Een site converteren naar de nieuwe versie van Google Sites

Sommige sites kunnen worden geconverteerd naar de nieuwe versie van Google Sites. Is dat niet mogelijk bij jouw site, dan kun je ook zelf de content verplaatsen.

Stap 1: Controleer of je site kan worden geconverteerd

1. Open op een computer een site waarvan je de eigenaar bent in de klassieke versie van Google Sites. Neem contact op met de site-eigenaar als je niet de eigenaar bent.
  2. Klik op 'Meer acties' Instellingen and then Site beheren.
  3. Kijk in het menu aan de linkerkant of je 'Converteren naar de nieuwe versie van Sites' ziet. Zie je deze optie niet, dan kun je de site nu niet converteren. Kom later terug of verplaats je site nu.

Opmerking: De nieuwe versie van Sites en de klassieke versie van Sites hebben een verschillend contentbeleid. Als je een site converteert, is het contentbeleid voor de nieuwe versie van Sites van toepassing op je nieuwe site.

Stap 2: Converteer je site

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op 'Meer acties' Instellingen and then Site beheren.
  3. Klik in het menu links op Converteren naar de nieuwe versie van Sites.
  4. Als je dezelfde siterechten wilt behouden, vink je het vakje aan naast 'Delen met dezelfde mensen'.
  5. Klik op Starten.
  6. Als je een grote site hebt, kan het een paar minuten duren.
  7. Wijzigingen die je aanbrengt op de site worden niet overgedragen naar de nieuwe site.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Klik op Conceptsite bekijken om de site te controleren.

Stap 3: Publiceer je site

1. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren. Kies vervolgens een van deze opties:
    • Bestaand siteadres gebruiken: Het webadres wordt niet gewijzigd en bezoekers worden omgeleid naar de nieuwe site.
    • Nieuw adres maken: Je krijgt een nieuwe site met een nieuw webadres. De originele site is nog steeds live en verandert niet.
  2. Klik op Publiceren.

Content naar de nieuwe versie van Sites verplaatsen

1. Open op een computer de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsonder op Maken Maken.
  3. Als je een pagina wilt toevoegen, klik je aan de rechterkant op Pagina's and then Pagina toevoegen Pagina toevoegen.
  4. Kopieer de content van je oude site en plak deze in de nieuwe versie.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren.
  6. Voeg een link aan je oude site toe om mensen naar de nieuwe site te leiden.

Oorspronkelijke site bekijken

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Ga in het venster Instellingen naar Migratie.
  4. Klik op Oorspronkelijke site bekijken.

Ontkoppelen van oorspronkelijke site

Belangrijk: Als je deze optie selecteert, wordt je oorspronkelijke site gescheiden van de geconverteerde versie in de nieuwe versie van Sites. Je kunt het adres van de oorspronkelijke site dan niet meer gebruiken.

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Ga in het venster Instellingen naar Migratie.
  4. Klik op Loskoppelen van oorspronkelijke site.
  5. Klik op Loskoppelen.