Klassieke sites converteren naar nieuwe sites

Belangrijk: Als je een Google-account via je school of werk gebruikt, vind je in het artikel over de overgangstijdlijn meer informatie over wijzigingen.

Je kunt klassieke sites converteren naar nieuwe sites. Sinds november 2020 kun je geen sites meer maken in de klassieke versie van Sites.

Vanaf 1 september 2021 worden klassieke sites automatisch gearchiveerd en in je Google Drive opgeslagen. Een archief bevat de HTML-code van je pagina's en bijlagen. Het archief komt mogelijk niet overeen met je originele site.

Tijdlijn voor migratie van sites

• Vóór 1 november 2020: Als je de eigenaar bent van de niet-actieve klassieke sites, moet je de klassieke site verplaatsen of kopiëren naar een nieuwe site om deze actief te houden. Voor je inactieve sites gebeurt automatisch het volgende:
    • Ze worden gedownload als archief.
    • Ze worden opgeslagen in je Google Drive.
  • Op 1 november 2020: Je kunt geen sites meer maken in de klassieke versie van Sites. Je kunt een nieuwe website maken in de nieuwe versie van Sites.
  • Op 1 september 2021: Als je de eigenaar bent van actieve klassieke sites, gebeurt voor deze sites automatisch het volgende:
    • Ze worden gedownload als archief.
    • Ze worden opgeslagen in je Google Drive.
    • Ze worden geconverteerd naar conceptsites in de nieuwe versie van Sites zodat je ze kunt nalopen en publiceren.
Nagaan of je site actief of inactief is

Inactieve sites zijn websites die sinds januari 2018 niet meer zijn bewerkt of bekeken.

Actieve sites zijn websites die sinds januari 2018 zijn bewerkt of bekeken.

Tip: Je kunt nagaan of je site actief is en deze ook verwijderen of herstellen

Nagaan of je je klassieke site kunt converteren

De meeste klassieke sites kunnen worden geconverteerd naar nieuwe sites. Als je je site niet kunt converteren, kun je een nieuwe site maken.

1. Open op je computer een klassieke site. Neem contact op met de site-eigenaar als je niet de eigenaar bent.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Settings Grey.
  3. Klik op Site beheren.
  4. Klik in het linkermenu op Converteren naar de nieuwe versie van Sites. Als deze tekst niet wordt weergegeven, kun je je content kopiëren naar de nieuwe versie van Sites.
Je site converteren
Als je een site converteert, is het contentbeleid voor de nieuwe versie van Sites van toepassing.
Je site converteren via de beheerder in de klassieke versie van Sites
  1. Ga op je computer naar de klassieke versie van Sites.
  2. Klik in het linkervenster op Beheerder in de klassieke versie van Sites
  3. Klik in het rechtervenster op Converteertool.
  4. Als je dezelfde siterechten wilt behouden, vink je het vakje naast 'Delen met dezelfde mensen' aan.
  5. Klik op Starten.
    • Bij grote sites kan het enkele minuten duren voordat ze zijn geconverteerd.
    • Na de conversie worden wijzigingen die je op je oorspronkelijke site aanbrengt, niet overgezet naar de nieuwe site.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Conceptsite bekijken om de site na te lopen.
    • Optioneel: Als je je nieuwe site op een ander adres wilt publiceren, klik je op Geavanceerd en dan Loskoppelen
  8. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren.
  9. Geef een webadres op voor je nieuwe site.
    • Optioneel: Klik op Beheren om te wijzigen wie je site kan bekijken.
  10. Klik op Publiceren.
Je site converteren via de instellingen in de klassieke versie van Sites
  1. Ga op je computer naar de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Settings Grey
  3. Klik op Site beheren.
  4. Klik in het linkermenu op Converteren naar de nieuwe versie van Sites.
  5. Als je dezelfde siterechten wilt behouden, vink je het vakje naast 'Delen met dezelfde mensen' aan.
  6. Klik op Starten.
    • Bij grote sites kan het enkele minuten duren voordat ze zijn geconverteerd.
    • Na de conversie worden wijzigingen die je op je oorspronkelijke site aanbrengt, niet overgezet naar de nieuwe site.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Klik op Conceptsite bekijken om de site na te lopen.
    • Optioneel: Als je je nieuwe site op een ander adres wilt publiceren, klik je op Geavanceerd en dan Loskoppelen.
  9. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren.
  10. Geef een webadres op voor je nieuwe site.
    • Optioneel: Klik op Beheren om te wijzigen wie je site kan bekijken.
  11. Klik op Publiceren.
Je klassieke site kopiëren naar de nieuwe versie van Sites
  1. Open op je computer de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Selecteer bovenaan, onder 'Een nieuwe site starten', een template.
  3. Klik aan de rechterkant op Pagina's.
  4. Klik op Toevoegen Add publish.
  5. Kopieer de content van je klassieke site en plak deze in de nieuwe versie.
  6. Herhaal stap 4 en 5 indien nodig.
  7. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren.
  8. Geef een webadres op voor je nieuwe site.
    • Optioneel: Klik op Beheren om te wijzigen wie je site kan bekijken.
  9. Klik op Publiceren.

Tip: Plaats op je klassieke site een link om mensen naar je nieuwe site te leiden.