Een site omzetten naar de nieuwe versie van Google Sites

Sommige sites kunnen worden omgezet naar de nieuwe versie van Google Sites. Als dit niet mogelijk is voor uw site, kunt u de content zelf verplaatsen.

Stap 1: Controleren of uw site kan worden omgezet

1. Open op een computer een site waarvan u de eigenaar bent in de klassieke versie van Google Sites. Neem contact op met de site-eigenaar als u niet de eigenaar bent.
  2. Klik op 'Meer acties' Instellingen en dan Site beheren.
  3. In het menu links ziet u 'Converteren naar de nieuwe versie van Sites'. Als dit er niet staat, kunt u deze site momenteel niet omzetten. Kom later terug of verplaats uw site nu.

Opmerking: Er geldt verschillend contentbeleid voor de nieuwe versie van Sites en de klassieke versie van Sites. Wanneer u een site omzet, geldt het contentbeleid voor de nieuwe versie van Sites voor de site.

Stap 2: De site omzetten

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op 'Meer acties' Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik in het menu links op Converteren naar de nieuwe versie van Sites.
  4. Als u dezelfde siterechten wilt behouden, vinkt u het vakje aan naast 'Delen met dezelfde mensen'.
  5. Klik op Starten.
    • Als u een grote site heeft, kan het enkele minuten duren voordat deze is omgezet.
    • Wijzigingen die u aanbrengt op de site worden niet overgezet naar de nieuwe site.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Klik op Conceptsite bekijken om de site te controleren.

Stap 3: De site publiceren

1. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren. Kies vervolgens een van deze opties:
    • Bestaand siteadres gebruiken: Het webadres wordt niet gewijzigd, mensen worden naar de nieuwe site geleid.
    • Nieuw adres maken: U krijgt een nieuwe site met een nieuw webadres. De oorspronkelijke site blijft live en verandert niet.
  2. Klik op Publiceren.

Content naar de nieuwe versie van Sites verplaatsen

1. Open op een computer de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsonder op 'Maken' Maken.
  3. Als u een pagina wilt toevoegen, klikt u rechts op Pagina's en dan 'Pagina toevoegen' Pagina toevoegen.
  4. Kopieer de content uit de klassieke versie van Sites en plak deze in de nieuwe versie van Sites.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren om de site te publiceren.
  6. Voeg op uw oude site een link toe waarmee mensen naar de nieuwe site worden geleid.