Het uiterlijk van je site wijzigen

Je kunt het thema en de taal van je site wijzigen of het lettertype en de kleur van elk element op je pagina's aanpassen. Je kunt ook bepalen op welke manier mobiele gebruikers je pagina's te zien krijgen.

Dit artikel is voor de klassieke versie van Google Sites (zonder de knop Publiceren in de rechterbovenhoek). Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites.

Kleuren en lettertypen instellen

1. Open je website in Google Sites.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer acties' Meer acties en vervolgens Site beheren.
  3. Klik op Thema's, kleuren en lettertypen.
  4. Klik op het dropdown-menu onder Basisthema om een thema te kiezen.
  5. Je kunt op elk weergegeven lay-outelement klikken.
    • Voor achtergronden kun je een kleur kiezen of een afbeelding plaatsen in een witte ruimte.
    • Voor tekst kun je een lettertype, kleur en grootte kiezen.

Een taal kiezen voor je site

Je kunt kiezen welke taal op je site wordt gebruikt.

1. Open je website in Google Sites.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer acties' Meer acties en vervolgens Site beheren.
  3. Scrol naar 'Taal voor weergave op site' en klik op het dropdown-menu om een taal te kiezen.
  4. Klik op Opslaan.

Voorbeeldpagina's voor mobiele weergave

Ga als volgt te werk als je wilt zien hoe pagina's eruitzien op mobiele apparaten:

1. Ga naar de pagina die je wilt weergeven.
  2. Klik op 'Meer acties' Meer acties en vervolgens Paginavoorbeeld bekijken als lezer.
  3. Klik op het nieuwe tabblad, boven de hoofdtekst van de pagina, op Mobiel.