Een site maken, een naam geven of kopiëren

Met Google Sites kun je een website voor persoonlijk of zakelijk gebruik maken.

Opmerking: Dit gedeelte gaat over de nieuwe versie van Google Sites (klik bovenaan op Maken Maken). Hulp bij de klassieke versie van Google Sites

Een Google-site maken en een naam geven

1. Klik bovenaan de homepage van Google Sites op Maken Maken.
  2. Klik linksboven op Naamloze site.
  3. Geef de naam van het sitebestand op en dan druk op Enter of Return.
  4. Voeg content aan je site toe.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.

De naam van je site wijzigen

1. Open op een computer de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Zoek de site waarvan je de naam wilt wijzigen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Naam wijzigen.
  4. Typ de nieuwe naam en klik op OK.

Een titel toevoegen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik linksboven op Geef de naam van de site op.
  3. Typ de naam die je aan de site wilt geven.
  4. Druk op Enter of Return.

Een kopie van je site maken

1. Open op een computer de site die je wilt kopiëren in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Site dupliceren.
  3. Geef onder Bestandsnaam een naam voor de gekopieerde site op.
  4. Optioneel: Klik op Wijzigen om de locatie van de site te wijzigen.
  5. Klik op OK.

Opmerking: Een hele grote site kan mogelijk niet worden gekopieerd.

Een URL wijzigen of opnieuw gebruiken

Je kunt de URL van je site wijzigen of een bestaande URL waarvan je de eigenaar bent opnieuw gebruiken.

De URL van je website wijzigen

1. Open op een computer je site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven naast Publiceren op het dropdownmenu Pijl-omlaag en dan Publicatie-instellingen.
  3. Geef onder Webadres de gewenste URL op.
  4. Klik op Opslaan.

Een bestaande URL waarvan je de eigenaar bent opnieuw gebruiken

Als je een webadres wilt gebruiken dat nu wordt gebruikt of in het verleden is gebruikt voor een site waarvan je de eigenaar bent, kun je de URL van de bestaande site wijzigen voordat je die aan een andere site toewijst.

Stap 1: Wijzig het adres van de bestaande site

1. Open op een computer de site met de URL die je opnieuw wilt gebruiken in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven naast Publiceren op het dropdownmenu Pijl-omlaag en dan Publicatie-instellingen.
  3. Geef onder Webadres een andere URL op.
  4. Klik op Opslaan.

Stap 2: Gebruik het adres opnieuw voor een andere site

1. Open de site waarvoor je de URL wilt gebruiken.
  2. Klik rechtsboven op Publiceren
  3. Geef onder Webadres een URL op.
  4. Klik op Publiceren. De URL is nu toegewezen aan de nieuwe site.

Opmerking: Je kunt een URL waarvan je de eigenaar bent ook opnieuw gebruiken door de bestaande site definitief te verwijderen voordat je de URL aan een andere site toewijst. Meer informatie over hoe je een site definitief verwijdert

Klassieke versie van Google Sites

Opmerking: Dit gedeelte gaat over de klassieke versie van Google Sites. Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites

Je webadres wijzigen

Je kunt je webadres niet wijzigen, maar je kunt wel een kopie van de site maken en deze naar een nieuw webadres verplaatsen.

Opmerking: Je kunt alleen sites kopiëren waarvan je zelf eigenaar bent.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer acties Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik op Deze website kopiëren.
  4. Voer een naam in naast 'sitenaam'.
  5. Klik bovenaan op Kopiëren.
  6. Optioneel: Je kunt nu de oude site verwijderen.