De horizontale navigatiebalk toevoegen en bewerken

Als u een horizontale navigatiebalk wilt toevoegen aan uw site, schakelt u eerst de balk in en kiest u vervolgens welke pagina's u wilt weergeven in de balk. U kunt uw navigatiebalk eventueel veranderen in een dropdown-menu door pagina's toe te voegen aan het menu en sommige van die pagina's onder andere pagina's te plaatsen.

Navigatiebalk inschakelen

1. Als u de lay-out van uw site wilt bewerken, klikt u op de knop Meer in de rechterbovenhoek van het browservenster.
  2. Selecteer Sitelay-out bewerken.
  3. Klik in de werkbalk op de knop 'Horizontale navigatie' om deze in of uit te schakelen.
  4. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden onmiddellijk opgeslagen.

Navigatie-items toevoegen, wijzigen of verwijderen

U kunt elke pagina van uw site als een onderwerp of item in een menu toevoegen aan de horizontale navigatiebalk.

Nadat u de modus 'Sitelay-out bewerken' heeft geactiveerd, klikt u op het gebied 'Klik om horizontale navigatie te bewerken'. Vervolgens wordt een dialoogvenster geopend waarmee u items in de navigatiebalk kunt toevoegen, wijzigen en verwijderen. Heeft u al een horizontale navigatiebalk toegevoegd, klik dan op een willekeurige plek in de balk om verdere bewerkingen uit te voeren.

• Menu-items toevoegen
    Wilt u een pagina van uw eigen site als menu-item aan uw horizontale navigatiebalk toevoegen? Klik hiervoor op Pagina toevoegen, zoek uw pagina in het pop-upvenster en klik vervolgens op OK. Wilt u een pagina van een andere site of een e-mailadres als menu-item toevoegen? Klik hiervoor op URL toevoegen, geef de URL van de pagina op in het pop-upvenster, voer de naam in van het menu-item dat u wilt weergeven en klik vervolgens op OK.

• Menu-items verwijderen
    Als u een pagina als een menu-item wilt verwijderen uit uw horizontale navigatiebalk, selecteert u de pagina in het vak Selecteer de weer te geven pagina's en klikt u vervolgens op het pictogram verwijderen pictogram 'Verwijderen'.

• Items toevoegen aan een dropdown-menu
    Als u een dropdown-menu wilt maken, moet de betreffende pagina onderliggende pagina's bevatten in het vak Selecteer weer te geven pagina's. Wilt u een dropdown-menu-item maken van een pagina, selecteer dan de pagina in het vak Selecteer weer te geven pagina's en klik vervolgens op de pijl naar rechts-pictogram pijl naar rechts. (De pagina wordt vervolgens ingesprongen weergegeven in het vak Selecteer weer te geven pagina's.) Wilt u een pagina van een dropdown-menu-item wijzigen in een hoofdmenu-item (boven aan het venster) selecteer dan de pagina en klik vervolgens op de pijl naar links-pictogram pijl naar links.

• Menu-items ordenen
    Als u de volgorde wilt wijzigen waarin uw menu-items worden weergegeven, selecteert u de pagina in het vak Selecteer weer te geven pagina's, klikt u vervolgens op de pijl omhoog-pictogram pijl omhoog of de pijl omlaag-pictogram pijl omlaag. De bovenste items in het vak Selecteer weer te geven pagina's worden de horizontale menu-items uiterst links. Deze organisatiestructuur is ook van toepassing op dropdown-menu's.

De stijl van uw navigatiebalk wijzigen

Nadat u de modus 'Sitelay-out bewerken' heeft geactiveerd, klikt u op het gebied met de horizontale navigatie. U kunt de stijl van uw horizontale navigatiebalk wijzigen door een van de keuzerondjes onder Stijl te selecteren. Hieronder kunt u de verschillende stijlen bekijken:

Velden:   Tabbladen:   Links: