Het uiterlijk van je site aanpassen

Je kunt het uiterlijk en de stijl van je site op elk gewenst moment wijzigen.

Opmerking: Dit gedeelte gaat over de nieuwe versie van Google Sites (met Maken Maken rechtsonder). Hulp bij de klassieke versie van Google Sites

Een stijl kiezen

Tip: Je kunt de locatie van het menu alleen wijzigen als je meerdere pagina's hebt.

Lettertype wijzigen
  1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik aan de rechterkant op Thema's.
  3. Klik op Letterstijl en kies een optie.
  4. Klik rechtsboven op Publiceren om je wijzigingen te publiceren.
Het uiterlijk van een sectie aanpassen
  1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Plaats de muisaanwijzer op een sectie op de pagina. Klik vervolgens aan de linkerkant op Achtergrond Kleur.
  3. Kies een stijl of voeg een foto toe.

Het menu naar boven of naar links verplaatsen

Opmerking: Je kunt de locatie van het menu alleen wijzigen als je meer dan één pagina hebt.

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Ga in het venster Instellingen naar Navigatie en dan Modus.
  4. Kies Boven of Zijkant.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren.

De kleur van het menu wijzigen

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Ga in het venster Instellingen naar Navigatie en danKleur.
  4. Kies Transparant, Wit of Zwart.
  5. Klik rechtsboven op Publiceren.

Klassieke versie van Google Sites

Opmerking: Dit gedeelte gaat over de klassieke versie van Google Sites (met 'Maken' linksboven). Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites

Het ontwerp van je site wijzigen

Het thema of de lay-out wijzigen

Een stijl kiezen

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op 'Meer acties' Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Thema's, kleuren en lettertypen.
  4. Klik onder 'Basisthema' op 'Uitvouwen' Alles uitvouwen.
  5. Kies een nieuw thema.
  6. Klik bovenaan op Opslaan.

De lay-out wijzigen

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op 'Meer acties' Instellingen en dan Sitelay-out bewerken.
  3. Kies een item in het menu bovenaan.
  4. Breng de wijzigingen aan in de lay-out.
  5. Klik rechtsboven op Sluiten als je klaar bent.

De achtergrond of het lettertype wijzigen

De achtergrond wijzigen

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op 'Meer acties' Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Thema's, kleuren en lettertypen.
  4. Breng de wijzigingen aan in de achtergrond. Klik vervolgens bovenaan op Opslaan.

De stijl, kleur of grootte van het lettertype wijzigen

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op 'Meer acties' Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant op Thema's, kleuren en lettertypen.
  4. Klik onder 'Achtergrond' op Tekst.
  5. Breng de wijzigingen aan in het lettertype. Klik vervolgens bovenaan op Opslaan.