Stapels

In de niet-destructieve workflow van Snapseed kunt u met de functies 'Stapels' alle tools en filters aanpassen die u eerder op een afbeelding heeft toegepast. U kunt bewerkingen van de ene afbeelding naar de andere kopiëren en plakken, extra tools en filters aan de workflow toevoegen of instellingen voor schuifregelaars aanpassen, zonder dat u helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Tik op om de stapel voor de huidige afbeelding weer te geven. Het getal in het pictogram verandert op basis van het aantal tools en filters dat op de afbeelding is toegepast.

Een stapel kopiëren en plakken

U kunt exact dezelfde bewerkingen die u op één afbeelding heeft toegepast, als volgt toepassen op een andere afbeelding:

• Open de afbeelding met de gewenste stapel in Snapseed.
  • Tik op om 'Stapels' te openen.
  • Tik op en selecteer 'Kopiëren'.
  • Tik op 'SLUITEN' om 'Stapels' te sluiten. Voltooi indien nodig eerst uw bewerkingen aan de huidige afbeelding voordat u de volgende afbeelding opent. U hoeft niet snel te werken, aangezien de stapel gekopieerd blijft totdat deze wordt overschreven door een andere gekopieerde stapel.
  • Tik op 'OPENEN' om de volgende afbeelding te openen.
  • Wanneer u klaar bent om de stapel toe te passen, tikt u op om 'Stapels' te openen en vervolgens op .
  • Kies 'Plakken' of 'Invoegen'. Met Plakken wordt de stapel exact hetzelfde toegepast zoals deze is gekopieerd, waarbij andere tools en filters die momenteel op de geopende afbeelding zijn toegepast, worden overschreven. Met Invoegen wordt de stapel toegevoegd aan de geopende afbeelding zonder dat eerdere bewerkingen worden overschreven. Als er al andere tools en filters zijn toegepast op de geopende afbeelding, kan een gekopieerde stapel op elk gewenst moment in de huidige stapel worden ingevoegd.
Een bestaande tool of filter aanpassen

U kunt als volgt wijzigingen in een tool of filter aanbrengen zonder de stap te verwijderen en opnieuw te beginnen:

• Tik op om 'Stapels' te openen.
  • Tik op de tool die of het filter dat u wilt aanpassen en tik vervolgens op de pijl om het menu 'Bewerken' te openen.
  • Tik op om de tool of het filter opnieuw te openen en breng de gewenste wijzigingen aan. Tik vervolgens op om terug te gaan naar de stapelweergave.
  • Als u de latere bewerkingen opnieuw wilt toepassen, tikt u op de tool of het filter helemaal boven aan de stapel.
Een tool of filter verwijderen uit een stapel

U kunt als volgt een tool of filter uit elk punt van de workflow verwijderen, zonder dat u latere bewerkingen ongedaan hoeft te maken of opnieuw hoeft te maken:

• Tik op om 'Stapels' te openen.
  • Selecteer een te verwijderen tool of filter door erop te tikken en tik vervolgens op de pijl om het menu 'Bewerken' te openen.
  • Tik op om te verwijderen.
  • Als u de latere bewerkingen opnieuw wilt toepassen, tikt u op de tool of het filter helemaal boven aan de stapel.
Een tool of filter invoegen in een stapel

De volgorde waarin tools en filters worden toegepast, is van belang. U kunt als volgt een tool of filter op elk punt van de workflow invoegen, zonder dat u latere bewerkingen ongedaan hoeft te maken of opnieuw hoeft te maken:

• Tik op om 'Stapels' te openen.
  • Tik op de tool of het filter in de stapel dat vlak vóór de nieuwe tool of het nieuwe filter moet worden toegepast. De nieuwe tool of het nieuwe filter wordt na de geselecteerde items toegepast.
  • Tik op 'SLUITEN' om 'Stapels' te sluiten. De latere bewerkingen zijn uit de afbeelding verwijderd, maar deze worden opnieuw toegepast nadat de nieuwe tool of het nieuwe filter wordt toegevoegd.
  • Voeg de gewenste tool of het gewenste filter toe.
  • Tik op om te terug te gaan naar 'Stapels'.
  • Als u de latere bewerkingen opnieuw wilt toepassen, tikt u op de tool of het filter helemaal boven aan de stapel.
Selectieve bewerkingen toepassen op een afbeelding met een tool of filter

Met het penseel voor stapels kunt u een tool of filter alleen op bepaalde gedeelten van een afbeelding toepassen in plaats van op de gehele afbeelding. Met dit proces (ook bekend als maskeren) worden de bewerkmogelijkheden van alle tools en filters aanzienlijk vergroot, waardoor meer geavanceerde mobiele workflows kunnen worden uitgevoerd.

• Pas om te beginnen een tool of filter toe op de gehele afbeelding, zoals u gewend bent.
  • Tik op om 'Stapels' te openen.
  • Selecteer de tool die of het filter dat u wilt maskeren door erop te tikken en tik vervolgens op de pijl om het menu 'Bewerken' te openen.
  • Tik op om het penseel voor stapels te openen.
  • Wijzig de transparantie van het penseel voor stapels door op of te tikken. Met een waarde van 0 wordt het penseel voor stapels ingesteld op een gum waarmee vorige penseelstreken kunnen worden gewist.
  • Net als bij de penseeltool kunt u het penseel met één vinger bedienen. Wijzig het formaat van het penseel voor stapels door de afbeelding in en uit te zoomen.
  • Tik op om de penseelstreken oranje te maken.
  • Tik op om de maskering toe te passen en terug te gaan naar 'Stapels'.
  • Als u de latere bewerkingen opnieuw wilt toepassen, tikt u op de tool of het filter helemaal boven aan de stapel.