A partir de l'1 de setembre de 2021, ningú altre no podrà veure els llocs web de la versió clàssica de Sites. Obteniu informació sobre com podeu convertir-los avui mateix a la nova versió de Sites.

Afegir gadgets, scripts i més a la versió clàssica de Sites

Important:

Per personalitzar el lloc web, podeu afegir-hi enllaços, scripts, gadgets, contingut d'aplicacions i altres funcions.

Personalitzar el lloc web

Fer enllaços a fitxers o text

Podeu fer enllaços a fitxers o diferents parts del vostre lloc web perquè les persones puguin trobar la informació fàcilment.

Fer enllaços a fitxers del lloc web

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més accions Configuració.
  3. Feu clic a Gestiona el lloc web i després Fitxers adjunts.
  4. Al costat del fitxer, feu clic amb el botó dret a Mostra o Baixa.
  5. Seleccioneu Copia la dreçera o Copia l'adreça de l'enllaç:
    • Mostra: trieu aquesta opció si voleu que les persones vegin el fitxer en una finestra nova.
    • Baixa: trieu aquesta opció si voleu que les persones baixin una còpia del fitxer al seu ordinador.
  6. Aneu a la pàgina en què voleu posar l'enllaç i feu clic a Edita Edita.
  7. Seleccioneu el text que vulgueu enllaçar i feu clic a Enllaça Enllaça i després Adreça web.
  8. A "Enllaça a aquest URL", enganxeu l'enllaç que heu copiat i feu clic a D'acord i després Desa.

Fer un enllaç a una secció del lloc web

Si voleu posar un enllaç a una part de la vostra pàgina que no és una capçalera, podeu afegir-hi enllaços ancorats.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Aneu a la pàgina on hi ha el contingut que vulgueu enllaçar i feu clic a Edita Edita i després <HTML>.
  3. Afegiu un enllaç ancorat al text. Per exemple: <un nom="NomAncorat"> Aquest és el meu text </a>.
    • Consell: Substituïu "NomAncorat" per un nom per a l'enllaç.
  4. Feu clic a Actualitza i després Desa.

Per veure si l'enllaç ancorat funciona, afegiu # i el nom del text de l'enllaç al final de l'URL de la vostra pàgina i premeu Retorn.

• Per exemple, https://sites.google.com/site/mysite#NomAncorat.

Afegir gadgets al lloc web

Podeu afegir un calendari, una calculadora, un canal de notícies o altres gadgets al vostre lloc web.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Feu clic a la pàgina en què voleu afegir un gadget.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Edita Edita.
  4. Feu clic on vulgueu inserir el fitxer.
  5. Feu clic a Insereix i després a "Gadgets," feu clic a Més gadgets.
  6. A l'esquerra, trieu la font del gadget.
  7. Desplaceu-vos per la llista de gadgets i feu clic als que vulgueu utilitzar.
  8. A la part superior dreta, feu clic a Desa.

Nota: els gadgets no compten per al límit d'emmagatzematge.

Afegir una secció de comentaris

Podeu permetre que els usuaris amb permisos d'edició comentin al vostre lloc web.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Aneu a la pàgina en què vulgueu afegir comentaris.
  3. Feu clic a Més opcions Configuració i després Configuració de la pàgina.
  4. Feu clic a Permet comentaris. El quadre de comentaris es mostra a sota de la pàgina.
  5. A la part superior dreta, feu clic a Desa.
Afegir una barra de cerca
  1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Feu clic a Més accions Configuració i després Gestiona el lloc web.
  3. A "Permet les opcions de cerca i configura-les", feu clic a Configura la cerca.
  4. Feu clic a Activa la cerca.
  5. A "Proveïdors de cerca", trieu una o més opcions.
  6. Feu clic a D'acord.
  7. A la part superior, feu clic a Desa.

Utilitzar scripts

Podeu utilitzar Google Apps Script per dur a terme tasques automàticament per als vostres visitants. Per exemple, podeu:

• Enviar correus electrònics i invitacions del calendari.
  • Crear contingut basat en els vostres usuaris.
  • Dissenyar les vostres pròpies aplicacions web.

Pas 1: Crea un script

Nota: no podeu importar scripts de Google Apps Script, però podeu copiar-los i enganxar-los a un fitxer nou del vostre lloc web.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Feu clic a Més accions Configuració i després Gestiona el lloc web.
  3. Feu clic a Apps Script.
    • Per crear un script a l'editor, feu clic a Afegir un script nou.
    • Per editar un script, feu-hi clic a la llista.
  4. Editeu o enganxeu l'script.
  5. Opcional: per provar el l'script, aneu a la barra d'eines i feu clic a Reprodueix Reprodueix. Si se us demana permís, feu clic a Permet.
  6. Al menú "Fitxer", feu clic a Desa o Desa-ho tot.

Pas 2: afegeix l'script

Podeu afegir l'script a una pàgina com un gadget o un enllaç.

Opció 1: afegir-lo com un gadget

L'script s'executarà quan algú obri la vostra pàgina.

Nota: el gadget pot accedir als continguts a què tingui accés el vostre Compte de Google, i també pot editar-los.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Aneu a la pàgina que voleu editar.
  3. Feu clic a Edita Edita.
  4. Feu clic on vulgueu inserir l'script.
  5. Feu clic a Insereix i després Apps Script.
  6. Seguiu les instruccions de la finestra.

Opció 2: afegir-lo com un enllaç

L'script s'executarà quan algú que hagi iniciat la sessió al seu Compte de Google faci clic en un enllaç.

1. A l'ordinador, obriu un lloc web a la versió clàssica de Google Sites.
  2. Aneu a la pàgina que voleu editar.
  3. Feu clic a Edita Edita.
  4. Seleccioneu el text que vulgueu enllaçar.
  5. Feu clic a Enllaça Enllaça.
  6. Feu clic a Apps Script i després feu clic a l'script que voleu enllaçar.
  7. Feu clic a D'acord.
  8. Feu clic a Desa.