Komma igång med Verktyg och filter

När du har öppnat en bild kommer du åt verktyg och filter genom att trycka på VERKTYG och lägga till en redigering. Med verktygen kan du justera bilden genom att exempelvis beskära eller räta ut den, ta bort prickar och repor. Sedan kan du lägga till filter som ger bilden en viss stil.

Det är viktigt i vilken ordning verktyg och filter tillämpas. Om du exempelvis lägger till Ramar innan du lägger till Linsoskärpa så blir ramen suddig. Om Ramar läggs till efter Linsoskärpa förblir ramen skarp.

Jämför med ett enda klick. Tryck och håll nere på i ett verktyg eller filter så visas före-bilden. På startskärmen kan du trycka och hålla nere på själva bilden.

Zooma in om du vill se detaljer genom att nypa på bilden. Använd två fingrar för att panorera genom bilden när du har zoomat i den.

Arbetsflödet är icke-destruktivt. När du jobbar med staplar kan du justera ändringar som tidigare gjorts i verktyg och filter även efter att du sparat bilden.