Staplar

I Snapseeds icke-destruktiva arbetsflöde gör staplar att alla verktyg och filter som tidigare har tillämpats på en bild kan ändras. Kopiera och klistra in ändringar från en bild till en annan, infoga fler verktyg och filter i arbetsflödet eller ändra reglageinställningarna utan att behöva börja om. Tryck på om du vill få tillgång till stapeln för den aktuella bilden. Siffran i ikonen ändras beroende på hur många verktyg och filter som har tillämpats på bilden.

Kopiera och klistra in en stapel

Så här tillämpar du exakt de ändringar som gjorts på en bild på en annan:

• Öppna bilden med önskad stapel i Snapseed.
  • Tryck på och öppna Staplar.
  • Tryck på och välj sedan Kopiera.
  • Stäng staplarna genom att trycka på STÄNG. Innan du öppnar nästa bild ska du jobba klart med den aktuella bilden. Du behöver inte jobba snabbt eftersom stapeln förblir kopierad tills den skrivs över av en annan kopierad stapel.
  • Öppna nästa bild genom att trycka på ÖPPNA.
  • När du är redo att tillämpa stapeln trycker du på för att öppna Staplar. Tryck sedan på .
  • Välj mellan Klistra in eller Infoga. Klistra in tillämpar stapeln exakt så som den har kopierats. Alla andra verktyg och filter som tillämpas på den öppna bilden skrivs över. Infoga lägger till stapeln i den öppna bilden utan att skriva över eventuella tidigare ändringar. Om det redan finns andra verktyg och filter som tillämpas på den öppna bilden kan en kopierad stapel infogas när som helst i den befintliga stapeln.
Ändra ett befintligt verktyg eller filter

Så här gör du ändringar i ett verktyg eller filter utan att ta bort steget och börja om:

• Tryck på och öppna Staplar.
  • Tryck på det verktyg eller filter som ska ändras och tryck sedan på pilen för att öppna redigeringsmenyn.
  • Tryck på om du vill öppna verktyget eller filtret igen och göra ändringar. Tryck sedan på för att återgå till vyn Staplar.
  • Om du vill tillämpa efterföljande ändringar trycker du på det översta verktyget eller filtret i stapeln.
Ta bort ett verktyg eller filter från en stapel

Så här tar du bort ett verktyg eller filter i något skede i arbetsflödet utan att behöva ångra och återskapa efterföljande ändringar:

• Tryck på och öppna Staplar.
  • Tryck på det verktyg eller filter som ska tas bort och tryck sedan på pilen för att öppna redigeringsmenyn.
  • Tryck på för att ta bort det.
  • Om du vill tillämpa efterföljande ändringar trycker du på det översta verktyget eller filtret i stapeln.
Lägga till ett verktyg eller filter i en stapel

Det är viktigt i vilken ordning verktyg och filter tillämpas. Så här lägger du till ett verktyg eller filter i något skede i arbetsflödet utan att behöva ångra och återskapa efterföljande ändringar:

• Tryck på och öppna Staplar.
  • Tryck på verktyget eller filtret i stapeln som ska tillämpas precis innan det nya verktyget eller filtret. Det nya verktyget eller filtret tillämpas ovanpå det som valts.
  • Lämna Staplar genom att trycka på STÄNG. Lägg märke till att de efterföljande ändringarna är borta från bilden, men att de tillämpas igen när det nya verktyget eller filtret har lagts till.
  • Lägg till önskat verktyg eller filter.
  • Tryck på och återvänd till Staplar.
  • Om du vill tillämpa efterföljande ändringar trycker du på det översta verktyget eller filtret i stapeln.
Pensla selektivt på ett verktyg eller filter på en bild

Med penseln i Staplar kan ett verktyg eller filter tillämpas enbart på vissa delar av bilden och inte på hela bilden. Denna process, som kallas maskering, ger verktygen eller filtren markant mer redigeringsförmåga, vilket möjliggör mer avancerade mobila arbetsflöden.

• Börja med att tillämpa ett verktyg eller filter på hela bilden, som vanligt.
  • Tryck på och öppna Staplar.
  • Tryck på det verktyg eller filter som ska maskeras och tryck sedan på pilen för att öppna redigeringsmenyn.
  • Tryck på och öppna penseln i Staplar.
  • Ändra opaciteten för penseln genom att trycka på eller . Värdet 0 ändrar borsten till ett suddgummi som tar bort tidigare penseldrag.
  • Precis som för penselverktyget blir en fingertopp penseln. Ändra storleken på penseln i Staplar genom att zooma in och ut ur bilden.
  • Tryck på om du vill visa penseldragen i orange.
  • Tryck på om du vill tillämpa masken och återvända till Staplar.
  • Om du vill tillämpa efterföljande ändringar trycker du på det översta verktyget eller filtret i stapeln.