-tiedostoja mobiililaitteille:

iOS-laite

• Lightning to SD Card Camera Reader: Lukee kaikki tuetut RAW-tiedostot ja auttaa käyttäjää tuomaan ne kameran rullaan. Huom. Jotkut DNG-tiedostot saattavat näkyä käyttöliittymässä ja kameran rullassa tyhjinä, mutta ne näkyvät oikein Snapseedissä. Tutustu sovellukseen Apple Storessa.
  • Lightning to USB Camera Adapter: Sovellusta voi käyttää yhdessä kameran USB-portin tai USB SD ‑kortinlukijan kanssa. Se lukee kaikki tuetut RAW-tiedostot ja auttaa käyttäjää tuomaan ne kameran rullaan. Tutustu sovellukseen Apple Storessa.
  • EyeFi MobiPro: RAW-tiedostot voi siirtää iOS-laitteelle Wi-Fi-yhteyden kautta avaamalla Eyefi Mobi ‑sovelluksen ja valitsemalla jaa/tallenna kuva. Kuvat tallennetaan RAW-tiedostoina kameran rullaan. Huom. Käyttöjärjestelmän on oltava iOS 9.3.4.
  • Google Drive: Valitse kuva Drivessa, napauta valikkokuvaketta ja valitse Lähetä kopio. Drive lataa tiedoston. Valitse Tallenna kuva, jos haluat tallentaa kuvan kameran rullaan. Valitse Avaa, jos haluat avata sen suoraan Snapseedissä. Huom. Drive-version on oltava v4.12 ja käyttöjärjestelmän iOS 9.3.4.
  • Apple Mail: Lähetä RAW-tiedosto sähköpostilla, lataa se kokonaan postilaatikossa, avaa kuvan esikatselu ja napauta jakamiskuvaketta. Valitse Tallenna kuva, jos haluat tallentaa kuvan kameran rullaan. Valitse Kopioi Snapseediin, jos haluat avata sen suoraan Snapseedissä.