Een pagina maken

Op je Google-site kun je een onbeperkt aantal pagina's maken. Sites werken het beste als er niet meer dan 1000 pagina's en bijlagen aan worden toegevoegd.

Dit artikel is voor de klassieke versie van Google Sites (zonder de knop Publiceren in de rechterbovenhoek). Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites.

Een blanco pagina maken

1. Open je website in Google Sites.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Pagina maken' Nieuwe pagina.
  3. Geef de pagina een naam.
  4. Klik op URL wijzigen als je je eigen URL wilt kiezen.
  5. Kies een paginasjabloon.
  6. Geef onder 'Selecteer een locatie' aan waar je de pagina wilt plaatsen. Je kunt maximaal 500 pagina's als subpagina's onder een andere pagina plaatsen.
  7. Klik op Maken.
  8. Als je de vormgeving van de pagina wilt aanpassen, klik je op Lay-out en kies je een van de opties.
Een type pagina kiezen

Gebruik de onderstaande standaardsjablonen om eenvoudig pagina's te maken.

• Webpagina: Voor een eenvoudige pagina met tekst en afbeeldingen, geïntegreerde gadgets en standaardindelingen voor tekst.
  • Aankondigingen: Voor pagina's met aankondigingen, blogposts en andere updates, gesorteerd van nieuw naar oud.
  • Archiefpagina: Voor een lijst met bestanden die je naar je site hebt geüpload. Iedereen die zich voor de pagina heeft aangemeld, ontvangt een melding wanneer je bestanden toevoegt, wijzigt of verwijdert.
  • Lijst: Voor een gespecificeerde lijst waarmee je kunt bijhouden welke taken je hebt voltooid.
  • Startpagina: Voor een pagina met voor de gebruiker geïntegreerde gadgets. Je moet een werk- of schoolaccount gebruiken.
Een pagina kopiëren
  1. Log in bij Google Sites met je Google-account.
  2. Klik vanaf de startpagina van Google Sites op je site.
  3. Klik op de pagina die je wilt kopiëren.
  4. Klik op 'Meer acties' Meer acties en vervolgens Pagina kopiëren.
  5. Geef de pagina een naam.
  6. Klik op URL wijzigen als je je eigen URL wilt kiezen.
  7. Geef onder 'Selecteer een locatie' aan waar je de pagina wilt plaatsen.
  8. Klik op Kopiëren.
Links naar andere pagina's weergeven

Je kunt onder aan de pagina een lijst weergeven van alle onderliggende pagina's.

1. Log in bij Google Sites met je Google-account.
  2. Klik vanaf de startpagina van Google Sites op je site.
  3. Klik op de pagina waaraan je links wilt toevoegen.
  4. Klik op 'Meer acties' Meer acties en vervolgens Pagina-instellingen.
  5. Schakel Links naar subpagina's weergeven in.
  6. Klik op Opslaan.