Vanaf 1 september 2021 kunnen klassieke Sites niet meer worden bekeken door anderen. Meer informatie over hoe je je sites vandaag nog kunt converteren naar de nieuwe versie van Sites

Gadgets, scripts en andere content aan klassieke sites toevoegen

Belangrijk:

Je kunt je site aanpassen door links, scripts, gadgets, app-content en andere functies toe te voegen.

Je site aanpassen

Linken naar bestanden of tekst

Je kunt linken naar bestanden of verschillende delen van je site, zodat mensen de gewenste informatie makkelijk kunnen vinden.

Linken naar bestanden op je site

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Meer acties Instellingen.
  3. Klik op Site beheren en dan Bijlagen.
  4. Klik naast het bestand met de rechtermuisknop op Weergeven of Downloaden.
  5. Selecteer Snelkoppeling kopiëren of Linkadres kopiëren:
    • Weergeven: kies deze optie als je wilt dat mensen het bestand in een nieuw venster te zien krijgen.
    • Downloaden: kies deze optie als je wilt dat mensen een kopie van het bestand op hun computer downloaden.
  6. Ga naar de pagina waar je de link wilt plaatsen en klik op Bewerken Bewerken.
  7. Selecteer de tekst die je wilt koppelen en klik op Link Link en dan Webadres.
  8. Plak de gekopieerde link onder Link maken naar deze URL en klik op OK en dan Opslaan.

Linken naar een gedeelte van je site

Je kunt een ankerlink aan de pagina toevoegen als je wilt linken naar een gedeelte van je pagina (geen koptekst).

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Ga naar de pagina met de content waarnaar je wilt linken en klik op Bewerken Bewerken en dan <HTML>.
  3. Voeg een ankerlink aan je tekst toe. Bijvoorbeeld: <a name="AnchorName"> Dit is mijn tekst </a>.
    • Tip: Vervang 'AnchorName' door de gewenste naam voor de link.
  4. Klik op Updaten en dan Opslaan.

Je kunt controleren of de ankerlink werkt door # en de naam van de tekstlink achter de URL van de pagina te typen en op Enter te drukken.

• Bijvoorbeeld: https://sites.google.com/site/mysite#AnchorName.

Gadgets aan je site toevoegen

Je kunt een agenda, rekenmachine, nieuwsfeed of andere gadgets aan je site toevoegen.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op de pagina waaraan je een gadget wilt toevoegen.
  3. Klik rechtsboven op Bewerken Bewerken.
  4. Klik op de plek waar je het bestand wilt invoegen.
  5. Klik op Invoegen en dan klik onder Gadgets op Meer gadgets.
  6. Kies links een bronlocatie voor gadgets.
  7. Scroll door de lijst en klik op de gadgets die je wilt gebruiken.
  8. Klik rechtsboven op Opslaan.

Opmerking: Gadgets worden niet meegeteld voor je opslaglimiet.

Ruimte voor opmerkingen toevoegen

Je kunt gebruikers met bewerkingsrechten de mogelijkheid bieden om opmerkingen over je site toe te voegen.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Ga naar de pagina waaraan je ruimte voor opmerkingen wilt toevoegen.
  3. Klik op Meer opties Instellingen en dan Pagina-instellingen.
  4. Klik op Opmerkingen toestaan. Het vak voor opmerkingen wordt onderaan de pagina weergegeven.
  5. Klik rechtsboven op Opslaan.
Een zoekbalk toevoegen
  1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op Meer acties Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik onder 'Zoekopties inschakelen en configureren' op Zoeken configureren.
  4. Klik op Zoeken inschakelen.
  5. Kies een of meer opties onder Zoekproviders.
  6. Klik op OK.
  7. Klik bovenaan op Opslaan.

Scripts gebruiken

Je kunt Google Apps Scripts gebruiken om automatisch taken voor je bezoekers uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld het volgende doen:

• E-mails en agenda-uitnodigingen verzenden.
  • Content maken op basis van je gebruikers.
  • Je eigen web-apps ontwerpen.

Stap 1: Maak een script

Opmerking: Je kunt geen Google Apps Scripts importeren, maar je kunt de scripts wel kopiëren en in een nieuw bestand op je site plakken.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op Meer acties Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik op Google Apps Scripts.
    • Klik op Nieuw script toevoegen als je een script wilt maken in de editor.
    • Klik op een script in de lijst als je het script wilt bewerken.
  4. Bewerk of plak het script.
  5. Optioneel: Ga naar de werkbalk en klik op Afspelen Afspelen om het script te testen. Als je om toestemming wordt gevraagd, klik je op Toestaan.
  6. Klik in het menu Bestand op Opslaan of Alles opslaan.

Stap 2: Voeg je script toe

Je kunt je script als gadget of als link aan een pagina toevoegen.

Optie 1: Voeg als gadget toe

Voer je script uit voor iemand die de pagina opent.

Opmerking: De gadget kan dezelfde content openen en bewerken als je Google-account.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Ga naar de pagina die je wilt bewerken.
  3. Klik op Bewerken Bewerken.
  4. Klik op de plek waar je het script wilt invoegen.
  5. Klik op Invoegen en dan Apps Script.
  6. Volg de instructies in het venster.

Optie 2: Voeg als link toe

Voer je script uit voor iemand die bij zijn Google-account is ingelogd en op een link klikt.

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Ga naar de pagina die je wilt bewerken.
  3. Klik op Bewerken Bewerken.
  4. Selecteer de tekst die je wilt linken.
  5. Klik op Link Link.
  6. Klik op Apps Script en dan klik op het script waarnaar je wilt linken.
  7. Klik op OK.
  8. Klik op Opslaan.