De vormgeving van je site aanpassen

Je kunt de vormgeving van je site aanpassen en navigatiebalken, zijbalken, kopjes en aangepaste voetnoten toevoegen.

Dit artikel is voor de klassieke versie van Google Sites (zonder de knop Publiceren in de rechterbovenhoek). Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites.

Elementen voor de vormgeving kiezen

1. Open je website in Google Sites.
  2. Klik op 'Meer opties' Meer acties en vervolgens Sitelay-out bewerken.
    • Klik op elementen in de werkbalk om ze weer te geven of te verbergen.
    • Als je een element wilt bewerken, klik je op het element op de pagina en volg je de instructies in het venster.
  3. Als je klaar bent, ga je naar de rechterbovenhoek en klik je op Sluiten.

Wat je kunt bewerken

Elk element heeft andere instellingen die je kunt aanpassen.

Een kop toevoegen of aanpassen

Je kunt de titel van de pagina toevoegen aan de kop. Je kunt ook het volgende doen:

• De hoogte van de kop aanpassen.
  • De uitlijning van de koptekst aanpassen.
  • Een sitelogo uploaden en selecteren dat op elke pagina wordt weergegeven.

Opmerking: Je kunt voor logo's het beste afbeeldingen gebruiken van 145 x 52 pixels.

Een horizontale navigatiebalk toevoegen

In de horizontale navigatiebalk kun je links toevoegen naar de pagina's op je site. Je kunt ook het volgende doen:

• Pagina's op de site toevoegen of verwijderen
  • URL's van andere sites toevoegen
  • Pagina's en links opnieuw ordenen
  • Een link naar de sitemap toevoegen
  • Het uiterlijk van de link aanpassen

Een dropdown-menu aan de navigatiebalk toevoegen

Als je onderliggende links of pagina's in een dropdown-menu onder elkaar wilt plaatsen, ga je naar het vak 'Selecteer de weer te geven pagina's', selecteer je de pagina die je wilt verplaatsen en vervolgens en klik je op 'Inspringen' Inspringen. Als je de pagina wilt terugplaatsen, klik je op Terug Terug.

Een aangepaste voetnoot toevoegen of wijzigen

In een aangepaste voetnoot zet je content (tekst, afbeeldingen en meer) die op elke pagina wordt weergegeven.

Een zijbalk toevoegen en bewerken

Voor gadgets zoals tekstvakken, navigatielinks en Google+ badges kun je een zijbalk op je site plaatsen.

Ga naar de bovenkant van de zijbalk en klik op Bewerken Bewerken als je de richting en grootte van de balk wilt wijzigen.

Als je gadgets wilt toevoegen, klik je op Toevoegen Toevoegen en vervolgens en opnieuw op Toevoegen naast elke gewenste gadget.

• Klik op een gadget als je het wilt bewerken.
  • Sleep een gadget als je het wilt verplaatsen.
  • Klik op Verwijderen Verwijderen als je een gadget wilt verwijderen.

De breedte van je site aanpassen

Klik bovenaan in de werkbalk op Aangepast en voer een breedte in.