Linken naar bestanden of tekst op je site

Je kunt linken naar bestanden of verschillende gedeelten van je site zodat mensen informatie gemakkelijk kunnen vinden.

Opmerking: Dit artikel is bedoeld voor de klassieke versie van Google Sites (zonder de knop Publiceren in de rechterbovenhoek) Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites.

Linken naar bestanden op je site

1. Open je website in Google Sites.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer acties' Meer acties.
  3. Klik op Site beheren en vervolgens Bijlagen.
  4. Klik naast het bestand met de rechtermuisknop op Weergeven of Downloaden. Selecteer vervolgens Snelkoppeling kopiëren of Linkadres kopiëren:
    • Weergeven: kies deze optie als je wilt dat mensen het bestand in een nieuw venster te zien krijgen.
    • Downloaden: kies deze optie als je wilt dat mensen een kopie van het bestand downloaden op hun computer.
  5. Ga naar de pagina waar je de link wilt plaatsen en klik op Bewerken Bewerken.
  6. Selecteer de tekst die je wilt linken en klik op Link Link en vervolgens Webadres.
  7. Plak de gekopieerde link onder 'Link maken naar deze URL' en klik op OK en vervolgens Opslaan.

Linken naar een gedeelte van je site

Als je wilt linken naar een gedeelte van je pagina dat geen kop is, kun je ankerlinks toevoegen aan je pagina.

1. Open je website in Google Sites.
  2. Ga naar de pagina met de tekst waarnaar je wilt linken en klik op Bewerken Bewerken en vervolgens <HTML>.
  3. Voeg een ankerlink naar je tekst toe, zoals <a name="AnchorName">Dit is mijn tekst</a>. Vervang 'AnchorName' door een naam voor de link.
  4. Klik op Updaten en vervolgens Opslaan.

Controleren of je ankerlink werkt

1. Voeg in de adresbalk # en de naam van de tekstlink toe aan het einde van de URL van je pagina en druk op Enter. Bijvoorbeeld: https://sites.google.com/site/mysite#AnchorName. Als dit werkt, kopieer je de URL uit de adresbalk.
  2. Ga naar de pagina waar je de link wilt plaatsen en klik op Bewerken Bewerken.
  3. Selecteer de tekst die je wilt linken en klik op Link Link en vervolgens Webadres.
  4. Plak de gekopieerde URL onder 'Link maken naar deze URL'.
  5. Klik op OK en vervolgens Opslaan.

Opmerking: Als je wilt linken naar gedeelten van dezelfde pagina, voeg je een inhoudsopgave toe.