Fremkald: RAW-redigering

Fremkald startes øjeblikkeligt, når du åbner en RAW-fil, men du har også adgang til Fremkald via menuen Værktøjer og filtre, når en RAW-fil er åben. Når du har åbnet menuen, skal du stryge lodret på billedet for at få adgang til redigeringsmenuen. Når du har valgt en valgmulighed, skal du stryge vandret for at foretage forbedringer. Denne menu omfatter:

• Eksponering Juster mængden af lys på billedet.
  • Skygger Juster kun lysstyrken af skygger eller de mørkeste områder på billedet.
  • Highlight Juster kun lysstyrken af highlights eller de lyseste områder på billedet.
  • Kontrast Juster graden af forskel på skygger og highlights.
  • Struktur Øg mængden af detaljer på billedet. Struktur bruger en unik algoritme til at fremhæve teksturen af objekter på hele billedet, uden at det påvirker objekternes kanter.
  • Temperatur Juster balancen mellem kølige blå og varme gule toner på billedet.
  • Farvetone Juster balancen mellem grønne og lyserøde toner på billedet.

Hvad er RAW?

Et digitalkamera måler rødt, grønt og blåt lys separat og analyserer derefter disse mål for at skabe farver. Der findes dog mange flere farver, der kan måles af kameraet, end der kan ses af mennesker.

JPEG-filer er eksempelvis billeder, der er lavet af faktiske farver, som mennesker kan se. Ekstra farvedata bliver klippet og forenklet, så billedets lyseste og mørkeste områder fremstår som ren hvid eller ren sort.

RAW-filer gemmer de originale sensordata, og det betyder, at RAW-filen faktisk ikke er et billede endnu. Det, der fremstår som ren hvid eller ren sort, kan stadig manipuleres for at gendanne farvedata.

Kompatibilitet

• Android Snapseed kan lave RAW-redigering af DNG-filer på alle enheder, der kan tage billeder i DNG-format, og på de fleste nye enheder.
  • iOS Snapseed kan redigere RAW-filer fra kameramodeller på følgende liste på alle nuværende Apple-mobilenheder*
    • Canon EOS 1Ds Mark II, 1D Mark III, 1Ds Mark III, 1D Mark IV, 1Dx, 5D, 5D Mark II, 5D Mark III, 6D, 7D, 7D Mark II, 20D, 30D, 40D, 50D, 60D, 70D, 100D (Kiss X7, Rebel SL1), 350D (Kiss Digital N, Digital Rebel XT), 400D (Kiss Digital X, Digital Rebel XTi), 450D (Kiss X2, Rebel XSi), 500D (Kiss X3, Rebel T1i), 550D (Kiss X4, Rebel T2i), 600D (Kiss X5, Rebel T3i), 650D (Kiss X6i, Rebel T4i), 700D (Kiss X7i, Rebel T5i), 750D (Kiss X8i, Rebel T6i), 1000D (Kiss F, Rebel XS), 1100D (Kiss X50, Rebel T3), RebelT6 760D, Rebel T6 8000D, 1200D, M
    • Canon Powershot G1X, G7X, G12, G16, S100
    • Fuji X100
    • Nikon 1AW1, 1J1, 1J2, 1J3, 1J4, 1S1, 1S2, 1V1, 1V2, 1V3, D3, D3X, D4, D4S, D40, D40X, D50, D60, D70, D70s, D80, D90, D200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D3000, D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, Df, Coolpix A, Coolpix p7800
    • Olympus E-M1, E-M5, E-M10, E-P1, E-P2, E-P3, E-P5, E-PL3, E-PL5, E-PL7, OM-D E-M5 Mark II
    • Panasonic CM1, FZ300, G70, GF1, GF3, GF5, GF7, GH3, GH4, GM1, GM5, GX1, GX8, LX5, LX7, LX100
    • Sony A7, A7R, A7S, A7 Mark II, A55, A58, A65, A77, A77 Mark II, A99, A700, A3000, A5000, A5100, A6000, QX1, NEX-5, NEX-5N, NEX-5R, NEX-6, NEX-7, NEX-C3, NEX-F3, RX1, RX1R, RX10, RX10 Mark II, RX100, RX100 Mark II, RX100 Mark III, RX100 Mark IV
    • DNG-filer Alle .dng-filer

*iPad 2, iPad 3, iPad 4 og iPad mini er kendt for at producere artefakter med nogle billeder fra visse kameraer

Arbejdsprocesser til import

Følgende er understøttede arbejdsprocesser til import af RAW-filer til dine mobilenheder:

I iOS

• Lightning til SD-kortkameralæser kan læse alle understøttede RAW-filer og giver brugeren mulighed for at importere dem til kamerarullen. Bemærk! Nogle DNG-filer kan se tomme ud i grænsefladen og kamerarullen, men vises korrekt i Snapseed. Tjek det ud i Apple Store.
  • Lightning til USB-kameramellemstik kan bruges sammen med et kameras USB-port eller en USB SD-læser til at læse alle understøttede RAW-filer og give brugeren mulighed for at importere dem til kamerarullen. Tjek det ud i Apple Store.
  • EyeFi MobiPro RAW-filer kan overføres til en iOS-enhed via Wi-Fi ved at bruge appen "Eyefi Mobi" og vælge Del/Gem billede. Billederne vil blive gemt som RAW-filer i kamerarullen. Bemærk! Dette kræver iOS 9.3.4.
  • Google Drev Vælg et billede i Drev, tryk på ikonet med tre prikker, og vælg derefter "Send kopi". Drev downloader filen. Vælg "Gem billede" for at gemme det i kamerarullen, eller vælg "Åbn i" for at åbne det direkte i Snapseed. Bemærk! Dette kræver Drev v4.12 og iOS 9.3.4.
  • Apple Mail Send en e-mail med en RAW-fil, download den helt i Mail, og åbn derefter forhåndsvisningen af billedet, og tryk på ikonet "Del". Vælg "Gem billede" for at gemme det i kamerarullen, eller vælg "Kopiér til Snapseed" for at åbne det direkte i Snapseed.