Een site maken, een naam geven of kopiëren

Met Google Sites kun je een website voor persoonlijk of zakelijk gebruik maken.

Opmerking: Dit gedeelte gaat over de nieuwe versie van Google Sites (met Maken Maken in de rechterbenedenhoek). Hulp bij de klassieke versie van Google Sites

Een Google-site maken

1. Open op een computer de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsonder op Maken Maken.
  3. Voeg content aan je site toe.
  4. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.

Een kopie van je site maken

1. Open op een computer de site die je wilt kopiëren in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Site dupliceren.
  3. Geef onder Bestandsnaam een naam voor de gekopieerde site op.
  4. Optioneel: Klik op Wijzigen om de locatie van de site te wijzigen.
  5. Klik op OK.

Opmerking: Een hele grote site kan mogelijk niet worden gekopieerd.

Je site een naam geven

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik linksboven op Naamloze site.
  3. Voer de naam van je sitebestand in.
  4. Druk op Enter of Return.

De naam van je site wijzigen

1. Open op een computer de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Zoek de site waarvan je de naam wilt wijzigen.
  3. Klik op Meer Meer en dan Naam wijzigen.
  4. Typ de nieuwe naam en klik op OK.

Een titel toevoegen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik linksboven op Geef de naam van de site op.
  3. Typ de naam die je aan de site wilt geven.
  4. Druk op Enter of Return.

Klassieke versie van Google Sites

Opmerking: Dit gedeelte gaat over de klassieke versie van Google Sites (met Maken in de linkerbovenhoek). Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites

Een site maken of je webadres wijzigen

Een site maken
  1. Open op een computer de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik linksboven op Maken en dan in de klassieke versie van Sites.
  3. Selecteer een template.
  4. Voer een naam voor je site en een URL in.
  5. Klik op Maken.

Je webadres wijzigen

Je kunt je webadres niet wijzigen, maar je kunt wel een kopie van de site maken en deze naar een nieuw webadres verplaatsen.

Opmerking: Je kunt alleen sites kopiëren waarvan je zelf eigenaar bent.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer acties Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik op Deze website kopiëren.
  4. Voer een naam in naast 'sitenaam'.
  5. Klik bovenaan op Kopiëren.
  6. Optioneel: Je kunt nu de oude site verwijderen.