A partir de l'1 de setembre de 2021, ningú altre no podrà veure els llocs web de la versió clàssica de Sites. Obteniu informació sobre com podeu convertir-los avui mateix a la nova versió de Sites.

Millorar l'accessibilitat d'un lloc web

Quan creeu un lloc web, seguiu els consells que hi ha a continuació perquè tothom el pugui llegir, incloses les persones amb discapacitat.

Incloure text alternatiu

Utilitzeu text alternatiu per a imatges, logotips, dibuixos i altres gràfics. Sense text alternatiu, els usuaris de lectors de pantalla només senten "imatge". Algunes imatges inclouen automàticament text alternatiu, per això us recomanem que comproveu que sigui el que voleu.

Afegir o editar text alternatiu a les imatges inserides

1. Seleccioneu la imatge o el logotip.
  2. Aneu a Més opcions d'edició Més i després Afegeix text alternatiu.
  3. Introduïu text alternatiu al camp de descripció.

Afegir o editar text alternatiu a les imatges de fons

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a Google Sites.
  2. Afegiu text alternatiu en una imatge de fons a:
    • Capçalera del lloc web: a la part inferior esquerra de la capçalera, feu clic a Imatge .
    • Una secció: a la dreta de la secció, feu clic a Colors de la secció  i, a continuació, Imatge .
  3. Feu clic a Text alternatiu.
  4. Al camp de descripció, introduïu el text alternatiu.

Afegir o editar text alternatiu al logotip del tema personalitzat o a les imatges de bàner

Afegir text alternatiu als temes personalitzats nous

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a Google Sites.
  2. A la dreta, seleccioneu el tauler Temes.
  3. A "Personalitzat", seleccioneu Crea un tema Add image.
  4. Per penjar un logotip o una imatge de bàner, feu clic a Afegeix una imatge  i, a continuació, Penja.
  5. Per afegir text alternatiu, feu clic a la imatge penjada i, a continuació, Text alternatiu.

Afegir o editar text alternatiu a les capçaleres del tema personalitzat

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a Google Sites.
  2. A la dreta, seleccioneu el tauler Temes.
  3. A "Personalitzat", a l'extrem superior dret del tema personalitzat, seleccioneu Més More i, a continuació, Edita.
  4. A "Imatges", feu clic a la imatge de capçalera i, a continuació, Text alternatiu.
  5. Al camp de descripció, introduïu el text alternatiu.

Obteniu més informació sobre els temes personalitzats.

Utilitzar contrast de color alt

Amb un contrast de color alt, el text i les imatges són més fàcils de llegir i comprendre. A les directrius d'accessibilitat del contingut web (WCAG) 2.0 es recomana utilitzar una relació de contrast mínima de 4,5:1 al text gran i de 7:1 a la resta del text i a les imatges. Per exemple, eviteu el text de color gris clar sobre un fons blanc.

Podeu utilitzar Chrome DevTools per revisar els suggeriments d'augment del contrast de color i aplicar-los al vostre lloc web.

Utilitzar text informatiu dels enllaços

Els lectors de pantalla poden cercar enllaços, de manera que el text informatiu dels enllaços és útil. És millor utilitzar el títol de la pàgina com a text enllaçat. Per exemple, si voleu crear un enllaç a la vostra pàgina de perfil, el text de l'enllaç ha de dir "el meu perfil", no "fes clic aquí" ni l'URL complet.

Comprovar la mida i l'alineació del text

Per fer que el lloc web sigui fàcil de llegir, utilitzeu un text gran i alineat a l'esquerra sempre que sigui possible. El text justificat és més difícil de llegir perquè hi ha més espai entre les paraules.

Utilitzar text per complementar el format

Es recomana no centrar-se només en el format visual per comunicar el significat. És possible que els lectors de pantalla no anunciïn els canvis de format, com ara la negreta o el ressaltat. Per exemple, per marcar una secció de text important, afegiu la paraula "Important".

Utilitzar llistes numerades i de pics

Documents i Presentacions de Google detecten i formaten automàticament algunes llistes per facilitar l'accessibilitat. Per exemple, si comenceu una línia nova al document escrivint el número 1 seguit d'un punt, la línia nova es convertirà automàticament en el primer element d'una llista numerada. Obteniu informació sobre com podeu formatar les llistes numerades i de pics.

Tanca la cerca
Aplicacions de Google