Uw site met anderen delen

Je kunt je site delen met anderen, zodat:

• mensen je site kunnen bekijken,
  • mensen je site kunnen bewerken,
  • je site openbaar toegankelijk is of openstaat voor een groep gebruikers.

Dit artikel is voor de klassieke versie van Google Sites (zonder de knop Publiceren in de rechterbovenhoek). Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites.

Je site delen en publiceren

Als je wilt dat mensen je site zonder uitnodiging kunnen zien, kun je je site openbaar maken. Maak je site anders privé. Je kunt je site ook delen met bepaalde personen.

1. Open je website in Google Sites.
  2. Klik op Delen in de rechterbovenhoek.
    • Je site openbaar maken: Ga naar 'Wie heeft toegang' en klik op Wijzigen. Je kunt je site openbaar toegankelijk maken voor iedereen, openbaar maken binnen je domein, je site beschikbaar stellen voor mensen met een link of alleen bezoekers toestaan die je hebt uitgenodigd.
    • Mensen of Google Discussiegroepen uitnodigen voor je site: Ga naar 'Mensen uitnodigen', voer de namen in en vervolgens en klik op Verzenden.
    • Iemands rechten wijzigen: Ga naar de naam en klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Een gebruiker verwijderen: Ga naar de naam en klik op Verwijderen Verwijderen.
  3. Klik op Opslaan als je klaar bent.

Opmerking: Als het niet lukt je site openbaar te maken, is het mogelijk dat de domeinbeheerder openbare sites in het domein heeft uitgeschakeld.

Meer informatie over rechten

Als je je site deelt, kun je zelf bepalen hoe mensen je site kunnen gebruiken. Elk toegangsniveau omvat de rechten van lagere niveaus.

De juiste rechten kiezen

Gebruikers met de rol 'Mag weergeven' kunnen:

• pagina's weergeven.

Gebruikers met de rol 'Mag bewerken' kunnen:

• pagina's maken, bewerken, verwijderen en verplaatsen,
  • bijlagen en opmerkingen toevoegen,
  • zich aanmelden voor sitewijzigingen en paginawijzigingen.

Gebruikers met de rol 'Is eigenaar' kunnen:

• de rechten van anderen instellen,
  • de thema's en lay-out van de site wijzigen,
  • de naam van de site wijzigen,
  • de site verwijderen.
De foutmelding 'Onvoldoende privileges' oplossen

Als je de foutmelding 'Onvoldoende privileges' te zien krijgt, is er iets op de pagina waarvoor je geen toestemming hebt. Vraag de eigenaar van de site om toestemming.

De toegang tot afzonderlijke pagina's wijzigen

Je kunt mensen voor verschillende pagina's verschillende rechten geven.

1. Open je website in Google Sites.
  2. Klik op Delen in de rechterbovenhoek.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Rechten op paginaniveau inschakelen en vervolgens Rechten op paginaniveau inschakelen.
  4. Aan de linkerkant wordt de sitemap weergegeven.
  5. Als je toegangsrechten wilt wijzigen, klik je op de pagina in de lijst en vervolgens en vervolgens op Wijzigen.
  6. Volg de instructies in het venster.

Opmerking: Als je je site openbaar maakt, is het mogelijk dat je rechten op paginaniveau overschrijft.